Open main menu


Wikimedia Commons Kroeg in andere talen: English · 🌐
De interwikilinks in de linker kolom van deze pagina gaan naar de diverse Wikipedia-kroegen zelf.
De Kroeg.jpg
Shortcut: COM:NL

Dit is de Wikimedia Commons Kroeg, het Nederlandstalige tafeltje achter in de Engelstalige Village Pump. Soms is het hier wat stil, hoewel enkele vaste bezoekers wel regelmatig komen kijken. In de Engelstalige Village Pump krijg je wel sneller aandacht voor je vraag.

Hier kan je de werking, technische punten en het beleid van Wikimedia Commons bespreken. Andersoortige onderwerpen zijn hier ook welkom totdat er een pagina wordt gemaakt om die te bespreken. Deze pagina heeft hetzelfde doel voor Commons als Wikipedia:De Kroeg op de Nederlandstalige Wikipedia.

De Nederlandstalige projecten van Wikimedia en hun algemene overlegruimte zijn:

Veel gestelde vragen (FAQ):

  1. Vragen en problemen met uploaden - Als je vragen of problemen hebt betreft het uploaden van afbeeldingen en andere bestanden kunnen die in het Nederlands gesteld worden op de helpdesk.
  2. Vandalisme/Beveiliging afbeelding - Als je een afbeelding van Wikimedia Commons beveiligd wilt zien vanwege bijvoorbeeld vandalisme, kom dan naar het IRC-kanaal #wikimedia-commons op freenode.net en vraag het daar.
  3. Overtredingen auteursrechten - Als je denkt dat een bepaald mediabestand auteursrechten niet eerbiedigt, geeft dat dan niet hier aan maar op Commons:Verwijderverzoeken. Als je niet zeker bent over de wettelijke status van een mediabestand, stel er dan vragen over op Commons talk:Licensing.
  4. Auteursrechtenbeleid - Als je wilt vragen waarom niet vrij beschikbare en niet commercieel te gebruiken materiaal niet is toegestaan op Wikimedia Commons en als je een pleidooi wilt houden voor het wel toestaan, doe dat niet hier. Je verspilt je tijd. Een van de basisprincipes van Wikimedia Commons is: "Alleen vrije content wordt toegestaan." Accepteer deze zelf opgelegde beperking alsjeblieft als NPOV op Wikipedia.
  5. Wat is Commons - Als je een vraag hebt over Commons en hoe het werkt, stel die dan hier na het lezen van de welkomstboodschap voor nieuwe gebruikers.
  6. Meer veelgestelde vragen...


NB - Discussies worden gearchiveerd in Commons:De Kroeg/Archive. Bij grote drukte wordt er veelvuldig gearchiveerd, maar er zijn instructies beschikbaar: archiving instructions (Engels).

noborder: no color ; background:pink

The consultation on partial and temporary Foundation bans just startedEdit

-- Kbrown (WMF) 17:13, 30 September 2019 (UTC)

Recente foto van Hans Wiegel gezochtEdit

File:Hans Wiegel.jpg is genomineerd voor verwijdering en gaat waarschijnlijk foetsie binnenkort.

Ik heb tot nu toe nog geen alternatief kunnen vinden in kleur. Wel zwart-wit uit de jaren '70-'80. Op Flickr niets, althans, niet getagged. YouTube: zelfde. Mogelijke vindplaatsen:

Zouden we Wiegel hier kunnen vinden? - Alexis Jazz ping plz 14:30, 3 October 2019 (UTC)

Groepsfoto van Olympische medaillewinnaarsEdit

Groepsfoto van Mark Rutte met nl:Lijst van medaillewinnaars op de Olympische Zomerspelen 2012. Ik zie hier een heleboel koppies waarvan er waarschijnlijk genoeg een eigen artikel hebben maar misschien niet allemaal een foto. Hier kunnen prima portretjes uit gecropt worden, maar ik ken niet zoveel sporters. Misschien kan iemand image notes toevoegen? - Alexis Jazz ping plz 15:37, 3 October 2019 (UTC)

Nieuwe versie van gecorrumpeerd bestandEdit

In 2007 heeft Jan Arkesteijn een bestand (File:Jan Pieterszoon Coen by Jacob Waben.jpg) geĂŒpload waarin hij zelf goudstiksels heeft bijgekleurd (vergelijk deze en deze); ook de eerste upload lijkt al flink bijgewerkt, dus terug naar die versie lijkt me geen optie. Nu wilde ik het vervangen door het origineel van het Westfries Museum (geen permalink, zoek 'coen waben' via https://westfriesmuseum.com), dat ook als bron is gegeven, maar daar doen zich twee problemen voor: 1) het origineel heeft ook de lijst in beeld, en 2) de oude versie heeft een gecropte versie (File:Jan Pietersz Coen by Jacob Waben.jpg), met manipulaties, die veel wordt gebruikt. Hoe lossen we zoiets op? Moeten de oude versies worden verwijderd of toch gewoon overschreven, dus inclusief nieuwe crop? Eissink (talk) 13:19, 5 October 2019 (UTC).

Feedback wanted on Desktop Improvements projectEdit

06:53, 16 October 2019 (UTC)