Open main menu

Wikimedia Commons β

Commons:Bundesarchiv/sr

< Commons:Bundesarchiv

PregledEdit

 
Konferencija za štampu - Savezni arhiv Nemačke i Vikimedija Nemačke

Počev od četvrtka, 4. decembra 2008. godine, Viki ostava je svedok masivnog priliva novih slika. Primili smo skoro 100,000 datoteka iz donacije Saveznog arhiva Nemačke. Ove slike su većinom povezane sa istorijom Nemačke (uključujući i Demokratsku Republiku Nemačku) i predstavljaju deo ostvarene saradnje između Vikimedije Nemačke i Saveznog arhiva Nemačke.

Ove slike su licencirane pod Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 Germany License (CC-BY-SA). Vikimedija Nemačke i Savezni arhiv Nemačke su potpisali ugovor o saradnji, koji između ostalog naglašava da Savezni arhiv poseduje dovoljna prava da je u mogućnosti da odobri ovu vrstu licenciranja.

Slike su u veličini od 800 piksela po dužoj strani.

Sledi unos od par stotina do par hiljada slika mesečno.

Drugi deo saradnje se odnosi na alat za spajanje osoba sa liste koju je prikupio Savezni arhiv sa člancima o osobama na vikipediji na nemačkom jeziku i sa bazom podataka o osobama koju ima Narodna biblioteka Nemačke (nešto što nemačka vikipedija radi od 2005. godine).

Prema našem saznanju donacija od 100000 slika je najveća pojedinačna donacija Viki ostavi do sada a mi se nadamo da je ovo tek početak dugoročne saradnje koja može poslužiti kao primer drugim arhivama i institucijama koje raspolažu kolekcijama fotografija.

Prijavljivanje grešakaEdit

Nejasan status licenciEdit

Tehnička pitanjaEdit

Da se uradiEdit

Predstoji još mnogo posla nakon učitavanja slika. Okvirni skup poslova je naznačen u spisak poslova. Ukoliko primetite da nešto nedostaje slobodno dodajte. Molimo vas da greške koje otkrijete, u opisu slike ili prikazu slike, prijavite na greške u slikama.

Pregled štampe (na nemačkom jeziku)Edit