Open main menu

Wikimedia Commons β

Commons:Llotja/ca

< Commons:Llotja
This project page in other languages:

ContextEdit

La col·laboració amb l'Escola Llotja és part d'una iniciativa per tal d'involucrar les escoles d'art i disseny en els projectes i fites del moviment Wikimedia.

 
Entrada a la seu de Sant Andreu de l'escola d'art Llotja
 
Mòdul d'il·lustració al recinte de Llotja a Sant Andreu
 
Exposició "Llotja il·lustra Viquipèdia". Maig-Juny 2012

IntroduccióEdit

Uns quants estudiants de l'Escola Superior d'Art i Disseny a Barcelona estan fent les seves pràctiques professionals dins l'associació wikimedista Amical Viquipèdia. Tenen l'encàrrec de dibuixar imatges per als articles de Viquipèdia i de publicar-les a Commons. Els membres de l'associació, amb l'ajuda d'altres wikipedistes, han identificat mancances en el fons d'imatges disponibles a Commons, imatges que seria difícil obtenir lliures de restriccions de drets d'autor. Aquest projecte dóna als estudiants la oportunitat de treballar en un encàrrec professional, de donar a conèixer les seves creacions i, alhora, de passar a formar part de la comunitat de creadors gràfics de Commons.

La Llotja és la continuadora de l'escola d'art més antiga de Catalunya i també d'Espanya (va ser fundada l'any 1775). Actualment l'Escola Superior d'Art i Disseny Llotja és un institut públic d'educació secundària depenent del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

ProtagonistesEdit

Durant el curs acadèmic de 2011-12, hi ha 7 estudiants treballant a Amical Viquipèdia per fer el seu període de pràctiques:

Luís Segovia: retrats d'il·lustradors del segle XX (Ricard Giralt Miracle, Lola Anglada, Pauline Baynes, Fernando Krahn, Robert Segura Monje)

Gerard Pla: retrats de polítics espanyols del segle XX dels primers governs democràtics després de la dictadura franquista (Adolfo Suárez, Leopoldo Calvo Sotelo, Martín Villa, Manuel Gutiérrez Mellado)

Albert Pons: retrats d'escriptors/es catalans del segle XX (Josep Maria Folch i Torres, Montserrat Roig, Terenci Moix, Joan Perucho, Josep Palau i Fabre)

Pau Bahí: il·lustracions didàctiques sobre l'assecament de la mar mediterrània durant el període Messinià

Amb l'assessorament de l'investigador Daniel Garcia-Castellanos (Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (ICTJA-CSIC))

Oriol Tuca: recreació d'escenes i retrats relacionats amb el moviment artístic Fluxus

Jessica León: personatges de ficció dels llibres de J.R.R. Tolkien

Albert López: il·lustracions didàctiques sobre pràctiques esportives

Alicia Gallego és la tutora de pràctiques de l'escola Llotja, Joan Lleonart i David Gómez són els tutors de pràctiques per part d'Amical Viquipèdia.

Categories relacionadesEdit

Plantilla relacionadaEdit

Enllaços externsEdit

ContacteEdit

Si voleu contactar amb la coordinació del projecte de col·laboració podeu escriure a:

<educacio -arrova- wikimedia.cat>