Welcome, Dear Patroller!Edit

Hi Lotje,

You now have the Patroller right and may call yourself a patroller! Please take a moment to read the updated Commons:Patrol to learn how Patrolling works and how we use it to fight vandalism.

As you know already, the patrolling functionality is enabled for all edits, not just for new-page creations. This enables us to keep track of, for example, edits made by anonymous users here on Commons.

We could use your help at the Counter Vandalism Unit. For example by patrolling an Anonymous-edits checklist and checking a day-part.

If you have any questions please leave a message on the CVU talkpage or ask for help on IRC in #wikimedia-commons.


English | español | മലയാളം | +/−

Beter laat dan nooit.   - Alexis Jazz ping plz 11:27, 2 December 2019 (UTC)

De wonderen zijn blijkbaar de wereld nog niet uit. Ik begrijp er de momento geen bal van maar dat komt wel, met uh, vallen en opstaan. Bedankt voor het vertrouwen. :-) Lotje (talk) 16:29, 2 December 2019 (UTC)
Op je watchlist zie je bij sommige bewerkingen een rood uitroepteken. Die zijn nog niet gecontroleerd. In de diff (b.v. Special:diff/378780462) zie je dan een link "[Als gecontroleerd markeren]". Klik je daarop, dan verdwijnt de "[Als gecontroleerd markeren]" link voor iedereen. Via [1] kan je alle recente ongecontroleerde bewerkingen zien, met RTRC (RTRC link is te activeren in Special:Preferences#mw-prefsection-gadgets) kan je meerdere bewerkingen van b.v. één gebruiker in één keer als gecontroleerd markeren.
Alle bewerkingen die geen vandalisme zijn en niets slopen mogen als gecontroleerd worden gemarkeerd. Als je veel ongecontroleerde bewerkingen van één gebruiker die al wat langer meedraait ziet die allemaal prima in orde zijn kan je die gebruiker nomineren voor autopatrol. - Alexis Jazz ping plz 16:45, 2 December 2019 (UTC)
Oh, je wist stiekem al hoe het werkt.   - Alexis Jazz ping plz 16:50, 2 December 2019 (UTC)

All the best for you today and in 2020!Edit

    * Happy Holidays, Lotje! *  
  • Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar!
  • Let us sing a song together
  • This one or this one
  • All the best for you!

   --Mutter Erde (talk) 05:59, 24 December 2019 (UTC)

HKHEdit

Lotje, wil je toch aub in het vervolg eerst kijken of hier (File:Prinses Elisabeth op 2017.jpg) idd de identiteit klopt, en of er een beeltenis is gemaakt tijdens een openbaar optreden. Dit is niet duidelijk een geval van een trol, die de naam van de kroonprinses wil besmeuren. Dit is een Nu-weg + ws aan de vandaalzaak. Jij had dit moeten zien, en niet mogen veranderen. Wees aub kritischer, zodat je misbruik kan zien.--Carolus (talk) 06:24, 9 February 2020 (UTC)

Zo ben ik nu eenmaal, steeds het goede in de mens te willen zien... Bedankt voor het attenderen. Best ook dat er hier Carolussen patrouilleren. Wat ik vooral doe: de vinger op de wonde leggen, zodat diegenen met verstand van zaken het nodigde kunnen doen. Laat het ons ander stellen: had ik niet een eerste stap gezet, dat was jij er misschien nooit opgekomen dat er iets fout was :-) Lotje (talk) 11:05, 9 February 2020 (UTC)
ik ben erachter gekomen omdat dit in mijn volglijst stond. zo erg, puur misbruik.--Carolus (talk) 16:01, 9 February 2020 (UTC)
Bedoel je misbruik van mij?   Lotje (talk) 16:06, 9 February 2020 (UTC)
neen, uiteraard niet. Die uploader maakt misbruik van de prinses, door valse afbeeldingen te verspreiden. snap je? :) --Carolus (talk) 18:41, 9 February 2020 (UTC)
Weet je nog wie de uploader was? Lotje (talk) 06:55, 10 February 2020 (UTC)

