Open main menu

This project needs quality-minded people, not:

  • file format fetisjists who run their own hobby projects;
  • nitwits who delete original versions of images, thereby ignoring the basic rules of GFDL licenses, and nominate the derivates for deletion later, because there are no links to the original work;
  • bigmouth idiots who think they know everything about copyright rules, but have no relevant background whatsoever.

Quistnix (talk) 23:09, 24 August 2008 (UTC)


Barnstar-camera.png The Photographer's Barnstar
For all the photo's of mills you take. Sterkebaktalk 20:16, 28 September 2008 (UTC)


Beste Quistnix, Je hebt, lees ik, foto's gemaakt van de molens bij Rustenburg, zonder te hebben onthouden welke foto bij welke molen hoort. En nu lijken ze teveel op elkaar om ze nog uit elkaar te houden. Je hebt ze verwisseld op je wiki pagina. Als ik daar een correctie op maak, verwijder je die. Dat is wel dubbel arrogant: Eerst er een wiki pagina over maken terwijl je er geen verstand van hebt en dan hulp afwijzen als vandalisme. Jij durft. Ik groeide op in één van die molens. Ik zal het nog één keer uitleggen. Doe even een kleine moeite en google molendatabase strijkmolen i, k, l. Daar zie je een heleboel foto's die wel kloppen. Bij k zie je een valkenkast op een paal. Precies, die heb jij gefotografeerd en bij L neergezet op wikipedia. Het onderste plaatje bij L klopt wel. Dan i. Die plaatjes kloppen. Bij K heb je twee identieke plaatjes. Plak daar het plaatje dat je bij L hebt gezet en het klopt. Dan mis je bij L een plaatje over de oude situatie, vraag Molendatabase of je er een mag gebruiken of pak een foto uit je eigen archief. Check even de details, dan kun je wel zien welke het is. Zet op elke pagina ook even de link naar de molendatabase erbij. Dat geeft nuttige informatie. Succes verder. Ik zal niet nog een keer mijn energie stoppen in een wiki pagina. En jij: Als je niks wist is dat niet erg. Als je je google huiswerk niet maakt, je foto's niet administreert en niet luistert naar feedback, dan leer je ook niks. Maar maak er dan ook geen wiki pagina's over.

Kijk even goed voordat je reageert: niet ik, maar Maniago heeft je bewerkingen teruggedraaid. Wanneer ik foto's maak van een groep molens, zoals de strijkmolens, loop ik behoorlijk wat heen en weer en naderhand moet ik exact uitzoeken welke molen op welke foto stond. Ik doe mijn best, maar die strijkmolens lijken voor iemand die er niet in is opgegroeid ontzettend veel op elkaar. Ik heb letterlijk honderden molenartikelen op Wikipedia geschreven, met door mijzelf gemaakte foto's erbij en in vrijwel alle gevallen heb ik geen opmerkingen gekregen van kenners dat ik grove fouten heb gemaakt. Wanneer ik er niet uitkom, probeer ik via vergelijkend fotomateriaal te zoeken. Maar ik lijk wel gek dat ik honderden uren hierin steek om alleen maar briezende mensen over mij heen te krijgen. Als ik wat goed doe krijg ik bijna nooit een reactie, maar als ik een fout maak wordt die breed uitgemeten. Zo langzamerhand word ik er moe van. Wikipedia staat voor iedereen open om te bewerken, dus wanneer je het beter weet, voel je vrij en ga je gang - Quistnix (talk) 23:10, 2 April 2012 (UTC)


