Open main menu
Nederlands: Afbeeldingen van Meijendel, een uitgestrekt waterrijk duin-en natuurgebied gelegen ten westen van zuidelijk Wassenaar en ten noorden van Den Haag Scheveningen in de provincie Zuid-Holland in het westen van Nederland. Het is tevens waterwingebied en wordt beheerd door waterbedrijf Dunea.

In Meijendel zijn vele wandel-en fietspaden. Centraal ligt de boerderij Meijendel (het oude bezoekerscentrum) thans een horeca-gelegenheid ondermeer een pannenkoekenhuis met terras. Er naast gelegen is het nieuwe bezoekerscentrum De Tapuit waar onder andere veel informatie over het omliggende natuurgebied te verkrijgen is. Tevens beschikt het over een eductief gedeelte en een winkel met diverse boeken, kaarten en aanverwanten artikelen. Ook zijn er enkele kinderspeelmogelijkheden rond het bezoekerscentrum aanwezig.

Voor de Kijfhoek, Bierlap en het Solleveld gelden aanvullende toegangsvoorwaarden, het is een dagkaartenterrein, waarvoor een passe-partout of dagkaart noodzakelijk is die onder andere verkrijgbaar is in De Tapuit. Het is tevens een begrazingsgebied van onder andere Gallowayrunderen of Konikpaarden. Ook zijn er reeën.

Meijendel is onderdeel van de Hollandse Duinen, sinds 2016 een Nederlands nationaal park in planning, waarschijnlijk circa 2019 officieel.

Subcategories

This category has the following 6 subcategories, out of 6 total.

B

I

M

R

W

Media in category "Meijendel"

The following 126 files are in this category, out of 126 total.