TeniersEdit

Dag Lotje, weer opnieuw. Je hebt een categorie verkeerd aangemaakt: Joannes Chrysostomus Teniers is de enkel correcte naam, hij is zo gekend. Waarom haal je het in je hoofd om daar een Franse versie van te maken? Kan je dit aub veranderen? --Carolus (talk) 17:13, 11 February 2020 (UTC)

Een ongewone cyclaamEdit

Beste Lotje,

Hierbij een foto - vandaag genomen - van een zelden gekweekte, zogezegd weinig winterharde cyclaam, die ik al 16 jaar in mijn tuin heb. Dit juweeltje, dat een verwant is van Cyclamen coum met grotere en meer sierlijke bloemen, is afkomstig uit een klein gebied van centraal Turkije.

Groetjes, --Réginald alias Meneerke bloem (To reply) 17:21, 29 February 2020 (UTC)

Bedankt voor de mooie attentie, Meneerke bloem. Staat Hildebr. voor Frederik Hendrik Hildebrand (Q21515806)? Thanks. Lotje (talk) 07:05, 1 March 2020 (UTC)

VerzoekEdit

Dag, Lotje. Mag ik jou vragen om enkele door mij geüploade portretten te plaatsen in de betreffende artikelen op de Nederlandse Wikipedia? Ik ben daar nog geblokt en ik vrees dat ik ze anders zal vergeten, en het zou volgens mij jammer zijn als het misschien nog jaren zou duren voordat ze gebruikt worden. Het gaat om:

Met vriendelijke groet, Eissink (talk) 20:15, 29 March 2020 (UTC).

  Done pst... waarom ben je geblokt? Lotje (talk) 07:00, 30 March 2020 (UTC)
Zopas een kijkje genomen ginder en wat vooral in het oog springt: ...De Arbitragecommissie houdt als leidraad aan het doel van het scheppen van een encyclopedie... Welnu, dat is dus exact wat ik deed. :-) Lotje (talk) 07:05, 30 March 2020 (UTC)
Bedankt, Lotje. Ik begrijp de totstandkoming van het blok wel, al is-ie veel te lang, maar ik denk dat weinigen begrijpen dat een blok welhaast onvermijdelijk was om in de bres te springen voor de encyclopedie, en dat is volgens mij wel gelukt. Zaken verlopen helaas niet altijd rationeel en verantwoordelijkheid nemen kan dit soort gevolgen hebben, het is niet anders. Bedankt nogmaals, Eissink (talk) 11:44, 30 March 2020 (UTC).
Graag gedaan, mocht je me nog nodig hebben, graag een seintje. Ik zie dat ook Vysotsky klaarstaat om in de bres te springen. Zo is men hier nu eenmaal bij commons. Keeping up the positive spirit. :-) Lotje (talk) 11:50, 30 March 2020 (UTC)
Zal ik zeker doen. De meeste van deze afbeeldingen komen diep uit de archieven (Delpher e.d.), soms als onverwachte bijvangst als ik bladerend op zoek ben naar iets anders – m.a.w. ze zijn niet makkelijk te vinden en daarom zal ik er zeker niet heel veel van uploaden, maar zo nu en dan waarschijnlijk wel.
Ik heb de artikelen natuurlijk even nagekeken: ziet er toch veel beter uit met een afbeelding? Doet me altijd plezier, evenals een goed stuk tekst, trouwens. Een opmerking: bij nl:Annemie Wolff staat "einde 1930", maar met 'Late 1930s' is bedoeld "eind jaren dertig" (P.S. het boek waaruit de afbeelding komt is van 1939, dus ik zal er 'ca. 1939' van maken).
Met dank voor je reactie en vriendelijke groet, Eissink (talk) 12:04, 30 March 2020 (UTC).

