Commons:Ndihma për Mediume/Unix

This page is a translated version of a page Commons:Media help/Unix and the translation is 64% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Media help/Unix and have to be approved by a translation administrator.
Outdated translations are marked like this.

Browser support

The latest versions of Mozilla Firefox, Google Chrome, and Opera are able to play sound files and videos without any additional codecs or software.

Parakushtet

Së pari ju nevojitet një program interpretues. Nëse nuk keni të instaluar ndonjë, atëhere mund të shkarkoni dhe instaloni një nga këto programe: Totem, amaroK, MPlayer, Xine, VLC media player, XMMS.

Most Linux distributions have something included that will play Ogg Theora - check for any of the above applications.

Shtesat e nevojshme që duhen shkarkuar

Ju nevojitet vetëm shkarkimi i kodit Ogg Theora Codec, pasi programet për interpretimin e skedave vizuale zakonisht e kanë të integruar kodin Ogg Vorbis, nuk ka nevojë për një shkarkim të ri.

Për interpretuesit e skedave MPlayer, Xine dhe VLC nuk është e nevojshme shkarkimi i ndonjë kodi për të interpretuar skedat tona. Po ashtu mund të provoni apo mësoni se ndoshta sistemi operues që përdorni e ka të integruar apo është i përshtatshëm për formatet Ogg Vobis dhe Ogg Theora.

If it is not you can download the Ogg Theora codec here. Download the file of your choice and install it with your package manager.


Problemet dhe pyetjet e mëtejshme mund t'i parashtroni në këtë faqe.