Commons:Nyelvi irányelv

This page is a translated version of a page Commons:Language policy and the translation is 100% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Language policy and have to be approved by a translation administrator.

Rövidítése : COM:LP

A Wikimédia Commons egy többnyelvű projekt. Ez a lap leírja az oldal nyelvi irányelvét, és azt, hogy mely tartalomnak milyen nyelven kell lennie. A technikai leírásért látogasd meg a Commons:Lokalizáció lapot.

  • A galériák, kategóriák és fájlok leírásai bármilyen nyelvűek lehetnek, és minél több nyelven hozzáférhetőnek kell lenniük. Használd a nyelvi sablonokat a felesleges információ és képi zűrzavar minimalizálása érdekében.
  • A galériákat általában a helyi nyelven kell elnevezni. Lásd még a Commons:Galériák lapot a pontos irányelvért.
  • A kategóriák általában angol nevűek, kivéve bizonyos tulajdonneveknél, biológiai taxonoknál és olyan megnevezéseknél, melyeknek nincs angol megfelelője. Lásd még a Commons:Kategóriák lapot a pontos irányelvért.
  • A készítők neveinek az angol irodalmi alakban kell lenniük.
  • A fájlok nevei bármilyen nyelven lehetnek. A névnek beszédesnek kell lenni. Lásd a Commons:Fájlok elnevezése lapot a pontos irányelvért.
  • A sablonok bármely nyelven készülhetnek. Ha több nyelvi változat is van, az angol változat a mérvadó, a fordításoknak azon kell alapulniuk.
  • Az irányelveknek és útmutatóknak angol nyelven kell készülniük, majd ezt lehet lefordítani a többi nyelvre. A mérvadó változat itt is az angol nyelvű.

Történet

A 2009-es javaslatot is számos nyelvre lefordították (például Commons:Sproche, Commons:Politikerezh yezh, Commons:Convencions de noms (idioma), Commons:Sprooch, Commons:Convencions de nomenatge (lenga), Commons:Języki, Commons:Política de línguas és Commons:语言政策).

Lásd még