Category:Évremond de BérardEdit

I've been informed by one of the administrators that Wikidata is having some technical problems. Specifically, the infobox template creates a new page, rather than linking to an existing one...that's why I deleted your edit. We can try again later. WQUlrich (talk) 09:18, 7 April 2020 (UTC)

Okay, fine by me. :-) Lotje (talk) 09:19, 7 April 2020 (UTC)

Cat-a-lotEdit

Beste Lotje, Na gebruik van Cat-a-lot ben je mijns inziens verplicht een categorie langs te lopen. Vandaag verrijkte je veel foto's met een Category:Emile Schüttenhelm. Een daarvan stond op mijn volglijst, dus ik keek die categorie even in. Op de zes eerste foto's die ik bekeek, stond bij drie ervan Schüttenhelm NIET op de foto, wat bij zo'n kop vrij gemakkelijk te zien is. Mag ik je vragen in het vervolg na gebruik van Cat-a-lot de categorie altijd even door te lopen (ook als het er vele honderden zijn)? Vysotsky (talk) 18:26, 13 April 2020 (UTC)

Hallo Vysotsky, zal daar nog meer aandacht aan besteden. Kan je me zeggen welke afbeeldingen het betreft? 't Is maar, wanneer ze bij dezelfde reeks thuishoren, dacht ik, onze eerdere gesprekken indachtig, dat ze in dezelfde category konden worden ondergebracht. Grts. Lotje (talk) 05:41, 14 April 2020 (UTC)
Een voorbeeld waar ik bv. mee zit Demonstratie voor vrijlating van Kees Vellekoop (die om politieke redenen dienst... e.a. al dan niet bij Category:Kees Vellekoop toevoegen of een separate category aanmaken? Thx. Lotje (talk) 05:53, 14 April 2020 (UTC)
Beste Lotje, In bijvoorbeeld deze afbeelding staat een duidelijk ander persoon, en toch voegde je met Cat-a-lot de Category:Emile Schüttenhelm toe. Bij deze categorie heb ik alles rechtgetrokken, maar mijn ervaring is dat je Cat-a-lot nooit zonder controle achteraf en nabewerking kan gebruiken. Vysotsky (talk) 08:40, 14 April 2020 (UTC)
Het andere punt dat je aansnijdt is interessant. Is wat je op de foto kan zien, allesbepalend voor de categorie? Algemeen hou ik zelf aan: een persoon komt alleen in de categorie terug als hij of zij op de foto staat, tenzij de foto duidelijk een directe band heeft met een gebeurtenis rond die persoon. Twee van de foto's hierboven zijn daarbij illustratief. Op de foto die ik vlak hierboven noemde, is Schüttenhelm niet te zien, ook al zat hij naast de afgebeelde persoon en staat hij in de beschrijving. Hij hoort dus niet in de categorie. Op de foto die jij noemt (Vellekoop) is de demonstratie ter ondersteuning van Vellekoop. Hij staat zelf niet op de foto, al wordt zijn naam genoemd op de spandoeken. Toch hoort hij wel degelijk in de categorie, want de demonstratie gaat over hem. Hetzelfde geldt voor openingen en recepties rond een persoon, volgens mij. Vysotsky (talk) 08:40, 14 April 2020 (UTC)
Inderdaad: deze afbeelding is een schitterend voorbeeld dat meteen aantoont hoe moeilijk het is om overzichtelijk naar Van Beek te zoeken. Die chronologische volgorde vind ik maar niks. :-) Lotje (talk) 10:14, 14 April 2020 (UTC)

tr:wikt:сӱтEdit

Hi, YZCTEK I was wondering if you could talke a look at the spellig? Is this correct? Thank you for your time. :-) Lotje (talk) 16:04, 14 April 2020 (UTC)

Hi! That problem is very interesting. There is this problem on every Wiktionary except Korean and Russian Wiktionary. The spelling must be "сӱт", but i don't how to fix this problem.YZCTEK (talk) 17:07, 14 April 2020 (UTC)
@YZCTEK: thank for looking into this. I asked MarcoSwart on the nl.wiktionary if he knows where to turn to. :-) Lotje (talk) 06:16, 15 April 2020 (UTC)

Twee ongewone planten in mijn tuinEdit

Beste Lotje,

Hierbij foto's van twee ongewone planten, die momenteel in mijn tuin bloeien:

Cardamine bulbifera, de bolletjeskers, is zeer zelzaam in het West van Frankrijk en het Zuiden van België. De plant vermedert zich vooral door de broedbolletjes, die in de oksel van de bladeren aanwezig zijn. Ik had van een plant, die acht jaar geleden gevonden had in een woud langs de Duise Mozel, een paar broedbolletjes naar huis meegenomen. Verleden jaar hebben de "zaailingen" een eerste keer gebloeid. Nu zijn die weer in bloei...