Contents

ophelderingEdit

Hallo Quistnix, gisteren kwam ik er bij toeval achter dat een wapen dat ik had gemaakt was verwijderd. Ik kwam er na lang puzzelen achter dat de Nederlandse gebruiker Picasdre hier verantwoordelijk voor was. Deze had een hele serie wapens genomineerd en daarbij verzuimd kennisgevingen op gebruikerspagina´s te plaatsen. Een onervaren moderator had zijn spoednominaties teruggedraaid maar zoals je begrijpt wél mijn versie verwijderd, zonder overleg notabene. Volgens Picasdre staat er op de site van Alkmaar een copyright beperking rondom dat wapen (dus ook de vlag). Enfin ik was daar behoorlijk zuur over en heb op de overlegpagina van User_talk:Picasdre#Wapen_van_Alkmaar ook aangegeven dat ik het geen stijl vind dat ik me niet heb kunnen verdedigen, tevens zijn nominaties correct op alle afbeeldingen met daarop het wapen uitgevoerd zodat anderen wél die gelegenheid hebben zich te kunnen verdedigen, dus even voor de duidelijkheid deze nominatie is niet persoonlijk. Ik heb intussen op Commons:Undeletion_requests/Current_requests#Alkmaar_wapen.svg een terugplaatsingsverzoek geplaatst. Ik zie dat je intussen de nominatie van File:Alkmaar Flag.svg teruggedraaid hebt. Onder andere omstandigheden was ik daar niet akkoord mee gegaan, maar ik begrijp je motivatie erachter wel, ik heb zelf een langdurige kwestie meegemaakt rondom een wapen, zo te zien ben je (terecht) bozer dan dat ik ben, ik zit zelf momenteel in een fase dat ik de komende maand een beslissing neem van doorgaan of stoppen, ik herken je wanhoop wel. Die gebruiker Picasdre blijkt het zelf notabene niet al te nauw te nemen met copyright, enkele bestanden van hem waren al verwijderd daar en uit een steekproef blijkt dat hij wel 8 verschillende camera´s gebruikt, met steeds wisselende bestandsnamen dan weer in Engels, Nederlands enz opsteld waardoor ik vermoed dat hij veel foto´s gebruikt die hij niet zelf maakte. Het laatste woord is er in elk geval nog niet over uitgesproken, het is weer typerend dat iemand die het zelf niet zo nauw neemt met copyrights wel kan vallen over een ander terwijl voor wapens geen copyright geld in Nederland, wat de gemeente ook op haar websites verkondigd. Ik hoop dat ik je voldoende heb ingelicht, ook excuses lijken me hier op zijn plaats. Dus bij deze sorry! Arch (talk) 05:08, 13 January 2012 (UTC)

Ik neem je niets kwalijk hoor, Arch! Ik heb op de overlegpagina van de gemeentevlag kort omschreven wat de situatie is. Verder heb ik de neiging om zo min mogelijk foto's te uploaden - Commons heeft behoefte aan gebruikers met inhoudelijke kennis van auteursrechten. Op dit moment wordt er geluisterd naar iedere paniekkreet die wordt geslaakt door om het even wie, en sommige moderatoren verwijderen per definitie alles wat maar enigszins de schijn tegen heeft. Ik denk dat op den duur de onkunde op Commons een eind aan het project zal maken en ik hoop dat men dat inziet voor het te laat is. Groet, Quistnix (talk) 22:21, 13 January 2012 (UTC)

Ik ben blij dit te lezen beste Quistnix, dat je me niets kwalijk neemt bedoel ik. Zoveel mensen die vol rancune zitten tegenwoordig. Met betrekking op het auteursrechten probleem met Commons zou ik geen oplossing weten, behalve dat ik vind dat het misschien te Amerikaans gaat. Ik heb een hele collectie prachtige foto's gehad die ik nooit kon en zal kunnen uploaden, foto's met oorlogssschade, foto's met schade van natuurrampen die niet oud genoeg zijn volgens de huidige regels, foto's waarvan ik zeker weet dat ze geen problemen zullen opleveren. Toch maar niet geupload. Met te haastig verwijderen helaas al ervaring gehad. Onlangs nog "gedoe" na aanleiding van een foto van een gebouw, op het dak daarvan stond een (voor mij onherkenbaar) kunstwerk, waarop rechten blijken te rusten! Foto's van wassenbeelden die in de etalage staan van Tussauds Amsterdam genomen vanaf de openbare weg, verwijderd... Jammer jammer jammer... Ik hoop dat er tijdig inzicht gaat komen. Vriendelijke groeten van --Arch (talk) 15:06, 14 January 2012 (UTC)


Quality Image PromotionEdit

Your image has been reviewed and promoted
Congratulations! Rotterdam-Europoort - Estelle Maersk CC-BY-SA.jpg, which was produced by you, was reviewed and has now been promoted to Quality Image status.

