Santiago de Compostela

city in north-west Spain in the La Coruña province
Català: Santiago de Compostel·la és un municipi i ciutat de la província de la Corunya, capital de Galícia i de la comarca de Santiago. Segons la tradició, a la ciutat es troben les restes de l'apòstol Jaume el Major i és per això que és un important nucli de peregrinació cristiana, juntament amb Jerusalem i Roma, amb la Catedral de Santiago de Compostel·la com a punt final del Camí de Sant Jaume.
English: Santiago de Compostela is located in the northwest region of Spain in the province of A Coruña and it is the capital of the autonomous community of Galicia. The city has its origin in the shrine of Saint James the Great, now the city's cathedral, as destination of the Way of St. James, a leading Catholic pilgrimage route originated in the 9th century.
Español: Santiago de Compostela' es la capital de la comunidad autónoma de Galicia y pertenece a la provincia de La Coruña. Destaca por ser un importante núcleo de peregrinación cristiana, junto con Jerusalén y Roma, al señalar la tradición que allí se dio sepultura al Apóstol Santiago el Mayor y se considera que la Catedral de Santiago de Compostela es el final del Camino de Santiago.
Euskara: Santiago Compostelakoa, 2000. urteko "Kulturaren Europar Hiria" da, Galiziako hiriburua ere bada.
Français : Saint-Jacques-de-Compostelle, la « ville européenne de la culture » pour l'année 2000, est localisée dans la région nord-est de l'Espagne, dans la province de La Corogne. C'est la capitale de la communauté autonome de Galice.
Galego: Santiago de Compostela, capital de Galicia. Concello da Provincia da Coruña. Pertence á Comarca de Santiago. Poboación en 2004: 92.298 persoas. Cidade europea da cultura no ano 2000.
Location: 42°52′50″N 8°32′40″W / 42.880622°N 8.544433°W / 42.880622; -8.544433
Flag Coat of Arms Location
in Galicia
Bandera de Santiago de Compostela.svg
Escudo de Santiago de Compostela.svg
Situacion Santiago de Compostela.PNG

coat of arms, mapEdit

Selected maps are included in the   Wikimedia Atlas of Galicia .

Santiago de Compostela, A Coruña, GaliciaEdit

Catedral de Santiago de CompostelaEdit

Zona monumentalEdit

Universidade de Santiago de CompostelaEdit

Parques de Santiago de CompostelaEdit

Esculturas de Santiago de CompostelaEdit

Zona nova de Santiago de CompostelaEdit

O alfoz de ConxoEdit