Open main menu

Commons:Primers passos/Transferència de fitxers i eines

< Commons:Primers passos

Transferència d'arxius des d'altres projectesEdit

Com que els arxius de Commons poden ser utilitzats per tots els projectes de Wikimedia, és una bona iniciativa transferir els arxius lliures des dels altres projectes.

Quan es carreguen imatges d'un altre projecte Wikimedia a Commons, un error comú és copiar una versió reduïda o una miniatura de previsualització. El programari MediaWiki permet incrustar versions en miniatura de les imatges als articles simplement afegint el paràmetre «thumb» en l'enllaç de la imatge. A l'article només es carrega i es veu la versió reduïda. De la mateixa forma, les pàgines de descripció d'imatges mostren només una versió reduïda per defecte, amb un enllaç a sota cap a la versió en màxima resolució. Si un usuari desa la imatge directament de la versió reduïda, la carregarà en aquesta mida i, per tant, serà força reduïda en qualitat comparada amb l'original. El nombre de píxels horitzontals s'afegirà en el nom per defecte de l'arxiu, donant un nom com «150px-exemple.png». Per arreglar-ho:

  1. Torneu a la font (que hauria d'estar especificada en la pàgina de la imatge).
  2. Cliqueu sobre la versió reduïda de la imatge per anar a la versió en màxima resolució.
  3. Deseu i carregueu la versió original.
  4. Després d'això marqueu la versió reduïda que hàgiu carregat amb {{Duplicate|Image:nova versió.jpg}} informant de la nova versió no reduïda.

Si heu copiat un arxiu d'un altre projecte Wikimedia, indiqueu quin (per exemple, «Catalan Wikipedia»), l'autor original i el títol original. Podeu seguir les recomanacions d'ajuda de la Viquipèdia per a carregar arxius a Commons. Especialment no transferiu les imatges marcades com a no lliures, les no comercial o les de fair use. Seran esborrades immediatament sense previ avís i no es carregaran de nou a la Viquipèdia.

Si teniu preguntes en quant a les condicions d'un determinat arxiu que voleu transferir, pregunteu a Commons:La taverna per aclarir-ho.

Eines addicionalsEdit

 
Eina de càrrega Commonist

Per a algunes tasques especials, com carregar un gran nombre d'imatges i mantenir-les a Wikimedia Commons, hi ha disponibles unes eines addicionals de programari. El programa de Java Commonist és útil per carregar un gran nombre d'imatges. Podeu veure les nostres pàgines Tools i Tool integration per facilitar-vos les tasques habituals a Wikimedia Commons.

És força recomanable que eviteu usar el navegador Internet Explorer, especialment les versions 6.x i anteriors. Per a tot sistema operatiu hi ha disponible una gran varietat de navegadors moderns per triar, com Firefox, Konqueror, Opera i Safari. A les versions més velles d'Internet Explorer els falten funcions importants que poden fer el vostre treball habitual a Wikimedia Commons més fàcil, com la navegació per pestanyes. Aquestes versions tenen també errors severs, com l'error de transparència de PNG (arreglat a l'Internet Explorer 7). Aquest defecte no només provoca errades en la presentació sinó que afecta la qualitat de les vostres contribucions aquí (la transparència s'usa molt en imatges de Wikimedia Commons), i provocarà errades en la transparència al modificar o crear arxius si no teniu cap forma de comprovar-ho.

Vegeu tambéEdit

A Wikimedia Commons (an anglès):

A la Viquipèdia: