Open main menu
This project page in other languages:

Geographicus Rare Antique Maps (мак. Ретки и стари карти „Географикус“) е старинарница посветена на ретка картографија и историски карти од XV до XIX век. Голем дел од нивниот инвентар на автентични стари карти е поставен на нивното мрежно место. Во март 2011 „Географикус“ ни ја подарија нивната збирка на дигитално отсликани карти (над 2000).

Како да помогнетеEdit

КатегоризацијаEdit

При подигањето, сликите се ставаат во „Category:Maps from Geographicus to be categorized“. Можете да помогнете заменувајќи ја оваа привремена категорија со релевантни вистински категории. Веројатно ќе имате потреба од помагалото HotCat за лесна и брза категоризација.

Заведување на картографитеEdit

Секоја слика има врска до нејзиниот фотограф на мрежното место на „Географикус“. Ова треба да се замени со:

  • Името на картографот или шаблон за творец
  • Категорија посветена на картографот (кај некои).

Ова може да се направи на страницата „User:Multichill/Geographicus/cartographers

ПоврзаноEdit