Open main menu

Bij de uploads van het RCE zitten af en toe fotoseries van vele tientallen, soms zelfs honderden, foto's van hetzelfde monument. Het is zonde (qua tijd en aandacht voor de andere monumenten) om deze allemaal met de hand te verwerken door honderden keren op de groene identificatieknop te klikken. Deze series kunnen prima met een botje en replace.py verwerkt worden. Nou probeer ik bij een groot aantal plaatsen al de monumenten met veel foto's eruit te halen, zodat iedereen rustig aan de slag kan met de rest. Maar gezien het grote tempo van de uploadbot ga ik dit verre van volledig kunnen doen. Mocht je dus in een bepaalde plaats een monument tegenkomen met meer dan 20 foto's (tot 20 is het nog wel met de hand te doen) schroom dan niet om hier de benodigde gegevens neer te zetten zodat ik het met een botje kan doen.

Hiervoor heb ik een link naar 1 afbeelding, het RM-id en de categorie waar de foto's in terecht moeten komen. Als het om meer dan 20 foto's gaat is een eigen categorie eigenlijk altijd een goed idee, mocht die er nog niet zijn dan is het een goed idee die categorie gelijk ook even aan te maken. Hieronder een tabelletje waar de benodigde gegevens ingezet kunnen worden, dan zal ik ze zsm met een botje verwerken.

PS: ook als iets juist geen monument is (maar wel veel foto's heeft die mooi in een eigen cat kunnen) of als iets een rijksmonumentencomplex is (meerdere monumenten die samen een complexnummer) zou ik ze met een botje aan kunnen pakken.

Anderen die willen helpen met het botmatig categoriseren van monumenten met veel foto's zijn uiteraard ook van harte welkom om de verzoeken op deze pagina weg te werken. De meestgebruikte regex heeft iets van de vorm: (python replace.py -lang:commons -family:commons -namespace:6 -cat:Possible_Rijksmonumenten_in_Beers -summary:"Add Rijksmonument identifier for N.H. Kerk, Beers" -regex -dotall "(\{\{nl\|1=N\.H\.Kerk[^\}]+\}\})\{\{Possible Rijksmonument[^\}]+\}\}(.+)\[\[Category:Beers \(Friesland\)\]\]" "\1\n{{Rijksmonument|8470}}\2[[Category:Mariakerk (Bears)]]")


VerzoeklijstjeEdit

Link naar foto Rijksmonument ID Doelcategorie Opmerkingen
voorbeeldfoto RM8470 Category:Mariakerk (Bears) Dit is een voorbeeld