Commons:Visszaállítási kérések

This project page in other languages:

Deutsch | English | français | magyar | 日本語 | português | 中文(简体)‎ | +/−

Kattints ide, ha egy fájl visszaállítását szeretnéd kérni.


Törlés (mind)
Fairytale Trash Questionmark-05.svgA szerkesztők ezen az oldalon kérhetik egy lap vagy fájl törlésének visszaállítását. Szintén itt lehet mások kérésére reagálni keep deleted (maradjön törölve) vagy undelete (visszaállítani) véleményekkel és indoklásukkal. A korábbi kérések archívuma megtekinthető. A lezárt visszaállítási vitákat a DRBot 24 órán belül archíválja.

Ez itt nem a Wikipédia. Ez az oldal a Wikimédia Commons része, egy szabad médiafájlokat tartalmazó tárhelyé, amelyeket a Wikipédia és egyéb projektek használhatnak. A magyar Wikipédiáról törölt kép vagy szócikk visszaállítását a Wikipédia:Törlésre javasolt lapoknál kérheted a törölt lapok helyreállításánál megfogalmazott irányelvek szerint.

Miért törölték le a fájlt?Edit

Először is nézd meg a törlési naplót, hogy miért törölték a fájlt. Ha a Commonson a képhez találsz egy piros linket, és arra kattintasz, akkor megnyílik egy szerkesztési ablak, de a baloldali navigációs menü Mi hivatkozik erre pontjából utánajárhatsz, hogy hol említették meg a fájlt (például egy törlési vitában).

Másodsorban pedig olvasd el a Commons feltételeit, a licencfeltételeket és a Commons: Törlési irányelveket.

Ha a törlésre adott indoklás nem érthető, vagy ha nem értesz vele egyet, akkor felveheted a kapcsolatot a képet törlő adminisztrátorral. Magyarázatot kérhetsz tõle vagy akár új bizonyítékot is benyújthatsz be a törlés indoka ellen. Felveheted továbbá a kapcsolatot egy másik adminisztrátorral is - a magyarul beszélő adminisztrátorok ebben a listában vannak. Ha a törlés hibás volt, akkor a fájlt visszaállítják.

FellebbezésEdit

Ha a törlés a jelenlegi Commons feltételek és licencfeltételek szerint indokolt volt, akkor az adott feltétel vitalapján emelhetsz panaszt a feltétel ellen.

Ha úgy gondolod, hogy a kép nem sértette a szerzői jogokat és a Commons feltételeinek is megfelel:

 • Először a vitát lezáró adminnal lenne érdemes kapcsolatba lépnin. Megkérheted, hogy a bővebben fejtse ki az indoklását, vagy hogy mutasson be bizonyítékokat.
 • Ha nem szeretnél senkivel se közvetlenül kapcsolatba lépni, vagy ha egy adminisztrátor megtagadta a visszaállítást, esetleg több embert szeretnél bevonni a vitába, akkor a lentiek szerint ezen az oldalon kérvényezheted a visszaállítást.

Konkrét helyzetekEdit

Átmeneti visszaállítás (Temporary undeletion)Edit

Ezeket a kéréseket az adminok általában gyorsan visszaállítják, azaz nem nagyon kell róluk vitázni:

Fair useEdit

A fair use elvet engedélyező projektek felhasználói kérvényezhetnek egy két napos átmeneti visszaállítást, hogy a letörölt fájlt átvihessék a saját projektjükbe. A szerkesztőnek meg kell mondania, hogy melyik projektbe szeretné a fájlt átvinni, és be kell linkelni az adott projekt fair use állásfoglalását. A magyar Wikipédia nem fogad be fair use fájlokat.

Admin útmutatásokEdit

Kövesd a józan ész elvét. Ha például egy képet forrásmegjelölés hiánya miatt töröltek, és a visszaállítást maga a fényképész kéri, akkor további vita nélkül vissza lehet a képet állítani. Ha a szerkesztő a képet egy adott licenccel szeretné megjelölni, akkor azt helyette is megteheted, de a "gyorstörlés" sablont vedd le a fájlról.

Általában próbáld meg a jóhiszemű szerkesztők kéréseit teljesíteni. A szerkesztő számára megtekintésrek a épeket úgy is vissza lehet állítani, hogy a kérést még nem zárták le.

Azzal nincsen gond, ha a képet törlő admin azt később érvek vagy bizonyítékok alapján visszaállítja, ahogy azzal sincsen gond, ha a törlő admin részt vesz a visszaállítási vitában. A törlő admin azonban nem zárhat le visszaállítást megtagadó módon egy vitatott visszaállítási vitát.

