Open main menu

Wikimedia Commons β

Category:Begijnhof, Amsterdam

Begijnhof 
Begijnhof, Amsterdam.jpg
one of the oldest inner courts in the city of Amsterdam
Wikipedia
Instance of street,
hofje,
béguinage
Location Amsterdam-Centrum, Amsterdam, Netherlands
Located at street address
  • Begijnhof, Amsterdam
  • 1012WS
  • 1012WT
  • 1012WV
Authority control
Wikidata

52° 22′ 09.98″ N, 4° 53′ 24″ E

Blue pencil.svg
English: The Begijnhof is one of the oldest inner courts in the city of Amsterdam. A group of historic buildings, mostly private dwellings, centre on it. As the name suggests, it was originally a Béguinage. Today it is also the site of the English Reformed Church.
Français : Begijnhof Amsterdam est un cour et béguinage à Amsterdam.
Italiano: Begijnhof (= “cortile delle beghine”; “beghinaggio”) è il nome di un complesso di 164 abitazioni, costruite tra il XV e il XVIII secolo, situato nella parte occidentale del centro di Amsterdam.
Nederlands: Het Begijnhof in Amsterdam is het enige hofje gesticht in het middeleeuwse Amsterdam, gelegen binnen het Singel. Het hofje ligt bijna een meter lager dan de rest van de binnenstad, op het middeleeuwse straatniveau. Onduidelijk is wanneer het Begijnhof is gesticht. De begijnen woonden in 1346 nog in één huis (in een document uit dat jaar wordt gesproken van een “beghynhuys”). Pas in 1389 wordt voor de eerste keer gesproken van een hof (in een privilegebrief). Oorspronkelijk was het Begijnhof geheel omsloten door water (de Nieuwezijds Voorburgwal, het Spui en de Begijnensloot) met als enige toegang een poortje bij de Begijnensteeg (met een brug over de Begijnensloot). De achtergevels stonden dus in het water. De ingang aan het Spui bestaat pas sinds de 19e eeuw.
中文: 阿姆斯特丹贝居安会院(Begijnhof)是荷兰 阿姆斯特丹唯一建于中世纪的庭院,周围环绕着一组历史建筑,大多是私人住宅。

Subcategories

This category has the following 45 subcategories, out of 45 total.

B

Media in category "Begijnhof, Amsterdam"

The following 110 files are in this category, out of 110 total.