Ik heb een paar jaar geleden van een bevriende bollenkweker een paar bollen gekregen van Fritillaria pyrenaica,een zelden gekweekte kivitsbloem uit de Pyreneeën. Ze zijn momenteel weer in bloei. Verleden jaar heb ik er zaden van gewonnen, die ik in een bloemenbak gezaaid heb. Velen ervan zijn nu uitgekomen. Met een beetje geluk zal ik binnen een jaar of drie bloeibare bollen ervan krijgen

Groetjes, --Réginald alias Meneerke bloem (To reply) 14:14, 15 April 2020 (UTC)

Heel erg bedankt Meneerke bloem voor deze virtuele bloemenpracht. Vooral de Cardamine bulbifera zou qua kleur perfect passen in mijn tuin, maar ach, echt groene vingers heb ik (jammer genoeg) niet. Ik veronderstel dat de Fritillaria pyrenaica best geschikt zijn in een bloembak op het terras? :-) Lotje (talk) 14:37, 15 April 2020 (UTC)
Mijn Fritillaria pyrenaica's gedijen sinds jaren, samen met andere botanische bollen, in een stuk niet bemest gras in onze voortuin.
In Roger Phillips' boek "Bol en Knolgewassen" kan je op p. 91 lezen: Gemakkelijk te kweken op goed gedraineerde grond en zal het in open gras goed doen.
Groetjes, --Réginald alias Meneerke bloem (To reply) 15:00, 15 April 2020 (UTC)

File:Journal d'un vrai dadaïste 01.jpgEdit

Hoi Lotje, Waarom heb jij deze afbeelding en enkele andere afbeeldingen van stukken uit de collectie van het RKD verplaatst naar Category:RKDimages. Volgens mij horen deze afbeeldingen daar niet (allemaal) in thuis. Mvg, Vincent Steenberg (talk) 12:45, 19 April 2020 (UTC)

Terechte opmerking Vincent Steenberg misschien zou een Category:Collections of the Netherlands Institute for Art History cfr. Category:Collections of Rijksmuseum Amsterdam hier beter geschikt zijn. Wat denk je? Thnx. Lotje (talk) 13:13, 19 April 2020 (UTC)
Ja dat is een goed idee. Vincent Steenberg (talk) 14:22, 19 April 2020 (UTC)
  Done :-) Lotje (talk) 14:23, 19 April 2020 (UTC)

File:Standbeeld van Bavaria te München München, Bavaria (titel op object), RP-F-F06112.jpgEdit

Dag Lotje, I don't know if you're watching Alf's aka Mr.Nostalgic's talk page, but I just found this. So I thought I'd let you know.   De728631 (talk) 15:22, 23 April 2020 (UTC)

Seems that on the rear side of the item there is a description: Kgl. Hofkunsthandlung von Hermann Manz, which is most probably Hermann Manz (Q55674739). It is the description which imo should be corrected. :-) Lotje (talk) 15:36, 23 April 2020 (UTC)
That's funny since the Rijksmuseum seems to have two of these cards. One of them was apparently distributed by Hermann Manz, and the other one (No. RP-F-F06112) has a handwritten note "Schloß Lahneck". De728631 (talk) 15:49, 23 April 2020 (UTC)

ThanksEdit

Thank you very much for this good initiative. You have made made video upload very easy. This has been my cry for a long time and I am happy it has been fixed. Thank you. Amuzujoe (talk) 17:44, 8 May 2020 (UTC)

Wish I knew what explicit action you refer to.   Lotje (talk) 06:02, 9 May 2020 (UTC)

Fils du maréchalEdit

Beste Lotje, Je identificeert in deze afbeelding de persoon als Raoul Suchet. Dat betwijfel ik. Raoul Suchet d'Albuféra leefde van 1845 tot 1925. Deze foto is uit het begin van jaren 60, of nog eerder. De afgebeelde persoon is geen tiener, en ook niet de zoon van een maarschalk, zoals het onderschrift op de foto luidt. Het lijkt dus logischer om hem te identificeren als Napoléon Suchet. Vysotsky (talk) 13:33, 19 May 2020 (UTC)