Ha egy vita a végére ért, akkor a "Not done" (visszaállítás megtagadva) vagy az "Undeleted" (visszaállítva) megjegyzéssel zárhatod le a vitát. Utána a fejléc fölé az {{udelh}}, az utolsó hozzászólás után pedig az {{udelf}} sablonokat kell kitenni, hogy az archíváló bot az egészet az archívumba tehesse.

Visszaállításnál hivatkozzál a visszaállítási kérésre, például "Undeleting per [[Commons:Undeletion requests/Image:Kép.jpg]]".

Az átmenetileg visszaállított képekre a {{temporary undelete}} sablont kell kitenni. Ezzel a kép a Category:Temporarily undeleted files-ba kerül, ami a Category:Candidates for deletion egyik alkategóriája. 2 nappal később onnan mindent újra le lehet törölni.

Új kérés beadásaEdit

Kattints ide, és megnyílik az az oldal, ahova a visszaállítási kérésedet írhatod be. Ugyanezt kézzel is megcsinálhatod, ha a mai dátum melletti "szerkesztés" hivatkozásra bököl. A kérésedet a lap aljára írd be, és ne feledkezz meg az alábbiakról:

 • A Commons leggyakrabban használt nyelve az angol - ha magyarul írsz kérelmet, nagyságrendekkel kisebb esélyed van arra, hogy egy admin megértsen és intézkedjen.
 • A Subject/headline: mezőbe írj be egy megfelelő témát. Ha csak egyetlen egy fájl visszaállítását kéred, akkor melegen ajánlott az [[:Image:TöröltFájl.jpg]]. (Ne feledkezz meg az első kettőspontról, az hivatkozik a képre.)
 • Sorold fel a fájlt vagy fájlokat amire a visszaállítási kérésed vonatkozik, és mindegyik képhez adj meg egy hivatkozást (lásd feljebb). Ha nem emlékszel a fájl nevére, akkor a lehető legtöbb mindent adj meg. Ha egy kérésből nem derül ki, hogy mit is kellene visszaállítani, akkor az a kérés nagyon hamar archiválásra kerülhet.
 • Sorold fel indokaidat a visszaállításra.
 • Írd alá a kérésedet négy hullámvonallal(~~~~). Ha a Commonsban van felhasználói fiókod, akkor jelentkezz be. Ha te töltötted fel a képet, akkor így az adminok sokkal hamarabb megtalálják.
Nyitott visszaállítási kérésekEdit

Lásd még: Commons:Undeletion requests/Archive.

File:The Ultimate Warrior.jpgEdit

The reason stated in a previous discussion was that there was suspicion of "Flickrwashing". The user who uploaded this to Flickr, DianesDigitals, has been a reliable source for photos in the past. You can see a list of photos that are from that account, many of which appear to be from the same wrestling event here. The user has uploaded many more photos from the same wrestling event that this picture was taken, including more featuring The Ultimate Warrior, which they chose not to make available for free use. Many of these are of poorer quality, but Warrior appears in the same attire, and it is at the same venue. It's far more likely that the websites which used this picture got it from this very source, otherwise it would be hard to explain how this user was able to take similar pictures themselves only to steal the one which they made available for free.LM2000 (talk) 21:02, 11 April 2014 (UTC)

Exactly. Unless another source on the web has a better quality version of this picture or has all of these pictures in this particular Flickr set, I think it's safe to say that the Flickr uploader is the original. Starship.paint (talk) 05:51, 12 April 2014 (UTC)

File:Bundesarchiv Bild 183-R98690, Hitler und Franco.jpgEdit

Данный файл удален не правильно. Если его автор Генрих Гофман (а это так), то это изображение может свободно публиковаться, как и все его работы. --Kolchak1923 (talk) 20:55, 15 April 2014 (UTC)

Thats not true. The works of this photographer are still copyrighted. We can only host the files that the copyright holder allowed to publish under a free license. You cant simply take unfree content from their website and claim that it is freely licensed. --Martin H. (talk) 11:20, 17 April 2014 (UTC)

This undeletion discussion is now closed. Please do not make any edits to this archive.

File:Asmaar Peerzada 2014.jpgEdit

Because It is my own work. Few of my pictures have already been deleted. They were also my own work. Kindly undelete it.--Sam Josh (talk) 05:21, 18 April 2014 (UTC)


 Not done As it was published before being uploaded here, a permission is required. Please see COM:OTRS for the procedure. Regards, Yann (talk) 07:25, 19 April 2014 (UTC)

File:Stoya 2006 BTA67B 03 IMG 0677 1.JPGEdit

Please undelete, {{OTRS|2014041710000756}}. Related to this, my mistake.Willy Weazley 19:50, 18 April 2014 (UTC)

