Open main menu
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10 · 11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23 · 24 · 25 · 26 · 27 · 28 · 29 · 30 · 31

1

 
Panorama over Månen taget under Apollo 17-missionen (Station 1 øst).

Skift billede
Dansk : Panorama over Månen taget under Apollo 17-missionen (Station 1 øst).

2

 
Tyrefægtning under "Feria de San Marcos" (Festen for Sankt Markus) i byen Aguascalientes i det centrale Mexico.

Skift billede
Dansk : Tyrefægtning under "Feria de San Marcos" (Festen for Sankt Markus) i byen Aguascalientes i det centrale Mexico.

3

 
Sommarnöje, en akvarel af den svenske maler Anders Zorn fra 1886. Det er Sveriges hidtil dyreste maleri.

Skift billede
Dansk : Sommarnöje, en akvarel af den svenske maler Anders Zorn fra 1886. Det er Sveriges hidtil dyreste maleri.

4

 
GIF-animation af et ekkokardiogram; et 3-D-loop af et hjerte set fra apex, hvor apexdelen af ventriklerne er fjernet, og mitralklappen er tydeligt synlig. Manglende data betyder, at trikuspidal- og aortaklappen ikke ses tydeligt, men åbningerne gør. Til venstre ses to standard to-dimensionale billeder, udtaget fra 3-D dataene.

Skift billede
Dansk : GIF-animation af et ekkokardiogram; et 3-D-loop af et hjerte set fra apex, hvor apexdelen af ventriklerne er fjernet, og mitralklappen er tydeligt synlig. Manglende data betyder, at trikuspidal- og aortaklappen ikke ses tydeligt, men åbningerne gør. Til venstre ses to standard to-dimensionale billeder, udtaget fra 3-D dataene.

5

 
Rød søanemone (Entacmaea quadricolor)

Skift billede
Dansk : Rød søanemone (Entacmaea quadricolor)

6

 
Fotografi af justitsminister Robert F. Kennedy, der gennem en megafon taler til en skare sorte og hvide amerikanere uden for justitsministeriet. Et skilt for "Congress of Racial Equality" har en fremtrædende placering.

Skift billede
Dansk : Fotografi af justitsminister Robert F. Kennedy, der gennem en megafon taler til en skare sorte og hvide amerikanere uden for justitsministeriet. Et skilt for "Congress of Racial Equality" har en fremtrædende placering.

7

 
Solnedgang over Vercors-bjergene, set fra den franske by Grenoble.

Skift billede
Dansk : Solnedgang over Vercors-bjergene, set fra den franske by Grenoble.

8

 
Cadmium-stang med en renhed på 99,999 %. Til sammenligning en cadmiumterning på 1 cm3.

Skift billede
Dansk : Cadmium-stang med en renhed på 99,999 %. Til sammenligning en cadmiumterning på 1 cm3.

9

 
Rajagopal taler den 2. oktober 2007 ved begyndelsen af Janadesh 2007, en march med 25.000 deltagere på 350 km fra Gwalior til New Delhi i Indien.

Skift billede
Dansk : Rajagopal taler den 2. oktober 2007 ved begyndelsen af Janadesh 2007, en march med 25.000 deltagere på 350 km fra Gwalior til New Delhi i Indien.

10

 
Øvre del af det 739 meter høje Yosemite-vandfald (i den amerikanske Yosemite National Park) med genspejling i en oversvømmet eng.

Skift billede
Dansk : Øvre del af det 739 meter høje Yosemite-vandfald (i den amerikanske Yosemite National Park) med genspejling i en oversvømmet eng.

11

 
Svampen Mycena interrupta af Ridderhat-familien (Tricholomataceae) i Myrtle Forest, Collinsvale, Tasmanien.

Skift billede
Dansk : Svampen Mycena interrupta af Ridderhat-familien (Tricholomataceae) i Myrtle Forest, Collinsvale, Tasmanien.

12

 
Nedkørsel fra toppen af "Husband Hill", en af Columbia-bakkerne i Gusevkrateret i Aeolis quadranglen (180-225° V, 0-30° S) på Mars. Optaget af den ubemandede rumsonde Spirit (en MER) fra 23.-28. november 2005 (Mars soltid, dag 672-677).