  Done Bedankt Vysotsky de beschrijving bij de afbeelding zette me op het verkeerde been. Lotje (talk) 13:38, 19 May 2020 (UTC)

HemsterhusiusEdit

Dag, Lotje. Bezig met het bijwerken van Frans Hemsterhuis, tref ik een afbeelding aan die verkeerd is beschreven: File:Tiberius Hemsterhusius - Imagines philologorum.jpg, die niet Tiberius Hemsterhuis afbeeldt, maar Jan Snellinck (I). De vergissing is goed te begrijpen door deze andere versie: File:Portret van Franciscus Hemsterhuis, RP-P-1907-1273.jpg, maar daar bij mij al vragen rezen, heb ik op RKD https://rkd.nl/explore/images/240534 de verklaring gevonden, namelijk is er ooit een drukfout gemaakt. Nu heb ik op de Duitse en de Engelse het portret al verwijderd, maar het staat nog op nl:9 januari: zou jij die daar willen verwijderen? Ik heb voor de twee portretten al hernoeming aangevraagd en ook de beschrijving aangepast. Eventueel kan een ander portret van Tiberius worden teruggeplaatst. Bedankt alvast, groet, Eissink (talk) 13:22, 26 May 2020 (UTC).

  Done met verwijzing naar de link die je gaf. :-) Lotje (talk) 13:44, 26 May 2020 (UTC)

Le roi sur sa couche funèbreEdit

Yes, it's from Henri Meunier ;) — Preceding unsigned comment added by QDK01 (talk • contribs) 14:58, 13 June 2020 (UTC) --QDK01 (talk) 14:58, 13 June 2020 (UTC)

Friedel Bohny-Reiter in her husband's categoryEdit

Your addition: category Category:Auguste Bohny to Category:Friedel Bohny-Reiter, is now replaced by a link between them in Wikidata using "spouse" declaration. This information appears in the Wikidata infobox in Commons and allows a direct jump from one to the other. I don't think it is usual to put spouses in one another categories :-) - Greetings. --MHM (talk) 14:07, 29 June 2020 (UTC)

@MHM55: thank you for the hint. As a matter of fact I have put the spouses in before (even the children) :-) Lotje (talk) 14:10, 29 June 2020 (UTC)
@MHM55: coming bak on our previous conversation, this for example is imho a reason to put the file into the Category:Christophorus Bulaeus, no data available at the Christoph Bulaeus (Q1087100) as yet. Your comments would be appreciated. Thank you for your time. Lotje (talk) 09:42, 30 June 2020 (UTC)
I try to create categories (Commons) for people when a portrait is available, it makes it easier to distinguish between informations (categorisation) regarding the person and regarding the portrait. Depending on motivation and availability of sources, creating a Wikidata entry for the person is an option. Family relationships are declarations in Wikidata. Another possibility is to put people belonging to the same family in a category like e.g. Category:Van Heil family. This is only some ideas. --MHM (talk) 14:01, 30 June 2020 (UTC)
Thank you MHM55 !   Lotje (talk) 14:02, 30 June 2020 (UTC)

Luis DelfauEdit

Ha Lotje,

Uit je bedankjes meende ik op te maken dat je iets met plaatjes had, maar nu zie ik dat je zelfs een moderator bent binnen Commons?