If you would like to nominate another image, please do so at Quality images candidates.

We also invite you to take part in the categorization of recently promoted quality images.

--QICbot (talk) 05:22, 21 February 2017 (UTC)

Foto's van oude Chinese muntenEdit

Op de Nederlandstalige Wikipedia zei u dat u ook oude-Chinese munten spaarde, ooit aan gedacht om foto's ervan hier te gaan uploaden? Een groot aantal afbeeldingen missen er nog van de meeste dynastieën (alleen de Qin, Han, Song en Qing zijn veelal compleet), alle kèpèngs zijn auteursrechtvrij dus als ooit in de verre toekomst de tijd vindt kan je foto's van kèpèngs uploaden. Moi, --Donald Trung (Talk 💬) ("The Chinese Coin Troll" 👿) (Articles 📚) 10:47, 8 December 2017 (UTC)

Ik zal er over denken. Afgelopen week heb ik een lichtbox gekocht voor productfotografie, met lampen. Die opstelling is geschikt voor het fotograferen van munten. Ik moet alleen mijn twee nieuwsgierige katten op afstand houden :-) -- Quistnix (talk) 11:09, 8 December 2017 (UTC)

Verschilldende onderwerpen door Donald TrungEdit

Moi Quistnix,

Ik heb een aantal verschillende vragen maar ik scheidt ze hieronder omdat ze het beste apart beantwoordt kunnen worden.

Je Flickr albumsEdit

Ik vroeg mij af waarom jij je foto's niet op Wikimedia Commons publiceert? Ik keek je albums gisteren na en er zijn best een hoop foto's die hier op Wikimedia Commons best handig zouden zijn, maar ik kan ze niet met Flickr2Commons importeren omdat jij alle rechten hebt voorbehouden. Is dit een opzettenlijke keuze of is dat gewoon de standaard licentie van Flickr? --Donald Trung (Talk 💬) ("The Chinese Coin Troll" 👿) (Articles 📚) 15:29, 30 December 2017 (UTC)

Dat is bewust. Mijn ervaringen op Commons zijn niet altijd positief geweest en daarom ben ik erg terughoudend geworden met wat ik naar Commons upload. Dat houd ik voorlopig even zo. De verhouding tussen Commons en mij wordt wel langzaam beter. Quistnix (talk) 16:36, 30 December 2017 (UTC)
Jammer om te lezen dat je slechte ervaringen met Wikimedia Commons heb, ik heb ze zelf ook maar naast het slechte is hier ook veel goeds. Indien het over Commons:Panoramavrijheid ging kan je altijd vragen stellen in de Kroeg en als het om andere gebruikers ging moet je het gewoon zo zien dat over honderd jaar zij allemaal weg zijn maar de kennis dat jij hier toevoegt er dan (waarschijnlijk) nog steeds is (maar helaas is Wikimedia Commons een paradijs voor verwijderriders 😟).
Maar ik kan niet veel over Wikimedia Commons klagen sinds ik op de lijst van de meest actieve gebruikers sta, en de moderator die hier mensen met de meest erge straffen wegpeste is gelukkig hier levenslang van verbannen dus heb ik niet zoveel tegen dit project. --Donald Trung (Talk 💬) ("The Chinese Coin Troll" 👿) (Articles 📚) 12:18, 31 December 2017 (UTC)

Chinese amulettenEdit

Gewoon uit nieuwsgierigheid maar hoeveel Chinese amuletten heb jij? Want ik ging laatst over de lijst van Baomi heen en een behoorlijk aantal lijken te missen op Wikimedia Commons, persoonlijk heb ik er bijna geen maar Baomj schrijft een aantal artikelen over ze op de Mandarijnstalige Wikipedia. --Donald Trung 『徵國單』 (Talk 💬) (WikiProject Numismatics 💴) (Articles 📚) 03:36, 7 March 2018 (UTC)

