Open main menu
POTY barnstar 1-2007.svg
POTY barnstar 1-2007.svg

Tweede jaarlijkse Wikimedia Commons “Afbeelding van het jaar”

(Voorbereiding· (Vertalingen· (Overleg· Organisatie · (Problemen / Hulp)

Inleiding & data · Stemming · Ronde 1 : (Galerij· Ronde 2 : (Finalisten· (Resultaten· Ponkan cd.png (Download)

Is uw e-mail aangezet?

Stemmen is mogelijk voor alle Wikimedianen geregistreerd vóór 1 januari 2008 en met minstens 200 bewerkingen op het gekozen Wikimedia-project (op het moment van stemmen). Deze bewerkingen moeten op één enkele account gedaan worden. Indien u meerdere accounts bezit, mag er maar één keer gestemd worden. De lijst met stemmers zal gepubliceerd worden om stemfraude te voorkomen.

Om een stembewijs te verkrijgen moet de e-mailoptie, en de optie om e-mail te ontvangen van andere gebruikers in uw voorkeuren aanstaan. Om aan te zetten, ga naar Special:Preferences. (Indien u wenst, kan deze optie weer uitgezet worden nadat het stembewijs verkregen is.)

Contents

Een stembewijs verkrijgenEdit

Indien u dit ziet heeft u JavaScript niet aan staan. JavaScript zal het stemproces sterk vereenvoudigen. Volg de volgende link, waarin u <WIKI> vervangt door de domein naar van uw wiki (bijvoorbeeld nl.wikipedia.org) en <USER> door uw gebruikersnaam (bijvoorbeeld Mijn_gebruikersnaam):

http://stable.ts.wikimedia.org/poty/vote?action=token&wiki=<WIKI>&username=<USER>

Als uw wiki bijvoorbeeld de Nederlandstalige Wikipedia is en uw gebruikersnaam, ga dan naar:

http://stable.ts.wikimedia.org/poty/vote?action=token&wiki=nl.wikipedia.org&username=Een_gebruiker

Let op! Gebruikersnamen zijn hoofdlettergevoelig!

Een stemlink zal naar het e-mailadres gestuurd worden dat u opgegeven hebt in uw gebruikersaccount. De e-mail zal gestuurd worden door: User:CommonsDelinker. U ontvangt automatisch een nieuwe e-mail voor de finale. Gebruikers die niet deelgenomen hebben in de eerste ronde kunnen een stemlink krijgen volgens de bovenstaande aanwijzingen.

StemregelsEdit

 
Schermafdruk van de stemsoftware.

VoorrondeEdit

In de voorronde kan op alle afbeeldingen die tussen 1 januari 2007 en 31 december 2007 uitgelichte afbeeldingen waren, gestemd worden. De afbeeldingen zijn door de organisatie onderverdeeld in categorieën.

In de eerste ronde kunnen alle stemmers op zoveel afbeeldingen als zij willen in elke categorie stemmen. De 28 afbeeldingen met de meeste stemmen gaan door naar de finale. (Onafhankelijk van hun categorie.)

Er zal een aantal dagen tussen de eerste ronde en de finale zitten om het comité de tijd te geven de resultaten te controleren en stemfraude te verwijderen.

FinaleEdit

In de finale hebben alle stemmers één stem. De afbeelding met de meeste stemmen zal de Wikimedia Afbeelding van het jaar 2007 worden. Er zal ook een tweede en derde prijs uitgereikt worden.

Stemmers kunnen opmerkingen toevoegen aan hun stem in de finale. Deze opmerkingen zullen na de competitie gepubliceerd worden.

Indien u in de voorronde gestemd hebt, zult u automatisch een e-mail ontvangen wanneer de finale begint.

ResultatenEdit

De resultaten zullen niet voor het einde van de competitie gepubliceerd worden. De lijst van gebruikers die gestemd hebben is hier in te zien. De stemming zal anoniem zijn. Alleen het hoofdcomité zal toegang hebben tot de gegevens die de gebruikers met de stemmen verbinden. Aan het eind van de competitie zal wel de database met stemmen gepubliceerd worden, met een gebruikersnummer die naar de stemmen verwijst. De verbinding tussen het gebruikersnummer en de gebruiker zal anoniem blijven.