Open main menu

Wikimedia Commons β

Help:Conversió de vídeo

Shortcut: Help:CV

Informació sobre conversió de vídeo en altres llengües:

català | Deutsch | English | español | français | galego | italiano | 日本語 | polski | português | 中文 | +/−

La Wikimedia només accepta fitxers de vídeo en format Ogg Theora. En aquesta pàgina es recolliran les diferents eines disponibles per a permetre'n la conversió

Conversió a Ogg TheoraEdit

Ara per ara, hi ha diferents eines que poden convertir vídeos de diferents formats al Theora. No obstant això, en funció del format d'origen (i especialment si provenen de càmeres de fotos digitals), durant la conversió es pot dessincronitzar l'àudio del vídeo. Una forma d'evitar aquesta mena de problemes és convertir inicialment el format original a l'MPEG primer, i llavors procedir a convertir-lo al Theora.

MediaCoderEdit

El MediaCoder és un entorn integrat i universal multiplataforma i lliure que permet la conversió de diferents formats d'àudio i vídeo i té a més una bona GUI.

ffmpeg2theoraEdit

L'ffmpeg2theora és probablement el conversor més popular i recomanat pel projecte Theora.

Té versió per a diferents sistemes operatius i s'utilitza des de la línia d'ordres. En la majoria de casos, només caldrà que escriviu quelcom tan simple com:

ffmpeg2theora file.avi

Si us trobeu amb problemes d'àudio, potser cal que feu algun processament amb el tovid.

Si el vídeo té baixa qualitat, podeu emprar l'opció -dvd-vcd. Per a altes qualitats, és millor l'opció -dvd.

Exemples:

$ tovid -dvd-vcd -pal -full -in original.avi -out target
$ tovid -dvd -pal -full -in original.avi -out target

A continuació, passeu-hi el ffmpeg2theora amb el fitxer generat target.mpg.

$ ffmpeg2theora target.mpg

Si voleu que el vídeo tingui un requadre més petit, podeu emprar les opcions x i y (x per a amplada, i y per a alçada); tant x com y cal que siguin múltiples de 8, per exemple:

$ ffmpeg2theora -x 272 -y 200 target.mpg

Per a més opcions, podeu consultar la pàgina de l'ffmpeg2theora.

VLC media playerEdit

El VLC és un reproductor de vídeo amb capacitat de conversió de formats i amb interfície gràfica d'usuari. Pot convertir a Theora, però s'han detectat problemes amb la generació de l'àudio. En tot cas, sempre es preferible convertir abans a MPEG.

XiphQTEdit

Els QuickTime Components de Xiph ofereixen la possibilitat de reproducció d'OGG al QuickTime, i d'enregistrament per a les versions Professionals, tant a Mac OS X com a Windows.

Simple Theora EncoderEdit

El Simple Theora Encoder és un programa fàcil de fer servir que permet convertir a vídeos Theora simplement seleccionant els fitxers. Si us trobeu amb problemes amb els fitxers resultants, proveu d'iniciar la conversió partint de fitxers en format MPEG.