Last modified on 22 January 2015, at 19:43

Template:Coa blazon/mk

"Sable, a lion rampant or"

Armoiries Brabant.svg "=" Royal Arms of Belgium.svg
Овој приказ на грбот не е ист како оној што го користи општината, органот или организацијата.

Хералдичките грбови се исцртуваат според пишан опис наречен блазон. Секој цртеж што одговара на блазонот се смета за исправен. Со други зборови, може да постојат неколку разни илустрации на еден ист грб. Илустрацијата што ја користи општината/органот/организацијата најверојатно е заштитена со авторски права и затоа не може да се користи тука.


English | español | suomi | македонски | русский | svenska | ไทย | +/−

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон директно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Coa blazon}}!

NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Coa blazon}} instead!