Ik ben vandaag voor het eerst op Commons, uit noodzaak omdat een geuploaded plaatje illegaal zou zijn. Ik heb daarover hier geprotesteerd, maar nu zie ik dat zonder verklaring dat plaatje weer "reinstated" is. Wat er al dan niet gaande is op Commons gaat me even boven de pet. Kun jij bevestigen dat het plaatje dat genomineerd voor verwijdering definitief "vrij van vervolging" is? Groet, --Chescargot (talk) 16:27, 29 June 2020 (UTC)

Oei, oei, "vrij van vervolging", da's een groot woord :-). Zou ik werkelijk moderator zijn op commons? Ik denk het niet, dat moet ik nou even checken... Persoonlijk vind ik het altijd fijn nieuwe zielen tegen het virtuele lijfje te lopen. Als ik vragen mag, waarom hier en hier? Bij deze, welkom bij commons. Lotje (talk) 16:34, 29 June 2020 (UTC)
Zonet heb ik het even nagezien: Autoconfirmed users, File movers, Patrollers, Rollbackers, Users. Dus geen moderator. :-) Lotje (talk) 16:52, 29 June 2020 (UTC)
Patroller equals Moderator, dacht ik zo... Maar dat is dus blijkbaar niet zo. Enfin, dank voor de welkom, ik hoop echter wel dat ik hier niet veel vaker hoef te komen. Een beetje teveel bomen voor het bos. Ik begrijp je wedervraag niet, wat bedoel je met "waarom hier en hier? " Waarom wat? Of bedoel je "waarom maak je dat lijstje hier en niet hier?"? In geval van het laatste, ik moest ergens beginnen, toch? Nee, er is wel een reden: de franse wiki geeft niet veel ruimte aan plaatjes in de artikelen vanwege beperkte bundelbreedte in de Franstalige gebieden buiten Frankrijk. (Zie Bertux's uitleg hier.)
Ik zie inmiddels waarom mijn plaatje weer terug is. 1Veertje heeft dat gedaan. Het rare is dat ik mijn vraag aan haar (voordat ik jou vond) niet terug kan vinden op haar overlegpagina...
Rare wereld die Commons. Not so common to me. --Chescargot (talk) 17:16, 29 June 2020 (UTC)
Misschien keek je op de verkeerde OP? Ik zag ik ieder geval dat zowel 1Veertje als Vysotsky de afbeelding onder hun virtuele loep namen. Van mij, niets dan lof voor deze beide gebruikers. Het zit wel goed. :-) Lotje (talk) 04:29, 30 June 2020 (UTC)
Ondertussen keek ik naar de datalink die 1Veertje aanmaakte: Louis Delfau (Q16190604), waarschijnlijk dat je hierop zat te wachten? :-) Lotje (talk) 04:43, 30 June 2020 (UTC)
Het was even puzzelen, maar inmiddels heb ik de hele rimram aan plaatjes kunnen herschrijven. idd met dank aan input van 1Veertje en Vysotsky. --Chescargot (talk) 11:47, 30 June 2020 (UTC)

Category:BERECEdit

 
BEREC has been listed at Commons:Categories for discussion so that the community can discuss ways in which it should be changed. We would appreciate it if you could go to voice your opinion about this at Commons:Categories for discussion/2020/07/Category:BEREC.
If you created this category, please note that the fact that it has been proposed for discussion does not necessarily mean that we do not value your kind contribution. It simply means that one person believes that there is some specific problem with it. If the category is up for deletion because it has been superseded, consider the notion that although the category may be deleted, your hard work (which we all greatly appreciate) lives on in the new category.
In all cases, please do not take the category discussion personally. It is never intended as such. Thank you!

E4024 (talk) 21:56, 31 July 2020 (UTC)

Sergio CustodioEdit

@Lotje yes both of those Books belong to Sergio Custodio. His full name is Sergio Alfredo Custodio Contreras, but he is more known as only Sergio Custodio! —Preceding unsigned comment was added by 94.218.219.81 (talk) 13:21, 12 August 2020 (UTC) Best regards! --Atabozkurt612 (talk) 13:22, 12 August 2020 (UTC)

Tatyana VelikanovaEdit

Reborn: Category:Tatyana Velikanova. Vysotsky (talk) 17:40, 27 August 2020 (UTC)   Done

WarmeloEdit

Dag, Lotje. Afgelopen week was ik bij het nl:Warmelo, waar ik veel foto's heb gemaakt van elementen in het park die als Rijksmonumenten gelden. Bijna twintig staan nog zonder foto op nl:Lijst van rijksmonumenten in Diepenheim, in het onderste deel van de lijst. Op die lijst is telkens een link naar het bijbehorende Wikidata-item gegeven (via Wikidata-logo), waar ik een foto aan heb toegevoegd (ik heb er zo'n drie niet gevonden, dus daar is geen foto bij). Het is misschien een klusje, maar heb je wellicht tijd en zin om die foto's aan de lijst toe te voegen? Groet, Eissink (talk) 22:20, 29 August 2020 (UTC).