✓ Done No problem. --Hedwig in Washington (mail?) 20:24, 18 April 2014 (UTC)
?Willy Weazley 21:59, 18 April 2014 (UTC)
I guess he just forgot to resotre the file for you. So done. Natuur12 (talk) 22:04, 18 April 2014 (UTC)
Sorry to bother, but there's another File:Bella Vendetta BAA315 18 PB211102.JPG; the user sent more emails to OTRS; just got this one lost in the queue. If I may ask, give a look to this user deleted pictures. Im afraid theres more on OTRS list. I will check. Willy Weazley 22:45, 18 April 2014 (UTC)
I restored this one for you. I'll delete the other one for you If you have an OTRS-ticket after I had some sleep. Natuur12 (talk) 23:10, 18 April 2014 (UTC)

Undelete File:Heleenmees2.pngEdit

Epa has agreed with usage outside Wikipedia. So there is no objection for usage on Wikipedia. It needs to be classified as cc-by-sa-3.0 Bmwz3hm (talk) 20:50, 18 April 2014 (UTC)

Related to Ticket:2014040910020553 and Commons:Deletion requests/File:Heleenmees2.png. Hi, It seems that the permission received is not sufficient. Regards, Yann (talk) 07:32, 19 April 2014 (UTC)
Instead of asking for undeletion you could also awnser the question which the OTRS-agent asked you of course. You never responded to the email he send to sort this out. Natuur12 (talk) 08:14, 19 April 2014 (UTC)

This undeletion discussion is now closed. Please do not make any edits to this archive.


File:Dr._Zhivago_American_Author_and_Cartoonist.jpgEdit

Hello Sorry I'm new here. This is a photo I took of myself it is me and I own copyright. I am using it for my own wikipedia creation. Drzhivagoauthor (talk) 23:14, 18 April 2014 (UTC)drzhivagoauthor


 Not done As it was published before being uploaded here, a permission is required. Please see COM:OTRS for the procedure. Regards, Yann (talk) 07:22, 19 April 2014 (UTC)

File:Cary Lee Peterson 2014 at UNODC.jpgEdit

'RVPLPR' is an Authorized Publicist for RVPLUS, a Publicly listed company controlled by Cary Lee Peterson, Chair and CEO to ECCO2 and RVPLUS, INC. as displayed on federal government records at the URL link below. Therefore, the images or intellectual properties were wrongfully deleted and should be restored immediately. —Preceding unsigned comment added by Rvplpr (talk • contribs)

http://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1491029/000121390012002214/f8k050412_rvplus.htm

 • File:Cary Lee Peterson 2014 United Nations Profile Photo.jpg
 • File:Ambassador Cary Lee Peterson 2014 Linkedin Profile Photo.jpg
 • File:H.E. Cary Lee Peterson 2014 UN Simulcast.jpg
 • File:Cary Lee Peterson 2014 Forbes.jpg
 • File:Cary Lee Peterson of Guam (USA) - 2013.jpg
 • File:Cary Lee Peterson - Bangkok, Thailand in 2013.jpg
 • File:Cary Lee Peterson Wikipedia Photo Archive 6.JPG
 • File:Cary Lee Peterson Wikipedia Photo Archive 4.JPG
 • File:Cary Lee Peterson Wikipedia Photo Archive 5.JPG
 • File:Cary Lee Peterson Wikipedia Photo Archive 3.JPG
 • File:Cary Lee Peterson Wikipedia Photo Archive 1.JPG
 • File:Cary Lee Peterson at United Nations COP18 CMP8 Conference in Doha, Qatar 2012.jpg
 • File:H.E. Cary Lee Peterson in 2013.jpg
 • File:Cary Lee Peterson in Port-Au-Prince, Haiti Visiting Haiti Royal Palace.jpg
 • File:Cary Lee Peterson Wikipedia Profile Article.jpg
 • File:Cary Lee Peterson and Senator Wenscesclas Lambert of Haiti.jpg
 • File:Cary Lee Peterson and Archbishop Emmanuel St. Louis.jpg
 • File:H.E. Cary Lee Peterson (on right) and Senator Wenceslas Lambert of the Republic of Hait (on left).jpg
 • File:Cary Lee Peterson in Haiti (2013).jpg
 • File:Cary Lee Peterson - Port-Au-Prince.jpg
 • File:ECCO2 Sponsors World Climate Summit and Carbon War Room IN Cancun, Mexico in 2010 Hosted by Sir Richard Branson.jpg
 • File:Cary Lee Peterson UNFCCC Doha, Qatar 2012 Day10.jpg
 • File:Cary Lee Peterson His Excellency CEO ECCO2.jpg
 • File:Cary Lee Peterson Charity Dinner 2011.jpg
 • File:Goodwill Ambassador of Africa Cary Lee Peterson.jpg
 • File:Cary Lee Peterson in 2013.jpg
Related DR is Commons:Deletion requests/Files uploaded by Rvplpr. Yann (talk) 07:19, 19 April 2014 (UTC)
Last modified on 7 September 2012, at 19:17