Open main menu

Wikimedia Commons β

Category:St. Demetrius Church (Bitola)

Македонски: Црква „Св. Димитриј“ во Битола. Таа е изградена е 1830 година, а камбанаријата е изградена 1936 година. Градена е во форма на трибродна базилика, со странични галерии.Целиот иконостас е изработен во позлатена резба од засега непозната македонска резбарска тајфа.

Subcategories

This category has the following 3 subcategories, out of 3 total.

Media in category "St. Demetrius Church (Bitola)"

The following 37 files are in this category, out of 37 total.