Open main menu

Har du aktiverat e-post för ditt användarkonto?

Omröstningen är öppen för alla Wikimedia-användare som registrerat sig innan den 1 januari 2008 och som har gjort minst 200 redigeringar (vid tiden för omröstningen) på ett Wikimedia-projekt. Alla dessa redigeringar måste vara gjorda från samma användarkonto. Även om du har flera berättigade konton får du enbart rösta en gång. För att förhindra valfusk kommer röstregistret att vara tillgängligt för allmänheten.

För att få ett röstkort behöver du ha verifierat din e-postadress (för det konto du väljer nedan) samt kryssat för rutan där du väljer att ta emot mail från andra användare. För att aktivera detta gå till Special:Preferences. (Om du vill kan du stänga av denna inställning efter det att du mottagit ditt röstkort.)

Contents

Få ditt röstkortEdit

Om du ser detta har du inte aktiverat JavaScript. Att aktivera JavaScript kommer att underlätta röstningsprocessen drastiskt. Gå till följande webbadress, där du ersätter <WIKI> med ditt wikimediaprojekts domän namn (till exempel sv.wikipedia.org) och <USER> med ditt användarnamn (till exempel Mitt_Användarnamn):

http://stable.ts.wikimedia.org/poty/vote?action=token&wiki=<WIKI>&username=<USER>

Exempel: Om ditt wikimediaprojekt är Svenska Wikipedia och ditt användarnamn är En användare, ska du gå till:

http://stable.ts.wikimedia.org/poty/vote?action=token&wiki=sv.wikipedia.org&username=en_användare

Tänk på att användarnamnet är versalkänsligt!

En omröstningslänk kommer att skickas till den e-postadress som du har angivit för det användarkonto du valde. Denna e-post kommer att ha Avsändare: User:CommonsDelinker. Du kommer automatiskt att få en ny omröstningslänk till finalen. Användare som inte deltog i den första omgången kan få en omröstningslänk för finalen genom att följa instruktionerna ovan.

OmröstningsreglerEdit

 
Skärmdumpsexampel av valmjukvara.

Första omgångenEdit

I huvudtävlingen kan man rösta på alla bilder som har utsetts till Utvalda bilder från den 1 januari 2007 till och med den 31 december 2007. Dessa bilder har delats upp i kategorier av kommittén.

I den första omgången kan alla behöriga röstare rösta på så många bilder i var kategori som de vill. De 28 bilderna med flest röster, oavsett kategori, går vidare till finalen. Kategorierna påverkar inte någon del av rösträkningen.

Det kommer att vara några dagar mellan den första omgången och finalen för att ge kommittén tid att dubbelkolla resultaten samt stryka eventuella ogiltiga röster.

FinalenEdit

I finalen har alla behöriga användare en röst. Bilden med flest röster utses till Wikimedias Årets bild 2007. Två andraplatser kommer också att utses.

Under finalomröstningen kan användarna lägga till kommentarer till sina röster. Dessa kommentarer kommer att göras tillgängliga efter att tävlingen avslutats.

Om du röstade i första omgången kommer du automatiskt att få en e-post när finalomröstningen öppnar.

ResultatEdit

Resultaten kommer inte att göras tillgängliga innan tävlingen avslutats. Listan över vilka användare som röstat är tillgänglig här. Omröstningen är anonym. Enbart kärnmedlemmarna av den organiserande kommittén har tillgång till den data som kopplar samman användare med deras röster. Efter tävlingens slut kommer databasen med rösterna att göras tillgänglig med användar-ID kopplat till rösterna. Länken mellan användar-ID och den faktiska användaren kommer däremot att förbli anonym.