Open main menu

Wikimedia Commons β

Commons:Projet Phoebus/mk

< Commons:Projet Phoebus
Примери

Coelodonta antiquitatis Crane.jpg

Collier de Penne.jpg

Hache Plagne Global.jpg

Téviec Crane Profil Droit II.jpg


Сите слики
(5.807)

КонтекстEdit

Музејот на Тулуз (Muséum de Toulouse) е природонаучен музеј во градот Тулуз. Во неговите збирки се сместени над 2,5 милиони предмети.

ПроектEdit

Phoebus е работен назив на проектот за соработка помеѓу Музејот на Тулуз и Викимедија Франција. Во проектот неколку Викимедијанци се организираа да фотографираат предмети од областа на палеонтологијата и праисторијата во непостојаните збирки на Музејот.

ЈунациEdit

Поврзани категорииEdit