Ja hoor, dat wil ik graag voor je doen, maar of het zal lukken de puzzel in elkaar te leggen, dat weet ik niet. Het eerste plaatje dat ik tegenkwam stemt alvast tot nadenken  
Vrij vertaald:
Ik lag in 't Westerflier
rustig, tevreden
toen stond ik voor 't gemeentehuis
fier, recht, overeen
Nu, na een aantal jaren
ben ik terug op 't oude huis
en doe me één plezier
laat me hier nu met rus(t).
Mooi, heel mooi! Doet me hieraan denken... Lotje (talk) 10:07, 30 August 2020 (UTC)
Dat versje staat bij een paar grote zwerfkeien, waarvan eentje behoorlijk groot, zeer dichtbij waar ik heb gewoond. De vertaling klopt, behalve het woordje "overeen", dat moet zijn "overeind" (rechtop). De foto is door iemand anders gemaakt, ik zal hopelijk binnenkort de keien zelf eens fotograferen (al weet ik bijna zeker dat ik er al ergens een eigen foto van moet hebben).
Maar: hoe kwam je bij die afbeelding terecht? Je zou in principe alleen maar naar de lijst op Wikipedia hoeven te kijken en daar waar een foto mist (van Warmelo althans) een Wikidata-link aanklikken voor de afbeelding die er bij hoort. Je zou het zonder mijn uploadlijst moeten kunnen, anders zou het inderdaad wel heel veel gedoe zijn. Maar als het te lastig is, dan breek je hoofd er maar niet over, hoor, zo belangrijk is het niet. Groet, Eissink (talk) 10:33, 30 August 2020 (UTC).
Mooi versje voor Trijnstel, trouwens, bij die foto! Eissink (talk) 10:35, 30 August 2020 (UTC).
Oh, Gouwenaar heeft al een foto van de zwerfkeien gemaakt, al blijkt daar niet goed uit dat de grootste steen nagenoeg manshoog is. Ik zal de twee foto's aan elkaar linken. Eissink (talk) 10:43, 30 August 2020 (UTC).
Ik zie dat de foto's ook hier zijn opgedoken, dus ze zullen binnenkort wel door iemand worden geplaatst. Eissink (talk) 12:58, 2 September 2020 (UTC).

De fraaiste herfsttijloosEdit

Hi Lotje,

Al tien jaar komt deze fraaie selectie van de Caucasische herfsttijloos elk jaar in de nazomer in bloei in mijn tuin.

Goetjes, --Réginald alias Meneerke bloem (To reply) 14:17, 10 September 2020 (UTC)

Bedankt Meneerke bloem, dit te willen delen.   Lotje (talk) 15:17, 10 September 2020 (UTC)

Herfstbloeiende bollenEdit

Beste Lotje,

Vandaag gefotografeerd: drie fraaie herfstbloeiende bollen momenteel in bloei in mijn tuin:

Ik vind het jammer dat herfstbloeiende bollen zo zelden gekweekt worden. --Réginald alias Meneerke bloem (To reply) 13:11, 22 September 2020 (UTC)

