Open main menu


Osallistujaportaali
Tervetuloa
NeuvontaKahvihuone
tekijänoikeusehdotuksettechnical
Ylläpitäjien ilmoitustaulu
vandalismikäyttäjien ongelmatestot ja suojaukset
Kahvihuone muilla kielillä:

Tervetuloa Wikimedia Commonsin suomenkieliseen kahvihuoneeseen
Kahvin nauttimista palestiinalaisessa kahvilassa

Tällä sivulla keskustellaan Wikimedia Commonsista. Usein kysyttyjä kysymyksiä löytyy täältä. Lisää kysymyksesi alimmaiseksi ja anna aiheelle otsikko, niin saamme sivun pysymään järjestyksessä ja uudet kysymykset on helppo havaita.

Ole hyvä ja allekirjoita aina kommenttisi ja kysymyksesi. Allekirjoittaminen tapahtuu kirjoittamalla neljä tildeä ~~~~ tai painamalla muokkausruudun yläreunassa olevaa allekirjoitus-nappulaa.

Englanninkielinen keskustelu kannattaa ohjata sivulle Village pump. Vanhoja Kahvihuoneen keskusteluja voit katsoa täällä. Pohjoismaita koskevissa asioissa kannattaa joskus kysellä myös esimerkiksi sivuilla Bybrunnen (ruotsi), Tinget (norja) ja Landsbybrønden (tanska), joissa kaikissa voi käyttää kysymyksissään ruotsia ja tarvittaessa englantia.


Kuvan poistoEdit

Kuva: [1] Tässä on olevinaan lupa, mutta johtaa jollekin kaapatulle sivulle. Kuva on ilmeisesti yksityistiloissa (kotona?) otettu kuva, ja Wikipedian puolellaKommentti "Valokuvan oikeudet" kuvan kohde haluaa sen poistettavaksi. Yksityisyydensuojaa on tässä näkemykseni mukaan rikottu. --Abc10 (talk) 14:02, 18 April 2019 (UTC)

Kyllä. Pyydän, että poistatte kuvan välittömästi, koska teillä ei ole oikeutta käyttää kuvaa.
Ja kiitos Abc10 asiallisesta ja ystävällisestä neuvosta. Yt. Marjukka Kaakkola —Preceding unsigned comment was added by 212.146.28.126 (talk)

https://www.kopiosto.fi/kopiosto/tekijanoikeustietoa/usein-kysyttya-tekijanoikeudesta: "Mitä seurauksia tekijänoikeuden loukkaamisesta voi aiheutua? Tekijänoikeuden loukkauksesta voi aiheutua sekä rikos- että siviilioikeudellisia seuraamuksia. Tekijänoikeusrikoksesta säädetty maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta.

Tekijänoikeusrikkomuksesta rangaistukseksi voidaan tuomita sakkoa. Teknisten suojausten lain vastaisesta kiertämisestä ja kiertämiskeinojen tarjoamisesta rangaistus on maksimissaan yksi vuosi vankeutta.

Rikosoikeudellisen vastuun lisäksi oikeudenloukkaaja on velvollinen maksamaan oikeudenhaltijoille hyvitystä luvattomasta teosten käyttämisestä ja vahingonkorvausta, mikäli vahinkoa on aiheutunut. Hyvitysvelvollisuus ei edellytä huolimattomuutta, vaan hyvitys tulee aina maksettavaksi loukkaajan tietoisuudesta riippumatta. Se on luonteeltaan käyttökorvaus ja vastaa sitä määrää, jolla teokset olisi saanut laillisesti käytettäväksi. Vahingonkorvausvelvollisuus edellyttää tahallisuutta tai huolimattomuutta. Lisäksi luvatta valmistetut teokset ja oikeudenloukkauksessa käytetyt apuvälineet voidaan tuomita hävitettäviksi." —Preceding unsigned comment was added by 82.128.180.180 (talk)

Pistetään tähän sellainen huomio, että kuvan kohde oli kuvan tallentamisen aikaan muutos-puolueen puheenjohtaja, kuva on ilmeisesti tallennettu puolueen toimintaan liittyen ja jos jotakuta olette oikeuteen haastamassa niin se on @Dogah: joka sanoi, että lupa oli kysyttynä. Varmaan kannattaa häneltä suoraan selvittää asia ennen minkään rikosoikeudellisten uhkailujen tekemistä. --Zache (talk) 06:07, 27 April 2019 (UTC)
Ja Googlettamalla selviää, että tämä nimimerkki Dogah oli Muutos 2011 -puolueen jäsen noihin aikoihin ja päivitteli aktiivisesti MuutosWikiä, jossa oli myös ladattu kuva tästä puheenjohtajasta (eri kuva tosin ilmeisesti siellä kuin täällä). Eiköhän he olleet toisilleen tuttuja, luvista en sitten tiedä. Stryn (talk) 19:12, 27 April 2019 (UTC)