Last modified on 14 July 2012, at 21:12

Category:Antiga foneria de canons

Icone chateau fort.svg

This is a category about a building indexed in the Catalan heritage register as Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) under the reference 08019/454.

English: Old cannon factory in La Rambla, Barcelona. The building was later converted in the headquarter of the bank "Banc de Barcelona".
Català: Edifici que es construí a les darreres dècades del segle XVII, davant de l'Hort dels Franciscans i darrera de la muralla, destinat originàriament a la fundició de canons i, després del 1714, arran de la prohibició de fabricar artilleria a Barcelona imposada per Felip V, esdevingué fàbrica de campanes durant un temps. El 1844 el Banc de Barcelona el va ocupar en constituir-se i va sotmetre l'edifici a reformes profundes, dutes a terme per l'arquitecte Josep Oriol Mestres Esplugas: La primitiva planta (una tercera part més gran) es retallà pel nord, al costat de la façana. S'afegí un pis més. Es redissenyà els exteriors segons criteris classicistes: dobles pilastres jòniques, balcons acabats amb frontons, coronament amb balustrada. Es col·locà sobre la porta principal un grup escultòric de marbre amb figuracions del comerç i la indústria, obra primerenca dels germans Vallmitjana, del 1853-59. Després de la Guerra Civil, tornà a ésser dependència militar, moment en què es col·locaren l'escut que sostenen les al·legories i un escut en el coronament que el 1991 se substituí per un rellotge similar al que havia existit abans en aquest punt.

Subcategories

This category has only the following subcategory.

Media in category "Antiga foneria de canons"