Hallo Donald, ik tel ze zelden, maar ik heb er wel een aantal van, ongeveer een muntalbum vol. Daarnaast nog een aantal grotere stukken die in de huiskamer staan of liggen. Helaas zijn ze nog maar moeilijk te vinden en de man bij wie ik vroeger vaste klant was voor amuletten is overleden. Ik heb ook enkele amuletten van Indonesische oorsprong. Een korte anekdote: ooit had ik daar een aantal van op tafel liggen om ze te classificeren toen een cv-monteur onderhoud deed. Voordat de papieren om af te tekenen op tafel werden gelegd, moesten de amuletten van deze man van Indische afkomst eerst van de tafel af. Hij wilde er zo ver mogelijk bij uit de buurt blijven. Quistnix (talk) 07:11, 7 March 2018 (UTC)
En om de reden dat zij moeilijk te vinden zijn verzoek ik daarom dus foto's van ze, ik zit nu in Hanoi en kan ze nergens vinden, Baomi die in China woont kan er ook maar weinig vinden, het probleem met Wikimedia Commons is dat vaak dingen die makkelijk zijn te verkrijgen er weinig afbeeldingen van zijn omdat bijna niemand daar denkt om foto's van te maken, en waar er weinig van is worden ook weinig foto's van gemaakt omdat die interesses vaak maar "een niche" zijn. Natuurlijk als je druk in het echte leven bent kan je geen foto's maken maar vaak is bijna al het informatie over een onderwerp op Wikipedia te vinden maar zijn foto's ervan op Wikimedia Commons zeer schaars. --Donald Trung 『徵國單』 (Talk 💬) (WikiProject Numismatics 💴) (Articles 📚) 06:21, 8 March 2018 (UTC)

@Quistnix: Is het misschien iets voor je om ze eerst of Flickr ts plaatsen en dan importeer ik ze dan naar Wikimedia Commons als je ze een vrije licentie geeft? Zie graag deze pagina voor alle ontbrekende amuletten, ik ben nu druk bezig met het flink uitbreiden van het artikel over Chinese amuletten en wil ze echt allemaal op Wikipedia indexeren en beschrijven, helaas zijn er niet veel afbeeldingen beschikbaar. P.S. Mag ik de gesprekken die ik eerder hier voerde archiveren? Ik houdt er niet van op iemand met berichten "te bombarderen". --Donald Trung 『徵國單』 (No Fake News 💬) (WikiProject Numismatics 💴) (Articles 📚) 19:22, 21 April 2018 (UTC)

Round 2 of Picture of the Year 2017 is open!Edit

You are receiving this message because you voted in R1 of the 2017 Picture of the Year contest, but not yet in R2.

Dear Quistnix,

Wikimedia Commons is happy to announce that the second round of the 2017 Picture of the Year competition is now open. This year will be the twelfth edition of the annual Wikimedia Commons photo competition, which recognizes exceptional contributions by users on Wikimedia Commons. Wikimedia users are invited to vote for their favorite images featured on Commons during the last year (2017) to produce a single Picture of the Year.

Hundreds of images that have been rated Featured Pictures by the international Wikimedia Commons community in the past year were entered in this competition. These images include professional animal and plant shots, breathtaking panoramas and skylines, restorations of historical images, photographs portraying the world's best architecture, impressive human portraits, and so much more.

There are two total rounds of voting. In the first round, you voted for as many images as you liked. In Round 1, there were 1475 candidate images. There are 58 finalists in Round 2, comprised of the top 30 overall as well as the top 2 from each sub-category.

In the final round, you may vote for a maximum of three images. The image with the most votes will become the Picture of the Year 2017.

Round 2 will end on 22 July 2018, 23:59 UTC.

Click here to vote now!

Thanks,
the Wikimedia Commons Picture of the Year committee 11:33, 17 July 2018 (UTC)

Return to the user page of "Quistnix".