Open main menu
This page is a translated version of a page Commons:Wiki Loves Earth 2016 and the translation is 91% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Wiki Loves Earth 2016 and have to be approved by a translation administrator.

Outdated translations are marked like this.

Shortcut: COM:WLE2016

Other languages:
Canadian English • ‎Deutsch • ‎English • ‎Esperanto • ‎Tagalog • ‎dansk • ‎español • ‎français • ‎galego • ‎italiano • ‎latviešu • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎shqip • ‎Ελληνικά • ‎български • ‎македонски • ‎русский • ‎українська • ‎العربية • ‎සිංහල • ‎日本語
Logoja e WLE

Wiki Loves Earth 2016 është një konkurs ndërkombëtar fotografik që zhvillohet – me temë trashëgiminë natyrore (zonat e mbrojutura) – në vende të ndryshme. Për të gjitha ekipet pjesëmarrëse ka konkurse të veçanta të organizuar nga ekipet lokale, kështu që datat e zhvillimit të konkursit, rregullat, çmimet etj. mund të ndryshojnë pak. Pasi të zgjidhen të gjithë finalistët për çdo shtet, një juri ndërkombëtare, do të zgjedhë përsëri fituesit e përgjithshëm.

Contents

Koncepti

Qëllimi themelor i konkursit është të mbledhë foto të vendeve të trashëgimisë natyrore – siç janë rezervat natyrore, peizazhet e mbrojtura, parqet kombëtare, zonat piktoreske/peizazhet, kopshtet e jashtëzakonshme, etj. – për të ilustruar artikujt në enciklopedinë e lirë mbarëbotërore Wikipedia dhe në projektet e tjera të Fondacionit Wikimedia. Ashtu si Wiki Loves Monuments (WLM), ne përdorim lista zyrtare të zonave të mbrojtura, që mund të merren zakonisht nga agjencitë qeveritare.

Fokusi nuk është vetëm në vendet e rëndësisë kombëtare, por gjithashtu edhe në ato vende të mbrojutra në nivel rajonal, dhe në shumëllojshmërinë më të gjerë të mundshme të zonave natyrore: pyje, parqe, kopshte, shkëmbinj, shpella ose çfarëdo lloj pjese e natyrës që është e mbrojtur në vendin tuaj. Kjo do të thotë se shumica e përdoruesve do të jenë në gjendje të gjejnë zona të ndryshme të trashëgimisë natyrore afër tyre.

Vendet pjesëmarrëse 2016

Nëse dëshironi të merrni pjesë në konkurs si një fotograf, ju lutemi, shkoni te faqja e vendit tuaj në listën e mëposhtme.
Nëse vendi juaj nuk gjendet në listë dhe dëshironi të organizoni një konkurs lokal, shkoni në fund të faqes.

Vendi Faqja në Commons Periudha e konkursit Faqja për pyetje Shënime Lista e zonave/objekteve të mbrojtura Fushata Ngarkimet
  WLE Biosphere Reserves
(120 countries)
(UTC+4) na kontaktoni wikilovesearth.bio lista e zonave të mbrojtura wle-unesco 2.696
  WLE Albania (UTC+2) na kontaktoni wikilovesearth.al lista e zonave të mbrojtura wle-al 776
  WLE Algeria (UTC+1) na kontaktoni WLE 2016 in wikimedia-dz.org lista e zonave të mbrojtura wle-dz 828
  WLE Australia na kontaktoni List of Ramsar sites
Protected areas
wle-au 4.056
  WLE Austria (UTC+2) na kontaktoni wikilovesearth.at Teilnehmende Objekte National parks: wle-at-nap,
Nature reserves: wle-at-nsg,
Geschützter Landschaftsteil: wle-at-glt,
Geschützte Höhle: wle-at-hoe,
Nature parks: wle-at-np,
Natural monuments: wle-at-nd
2.092
  WLE Azerbaijan (UTC+4) na kontaktoni lista e zonave të mbrojtura wle-az 411
  WLE Brazil (UTC-3) na kontaktoni,
rodrigopadula wikimedia.org.br
Wiki Loves Earth Brasil 2016 lista e zonave të mbrojtura wle-br 8.442
  WLE Bulgaria (UTC+3) na kontaktoni,
wle2016 wikimedia.bg
lista e zonave të mbrojtura wle-bg 2.156
  WLE Estonia na kontaktoni lista e zonave të mbrojtura wle-ee 236
  WLE France (UTC+2) na kontaktoni wikilovesearth.fr lista e zonave të mbrojtura wle-fr 2.420
  WLE Germany (UTC+2) na kontaktoni wikilovesearth.de Lista e zonave dhe objekteve të mbrojtura per federal state: wle-de-bb, -be, -bw, -by, -hb, -he, -hh, -mv, -ni, -nw, -rp, -sh, -sl, -sn, -st, -th 18.242
  WLE Greece (UTC+3) na kontaktoni wle.wikimedia.gr lista e zonave të mbrojtura wle-gr 3.309
  WLE India (UTC+5:30) na kontaktoni,
wikilovesearth2016 gmail.com
wikilovesearth.co.in List of protected areas wle-in 31.075
  WLE Iraq (UTC+3) na kontaktoni, wle-iq 781
  WLE Kosovo (UTC+2) na kontaktoni wikilovesearth.al lista e zonave të mbrojtura wle-xk 357
  WLE Moldova (UTC+3) na kontaktoni Lista e të gjitha zonave të mbrojtura
(also in Ukrainian language)
wle-md 602
  WLE Morocco (UTC+1) na kontaktoni lista e zonave të mbrojtura wle-ma 3.056
  WLE Nepal (UTC+5:45) Lista e të gjitha zonave të mbrojtura wle-np 2.218
  WLE Pakistan (UTC+5) pakistan@wikilovesearth.org Lista e të gjitha zonave të mbrojtura wle-pk 7.119
  WLE Russia (UTC+3) wlx-russia@googlegroups.com Вики любит Землю 2016 lista e zonave të mbrojtura wle-ru 5.848
  WLE Serbia (UTC+2) wle@vikimedija.org Вики Воли Земљу 2016 lista e zonave të mbrojtura wle-rs 1.608
  WLE Spain (UTC+2) na kontaktoni wikilovesearth.es or wikilov.es/earth lista e zonave të mbrojtura wle-es 3.818
  WLE Switzerland (UTC+2) na kontaktoni
info wikimedia.ch
lista e zonave të mbrojtura wle-ch 925
  WLE Thailand (UTC+7) na kontaktoni Wiki Loves Earth 2016 in Thailand List of national parks in Thailand wle-th 408
  WLE Tunisia (UTC+1) na kontaktoni lista e zonave të mbrojtura wle-tn 673
  WLE Ukraine (UTC+3) na kontaktoni,
wle@wikimedia.in.ua
wikilovesearth.org.ua lista e zonave të mbrojtura (Списки) wle-ua 11.487
  WLE Venezuela (UTC-4) na kontaktoni,
info@wikimedia.org.ve
lista e zonave të mbrojtura wle-ve 832

