Open main menu

Category:Sint-Pieters- en Pauluskerk (Mechelen)

English: The Sint-Pieters- en Pauluskerk (church of Saints Peter and Paul) — a former Jesuit Baroque style church in Mechelen, Belgium.
Nederlands: De Sint-Pieters- en Pauluskerk is een 17de-eeuwse barokke jezuïetenkerk, die vandaag als parochiekerk dienst doet. Ze heeft een rijk versierd interieur met veertien in de muur ingebouwde houten biechtstoelen en een preekstoel die de missionering in de vier werelddelen symboliseert.
  • De jezuïet Antonius Posson tekende de plannen van de kerk. De orde kreeg in 1611 toestemming om zich in Mechelen te vestigen. In 1680 was de nieuwe kerk toegankelijk voor de gelovigen. In 1694 was ze voltooid.
  • De constructie werd gefinancierd door Antonius Posson en zijn broer Andreas, eveneens jezuïet. De gevel met driehoekig bekronend fronton dateert uit het begin van de achttiende eeuw.
This is a category about onroerend erfgoed number
3466
Sint-Pieters-en-Pauluskerk 
church in Mechelen, Belgium
Sint-Pieters-en-Pauluskerk (Mechelen).jpg
Upload media
Instance ofchurch building
Named after
Location Mechelen, Arrondissement of Mechelen, Antwerp, Flemish Region, Belgium
Heritage designation
51° 01′ 45.01″ N, 4° 29′ 07.01″ E
Authority control
Blue pencil.svg
Sint-Pieters-en-Pauluskerk (en); église Saints-Pierre-et-Paul de Malines (fr); Sint-Pieters-en-Pauluskerk (nl) Kirchengebäude in Belgien (de); church in Mechelen, Belgium (en); كنيسة في بلجيكا (ar); édifice religieux belge (fr); Mechelen (nl)

Subcategories

This category has only the following subcategory.

Media in category "Sint-Pieters- en Pauluskerk (Mechelen)"

The following 40 files are in this category, out of 40 total.