Bedankt Meneerke bloem, om heel eerlijk te zijn, zowat een uurtje geleden keek ik naar de crocus nudiflorus (onder de stralende zon) die bij ons in de tuin staan en ik dacht aan u. Was benieuwd of die bij u ook reeds stond te bloeien. En zo is het... :-) Lotje (talk) 13:13, 22 September 2020 (UTC)
Dat zal, met mijn weinige kennis van bloemen waarschijnlijk de Herfsttijloos zijn bij ons. :-) Maar het lijkt er toch op vind ik als complete leek. Lotje (talk) 13:15, 22 September 2020 (UTC)
Het zal vermoedelijk niet de zelden gekweekte Crocus nudiflorus, maar Colchicum byzantinum zijn, de meest gekweekte herfsttijloos.  --Réginald alias Meneerke bloem (To reply) 14:42, 12 October 2020 (UTC)
@Meneerke bloem: is dat dan een Droogbloeier? Gekke vertaling vind ik. :-) Lotje (talk) 14:45, 12 October 2020 (UTC)
Inderdaad. Colchicum byzantinum is een bloeirijke, steriele hybride van vermoedelijk Colchicum cilicicum and het inheemse Colchicum autumnale, die men zonder aarde op een venstertablet kan laten bloeien. De inheemse herfsttijloos is plaatselijk algemeen in Wallonië, vooral op kalkrijke grond. In Vlaanderen is hij een zeldzame plant, die heel plaatselijk aanwezig is, zoals b.v. in de bossen in de omgeving van ons huis. --Réginald alias Meneerke bloem (To reply) 08:59, 13 October 2020 (UTC)

SerdarEdit

Hi Lotje. How are you doing? By any chance do you remember the reason of this move? --E4024 (talk) 19:44, 5 October 2020 (UTC)

Hi E4024, I am doing just fine and how are you? I moved the filename because Serdar is a common given name or surname here as this this confirms and therefore took the description as filename. Did I wrongly interpretated somehing? Thank you for your time. Lotje (talk) 05:22, 6 October 2020 (UTC)
No, no, you did not interpret anything wrongly. The image must belong to a Turkish basketball player, as other people have added it to WD (+ 2 WPs). His surname is not Kazak but I looked at other images which give an impression that he could be the man. Kazak in Turkish is what he wears in that image and maybe that is why that file name was chosen (?). I don't know. Maybe we should not rename files without being asked to do so or sure of what we do. Whatever, nothing so important. Happy to know you're fine. Take care. --E4024 (talk) 12:26, 6 October 2020 (UTC)
Thanks E4024, usually I do not rename files "just like that" but since the user was not active, I couldn't ask that user. Anyway, thanks for your help.  . The file is on the Serdar Apaydın now. And I will ad the description to the file itself. Lotje (talk) 15:25, 6 October 2020 (UTC)
That's good. If anyone in TR:WP knows the person well enough, a probable mistake may be corrected. Ciao. E4024 (talk) 15:28, 6 October 2020 (UTC)
Indeed E4024, that is exactly how imho this should work. :-) Lotje (talk) 15:30, 6 October 2020 (UTC)

Een zelden gekweekte herfstkrokusEdit

Beste Lotje,

Een herfstkrokus, die momenteel in bloei is in mijn tuin.

Crocus nudiflorus is eeen winterharde krokus, die inheems is in Cévennes et de Pyreneeën. Hij is ook lokaal verwilderd in het zuid van Engeland. Omdat zijn bijbollen op het eind van uitlopers ontstaan, maakt hij geen pollen, maar losse tapijten.

Ik vind dat deze fraaie krokus vaker gekweekt zou moeten worden.
--Réginald alias Meneerke bloem (To reply) 14:26, 12 October 2020 (UTC)

Verwilderde cyclamenEdit

Beste Lotje,

Zoals ik je het heb laten weten, zijn de herfstbloeinde cyclaam Cyclamen hederifolium en zijn witte selectie Cyclamen hederifolium 'Album' verwilderd op verschillende plaatsen in mijn tuin. Hierbij foto's ervan, die ik juist genomen heb:

Groetjes, --Réginald alias Meneerke bloem (To reply) 13:11, 13 October 2020 (UTC)

Bedankt Meneerke bloem, heel mooi, bij ons regent het momenteel... :-) Lotje (talk) 13:12, 13 October 2020 (UTC)

CategoriesEdit

Beste Lotje, Als je een categorie aanmaakt en die toevoegt bij een bestand (zoals bij File:FJPvandenBranden.jpg), zou je dan de daarmee overbodige andere terzake categorieen willen verwijderen, nadat ze zijn overgebracht naar de nieuwe categorie? Vysotsky (talk) 09:25, 16 October 2020 (UTC)

@Vysotsky:   Done Lotje (talk) 11:07, 16 October 2020 (UTC)