Open main menu

Главна страница

Wikimedia multilingual project main page in Macedonian
Добре дојдовте на Ризницата на Викимедија,
складиште на 50.188.271 слободно употребливи слики и снимки каде секој секој може да учествува.

MP nature.png Природа
MP images.png Слики

MP science.png Наука
MP sounds.png Аудио

MP society.png Општество
MP videos.png Видео

Слика на денот
Слика на денот
Pyrus pyrifolia fruit on tree PS 2z LR.jpg
Зрели кинески круши (Pyrus pyrifolia) од сортата „Раџа“ во Вирџинија Бич, Вирџинија, САД.
 

+/− (mk), +/− (en)

Снимка на денот
Снимка на денот
Производство на вински чаши во стакларницата „Куста буда“, Шведска,
 

+/− (mk), +/− (en)


Денешниот ден во слики
Учество
Избрана содржина

Ако ја разгледувате Ризницата за прв пат, ви предлагаме да започнете со нашите Избрани слики, Квалитетни слики или Ценети слики. Можете да погледате и некои дела на нашите високообучени учесници на страниците „Запознајте ги нашите фотографи“ и „Запознајте ги нашите илустратори“.

Содржина

Категории · Основни категории · Република Македонија · Античка Македонија

По теми

Природа

Општество и Култура

Наука

Инженерство

По тип

Слики

Звуци

Видео

По автор

Архитекти · Композитори · Сликари · Фотографи · Вајари

По лиценца

Статуси за авторски права

По извор

Слики

Збратимени проекти
Meta-Wiki Мета — усогласување Wikipedia Википедија — енциклопедија Wiktionary Викиречник — речник
Wikibooks Викикниги — прирачници и учебници Wikisource Викиизвор — библиотека Wikiquote Викицитат — мисли и цитати
Wikispecies Викивидови — видови од живиот свет Wikinews Викивести — вести Wikiversity Викиуниверзитет — образовни материјали