Open main menu

Afrikaans | беларуская (тарашкевіца)‎ | български | বাংলা | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Ελληνικά | English | español | suomi | français | עברית | हिन्दी | magyar | Bahasa Indonesia | italiano | 日本語 | 한국어 | македонски | Nederlands | polski | português | русский | svenska | українська | 中文(台灣)‎ | +/−


Здраво Speedywhat/mk,

следниве содржини што ги подигнавте не се слободни и затоа беа или наскоро ќе бидат избришани:

[[:{{{1}}}]]

Ризницата (ова мрежно место) прима само мултимедијални податотеки кои што да се користат за било каква цел, вклучувајќи:

  • употреба во било кое дело, без разлика на содржините
  • создавање на изведени дела (преработки)
  • комерцијална употреба
  • слободно распространување

На страницата Commons:Лиценцирање се наведени начелата за авторски права на Ризницата, а на страницата Примери за слики ќе најдете конкретни примери. Извесни други проекти на Викимедија имаат поинакви правила за лиценцирање. На пример, македонската Википедија дозволува праведна употреба на аудиоснимки и фотографии. Но на Ризницата ова не важи: материјалите за „праведна употреба“ не се дозволени.

Дозволено ви е да подигате само свои дела, дела со истечени авторски права, или дела за кои имате добиено дозвола за користење на сите горенаведени начини. Имајте предвид дека делата изведени од дела заштитени со авторски права се сметаат за исто така заштитени. Прочитајте ја внимателно страницата Commons:Лиценцирање, која е од клучно значење за да разберете како работи Ризницата. Ви благодарам вашите придонеси, и најслободно пишете ми порака ако имате било какви прашања.

НАПОМЕНА: Не користете го овој шаблон непосредно!! Ова служи само за превод. Користете го шаблонот {{Speedywhat}}!
NOTE: Please do not use this template directly! This is just for translation. Use {{Speedywhat}} instead!