Skift billede
Dansk : Nedkørsel fra toppen af "Husband Hill", en af Columbia-bakkerne i Gusevkrateret i Aeolis quadranglen (180-225° V, 0-30° S) på Mars. Optaget af den ubemandede rumsonde Spirit (en MER) fra 23.-28. november 2005 (Mars soltid, dag 672-677).

13

 
"Kufenstechen" (tøndeslagning) er en begivenhed, som finder sted i Feistritz an der Gail i Kärnten, Østrig under den årlige kermesse 2. pinsedag. Unge ugifte mænd, der rider på usadlede Noriker-heste, skal slå en trætønde itu med en jernkølle. Mændene må ride forbi flere gange, før tønden er ødelagt. Vinderen, som bryder tønden, modtager en blomsterkrans, som han sætter på sit håndled. Straks derefter begynder den traditionelle dans under lindetræet. Vinderen indleder dansen, og de ugifte par, iført traditionelle Gailtaler-folkedragter, slutter sig til dem. Dansen ledsages af gamle traditionelle sange.

Skift billede
Dansk : "Kufenstechen" (tøndeslagning) er en begivenhed, som finder sted i Feistritz an der Gail i Kärnten, Østrig under den årlige kermesse 2. pinsedag. Unge ugifte mænd, der rider på usadlede Noriker-heste, skal slå en trætønde itu med en jernkølle. Mændene må ride forbi flere gange, før tønden er ødelagt. Vinderen, som bryder tønden, modtager en blomsterkrans, som han sætter på sit håndled. Straks derefter begynder den traditionelle dans under lindetræet. Vinderen indleder dansen, og de ugifte par, iført traditionelle Gailtaler-folkedragter, slutter sig til dem. Dansen ledsages af gamle traditionelle sange.

14

 
Sendan Kendatsuba, en buddhistisk beskytter af børn, på en japansk kakemono (billedrulle). Kendatsuba var oprindeligt en indisk gud for musik og er her vist som kongen af Kendatsuba. I henhold til Lotus Sutraen i Mahayana-buddhismen er han en af de 33 manifestationer af nådesgudinden Kannon Bosatsu. Her er Sendan Kendatsuba afbildet i menneskelig forklædning og har spiddet onde dæmoner på en trefork. Sættet består af fem ruller og er udpeget som japansk national kulturarv.

Skift billede
Dansk : Sendan Kendatsuba, en buddhistisk beskytter af børn, på en japansk kakemono (billedrulle). Kendatsuba var oprindeligt en indisk gud for musik og er her vist som kongen af Kendatsuba. I henhold til Lotus Sutraen i Mahayana-buddhismen er han en af de 33 manifestationer af nådesgudinden Kannon Bosatsu. Her er Sendan Kendatsuba afbildet i menneskelig forklædning og har spiddet onde dæmoner på en trefork. Sættet består af fem ruller og er udpeget som japansk national kulturarv.

15

 
En enkeltkrystal af tantal med høj renhed (99,999%), fremstillet ved en zonesmeltningsproces. Desuden nogle krystalfragmenter af Tantal samt en 1 cm3 tantalterning af høj renhed (99,99 % = 4N) til sammenligning.

Skift billede
Dansk : En enkeltkrystal af tantal med høj renhed (99,999%), fremstillet ved en zonesmeltningsproces. Desuden nogle krystalfragmenter af Tantal samt en 1 cm3 tantalterning af høj renhed (99,99 % = 4N) til sammenligning.

16

 
Lille gulben (Tringa flavipes).

Skift billede
Dansk : Lille gulben (Tringa flavipes).

17

 
Tusmørkestråler. I midten af billedet ses andre stråler komme op af søen. Lyskilden til disse er spejling af Solen. Billedet er taget i Lloyd Lake i Golden Gate Park, San Francisco.

Skift billede
Dansk : Tusmørkestråler. I midten af billedet ses andre stråler komme op af søen. Lyskilden til disse er spejling af Solen. Billedet er taget i Lloyd Lake i Golden Gate Park, San Francisco.

18

 
Den østrigske forfatter Anna Kim læser op af sin bog Die gefrorene Zeit i Wien i 2008

Skift billede
Dansk : Den østrigske forfatter Anna Kim læser op af sin bog Die gefrorene Zeit i Wien i 2008

19

 
Panoramabillede af Donau taget i Ritopek, en forstad til Serbiens hovedstad Beograd.

Skift billede
Dansk : Panoramabillede af Donau taget i Ritopek, en forstad til Serbiens hovedstad Beograd.

