Last modified on 26 September 2014, at 12:43

Commons:Projet Phoebus/mk

Projet Phoebus на други јазици:
English | Español | Français | Македонски | Русский | +/−

КонтекстEdit

Музејот на Тулуз (Muséum de Toulouse) е природонаучен музеј во градот Тулуз. Во неговите збирки се сместени над 2,5 милиони предмети.

ПроектEdit

Phoebus е работен назив на проектот за соработка помеѓу Музејот на Тулуз и Викимедија Франција. Во проектот неколку Викимедијанци се организираа да фотографираат предмети од областа на палеонтологијата и праисторијата во непостојаните збирки на Музејот.

ЈунациEdit

edit this list

Поврзани категорииEdit