Open main menu
Primers passos
Per començar
Consells i trucs
Terceres parts
Com classificar les imatges

La gent necessitarà trobar el vostre arxiu per utilitzar-lo en els articles d'altres projectes Wikimedia. Per això és crucial que afegiu els vostres arxius a categories específiques, o també a galeries específiques de Commons, si no el vostre treball valuós no serà gaire usat. Un exemple d'una pàgina de galeria pot ser la galeria d'imatges del planeta Mart. Es pot dir que una pàgina és un article o una categoria segons el seu nom. Les pàgines sense cap prefix són articles, amb el prefix «Category:» són categories, i amb el prefix «Image:» són pàgines de descripció d'imatges. Aquest concepte amb els prefixos s'anomena espais de noms. Així podeu separar fàcilment els diferents continguts.

Contents

Afegir imatges a categoriesEdit

Per afegir una imatge a una categoria es fa com afegir un article de la Viquipèdia a una categoria. Simplement poseu una cosa com el codi d'exemple següent a la mateixa pàgina d'imatge:

[[Category:Alguna categoria específica]]

Sigueu tan específics com sigui possible. No afegiu una imatge a una categoria arrel molt plena. Per trobar una categoria correcta per a la vostra imatge, la funció d'arbre de categories us ajudarà: aneu a una categoria general, com Category:Countries, i llavors seguiu les subcategories fins que trobeu la més específica per la vostra imatge.

Afegir imatges a galeriesEdit

Per afegir una imatge a una galeria aneu a l'article galeria, cliqueu a «edita» i veureu entre altres coses un codi com aquest:

<gallery>
Image:Girona Onyar.jpg|Vista típica de les cases sobre el riu Onyar
Image:Façana de Sant Feliu Girona.jpg|Església de Sant Feliu.
</gallery>

Que es mostra com:

Podeu afegir la vostre imatge entre les dues marques de galeria (gallery), una d'obertura i una de tancament, de la següent manera:

Image:El nom de la vostra foto.jpg|Breu descripció

Després de desar la pàgina veureu la vostra imatge previsualitzada en miniatura a la galeria. A diferència del cas normal quan s'incorpora una sola imatge a un article, no s'usen els claudàtors dobles [[ i ]]. Per arxius de so i vídeo funciona igual excepte que es mostrarà una icona com aquest exemple:

Categories de la creacióEdit

A més de categories temàtiques, és útil afegir categories que indiquen programari o equip utilitzat en la realització del fitxer, com ara:

Vegeu tambéEdit

A Wikimedia Commons:

Al manual MediaWiki (en anglès):