20

 
Korallen Purpur-Køllesvamp (Clavaria zollingeri), fotograferet i Babcock State Park, Fayette Co., West Virginia, USA.

Skift billede
Dansk : Korallen Purpur-Køllesvamp (Clavaria zollingeri), fotograferet i Babcock State Park, Fayette Co., West Virginia, USA.

21

 
Akkordeonspiller i en gade i det historiske centrum af Ecuadors hovedstad Quito.

Skift billede
Dansk : Akkordeonspiller i en gade i det historiske centrum af Ecuadors hovedstad Quito.

22

 
Den ungarske håndboldspiller Ferenc Ilyés tackles ulovligt af polakken Artur Siódmiak.

Skift billede
Dansk : Den ungarske håndboldspiller Ferenc Ilyés tackles ulovligt af polakken Artur Siódmiak.

23

 
Ræve i sneen, maleri af Friedrich Wilhelm Kuhnert.

Skift billede
Dansk : Ræve i sneen, maleri af Friedrich Wilhelm Kuhnert.

24

 
Radiometer. Crookes' radiometer består af en lufttæt glasbeholder med delvis vakuum. Inden i er en drejelig propel, som roterer, når den belyses.

Skift billede
Dansk : Radiometer. Crookes' radiometer består af en lufttæt glasbeholder med delvis vakuum. Inden i er en drejelig propel, som roterer, når den belyses.

25

 
Vulkanen Sarytjev på øen Matua i de nordlige Kurilerne under udbrud den 12. juni 2009.

Skift billede
Dansk : Vulkanen Sarytjev på øen Matua i de nordlige Kurilerne under udbrud den 12. juni 2009.

26

 
Berømmelsen (Ludvig 14.) rider på Pegasus. En marmorstatue af Antoine Coysevox, 1702. Oprindeligt placeret i haven ved Chateau de Marly, men flyttet til Tuilerierne i 1719 og til Louvre i 1986. I Tuilerierne er siden opstillet en kopi.

Skift billede
Dansk : Berømmelsen (Ludvig 14.) rider på Pegasus. En marmorstatue af Antoine Coysevox, 1702. Oprindeligt placeret i haven ved Chateau de Marly, men flyttet til Tuilerierne i 1719 og til Louvre i 1986. I Tuilerierne er siden opstillet en kopi.

27

 
Fyrtårnet ved den tyske by Pilsum (Krummhörn kommune, Niedersachsen) set fra sydvest. Det står på det østfrisiske dige mod Nordsøen.

Skift billede
Dansk : Fyrtårnet ved den tyske by Pilsum (Krummhörn kommune, Niedersachsen) set fra sydvest. Det står på det østfrisiske dige mod Nordsøen.

28

 
Punktstokket indigorørhat (Boletus erythropus). Ukraine.

Skift billede
Dansk : Punktstokket indigorørhat (Boletus erythropus). Ukraine.

29

 
Væddeløbsscene fra de tyske mesterskaber i jetski 2007 på Elben nær Krautsand.

Skift billede
Dansk : Væddeløbsscene fra de tyske mesterskaber i jetski 2007 på Elben nær Krautsand.

30

 
Vindue med glasmosaik fra den tidlige gotiske periode, ca. 1220, fra den gamle kirke i Varennes-Jarcy, departementet Île-de-France. Det viser forkyndelsen for hyrderne på marken, synagogens fald samt engle, som spiller på strengeinstrumenter. Vinduet findes nu i Musée national du Moyen Âge (Det nationale middelaldermuseum) i Paris.

Skift billede
Dansk : Vindue med glasmosaik fra den tidlige gotiske periode, ca. 1220, fra den gamle kirke i Varennes-Jarcy, departementet Île-de-France. Det viser forkyndelsen for hyrderne på marken, synagogens fald samt engle, som spiller på strengeinstrumenter. Vinduet findes nu i Musée national du Moyen Âge (Det nationale middelaldermuseum) i Paris.

31

 
Fåre- og gedehyrde ved søen Vistonida ved landsbyen Glikoneri, præfekturet Rhodopi, i den græske region Thrakien.

Skift billede
Dansk : Fåre- og gedehyrde ved søen Vistonida ved landsbyen Glikoneri, præfekturet Rhodopi, i den græske region Thrakien.

Request an additional language – Demande d’ajout d’une langue