Periudhat kohore

 • 1 – 31 maj dhe 1 – 30 qershor: konkurset kombëtare
 • 31 korrik: afati i fundit për për paraqitjen e rezultatve kombëtare
 • 15 shtator: afati i fundit për rezultatet ndërkombëtare

Rregullat

 • Tërësia e rregullave për pjesën ndërkombëtare të konkursit.

Ndihmë dhe P&P

Organizoni konkursin lokal

Nëse dëshironi të mbani Wiki Loves Earth në vendin tuaj ju duhet të plotësoni hapat e kërkuar:

 1. Të keni ose të krijoni një listë të përshtatshme të zonave të mbrojtura (në Wikipedia ose Commons). – Vende të ndryshme kanë sisteme të ndryshme me nivele të shumta të zonave të mbrojtura (nga parqet e mëdha kombëtare deri te pemët e mbrojtura që ndodhen në mes të asgjëkundit). Të gjitha këto objekte zakonisht janë të përcaktuara nga dokumente zyrtare. Nëse nuk ka ndonjë listë të tillë për vendin tuaj, ju mund të krijoni një listë publike të zonava të ia vlejnë të quhen zona të trashëgimisë natyrore.
 2. Të keni ose të krijoni rekomandime të qarta për fotot. Përcaktoni se në cilat aspekte duhet të fokusohet fotografi.
 3. Të keni një eikip organizimi funksional, dhe emëroni kontaktin përgjegjës, p.sh. nga një listë e përdoruesve që ndihmojnë.
 4. Të organizoni një juri të mirë për vendin tuaj. Në një fazë të hershme, ju lutemi mendoni edhe për çmimet e mundshme për fituesit.
 5. Të krijoni faqen në Commons për vendin tuaj (Commons:Wiki Loves Earth 2016 in …) dhe të kujdeseni për kategoritë, stampat etj. (Më vonë, ju mund të keni nevojë të pyesni përdoruesit e tjerë për ndihmë teknike, p.sh. për përshtatje specifike të fushatës.)
Për më shumë rreth organizimit, shikoni Commons:Wiki Loves Earth 2016/Organise

Ku të beni pyetje?

Vendi kryesor për pyetje ose sugjerime është WLE 2016 faqja e diskutimit (Preferohet gjuha angleze). Për çështje që lidhen me një vend të caktuar, ju lutemi përdorni faqet e kontaktit të vendosura në seksionin "vendet pjesëmarrëse" (gjuhë të ndryshme).

Vende të tjera për të marrë ndihmë:

Statistika

 • Lista mbikëqyrëse – lista e fotove të ngarkuara së fundmi dhe një tabelë me numrin e fotove të ngarkuara për secilin vend
 • Mjetet për Wiki Loves Competitions – një grafik dhe një tabelë me numrin e fotove të ngarkuara për secilin vend, numrin e fotove të përdorura, numrin e ngarkuesve dhe numrin e ngarkuesve të regjistruar pas fillimit të konkursit