Category:Castle Fácános in Fonyód

Deutsch:  : Untere Burg von Fonyód.
English:  : Re-construction of a mediaeval palisade, after 1540. This is where the Lower Castle of Fonyód stood between the 11th and 16th century. The inner side of the outer moat was surrended by a boarding fence. (multilingual infoboard detail) - Fonyód, Somogy County, Hungary.
Magyar:  : Fonyódi palánkvár. Része a település első temploma román stílusban épült és gótikusan bővítették. A török elpusztította ezt a templomot. A várban található tájékoztató tábla felirata a következő: Ezen a helyen állt Fonyód alsó vára a XI.-XVI. századig. Palánkfal vette körül a külső várárok belső oldalát. A vár négy sarkán köríves földrondellák emelkedtek. A vár bejárata a mai Szt. István utca felől volt ahonnan a külső árkon át kapuvédőművel ellátott híd vezetett a várba. A belső várban állt a román stílusban épült templom. A templomban és körülötte már az Árpád kortól kezdve temetkeztek. A templomerődöt árokkal és palánkfallal vették körül. A palánkkerítés és a várárok által bezárt négyszög alakú tér hátsó felében, szinte a templomnak támaszkodva állt a végház, a várépület. Az árok 8 méter mély volt és vízzel telített. A belső várárkot is felvonható kapuhíd ívelte át. - Somogy megye, Fonyód.


Icone chateau fort.svg

This is a category about a monument in Hungary. Identifier: 7868

Object location46° 44′ 11.11″ N, 17° 33′ 32.31″ E Kartographer map based on OpenStreetMap.View all coordinates using: OpenStreetMapinfo
Fácános vár (hu); Castle Fácános in Fonyód (en) قلعة في المجر (ar); טירה בהונגריה (he); Burg in Ungarn (de)
Castle Fácános in Fonyód 
Fácános vár.jpg
Upload media
Instance ofcastle
Location Hungary
46° 44′ 11.11″ N, 17° 33′ 32.29″ E
Authority control
Edit infobox data on Wikidata

Subcategories

This category has the following 3 subcategories, out of 3 total.

Media in category "Castle Fácános in Fonyód"

The following 35 files are in this category, out of 35 total.