Open main menu
Чаковска чачалака (Ortalis canicollis pantanalensis) — птица од Бразил, позната по големата врева што ја прави кога е во група. Сликава се истакнува во чест на отворањето на Летните олимписки игри 2016 во Рио де Жанеиро.

This is the Macedonian translation of the Picture of the day description page from .

Чаковска чачалака (Ortalis canicollis pantanalensis) — птица од Бразил, позната по големата врева што ја прави кога е во група. Сликава се истакнува во чест на отворањето на Летните олимписки игри 2016 во Рио де Жанеиро.

Descriptions in other languages: