Commons:Aloittajan ohjeet/Käyttäjätunnus

Aluksi
Vinkkejä ja välineitä
Tiedostojen käyttäminen
Käyttäjätunnuksen luominen ja asetusten muokkaaminen Wikimedia Commonsissa

Jotta voit tallentaa tiedostoja, sinun täytyy ensin luoda käyttäjätunnus Wikimedia Commonsiin ja kirjautua sisään. Käyttäjätunnuksen luominen on ilmaista ja se vie vain muutaman sekunnin.

Käyttäjätunnuksen luominenEdit

  Klikkaa ”Log in / create account” -linkkiä, jonka löydät sivun oikeasta yläkulmasta.
  Tämän jälkeen päädyt sisäänkirjautumissivulle. Klikkaa lihavoitua linkkiä “Create an account”.
  You’ll now see the account creation mask.
  • Kirjoita vääntynein, sotketuin kirjaimin kirjoitettu teksti sen alapuolella olevaan kenttään. (Tämä on välttämätöntä roskapostin estämiseksi. Jos sinulla on näkövamma, kysy apua Kahvihuoneessa.
  • Kirjoita käyttäjätunnus ja turvallinen salasana.
  • Sähköpostiosoite ei ole välttämätön. Jos annat sen, voit lähettää sähköpostia muille käyttäjille. Sähköpostiosoitteesi näkyy vain niille käyttäjille, joille lähetät sähköpostia. Lisäksi sinun täytyy varmentaa sähköpostiosoite myöhemmässä vaiheessa.

Asetusten muokkaaminenEdit

 

Kun olet kirjautunut sisään, voit vaihtaa käyttöliittymän ulkoasua, kieltä ja muita henkilökohtaisia asetuksia. Näet käyttäjätunnuksesi ja siihen liittyviä työkaluja sivun ylälaidassa.
  Jos haluat vaihtaa asetuksiasi, klikkaa ”Preferences”-linkkiä. Voit vaihtaa esimerkiksi käyttöliittymän kielen valikosta, jonka vieressä lukee ”Language”.
  Älä unohda asentaa muuttamiasi asetuksia klikkaamalla ”Save”-painiketta. Jos muutokset eivät olleet toivomasi kaltaisia, voit palata oletusasennuksiin ”Reset”-painikkeen avulla.

Lisää aiheestaEdit

MediaWikin käsikirjat englanniksi: