Open main menu

Wikimedia Commons β

User talk:PANONIAN

Stop..Edit

..double-tagging everything, and posting double-notifications, please. --DIREKTOR (TALK) 22:19, 4 June 2011 (UTC)

I done that simply because after first tagging I got message that request is incomplete. That is technical error, not my intention. PANONIAN (talk) 07:11, 5 June 2011 (UTC)
Ok. --DIREKTOR (TALK) 11:22, 5 June 2011 (UTC)

vaznoEdit

Promeni licensiju ovoga, [1] , nek bude nesto poput ovoga, [2] - tako je kako varjarcic inace lista stvari na srpskoj vikipediji, i smatram da je to najbolji nacin da zastitis svoj rad. (LAz17 (talk) 17:46, 5 June 2011 (UTC)).

Ne znam da li mogu menjati licencu ako sam već stavio ovu. A i Varjačićeve mape nisu baš zaštićene sa tim licencama, jer su mu neke i obrisali. Ovakve stvari se povremeno dešavaju i navikao sam na njih. PANONIAN (talk) 11:53, 6 June 2011 (UTC)
Naravno da mozes da promenis licensiju. Samo uzmes i promenis. Pogledas neku drugu mapu i promenis. Varjarciceve stare mape nisu sve imale to, jer su napravili gresku u prebacivanju mapi. Inace, molimte promeni to. Jedino sa time moze da se poteraju oni koji su odrali mapa od tebe. (LAz17 (talk) 16:13, 6 June 2011 (UTC)).
Dal mozes da mi das dopustenje da promenim licensiju na tvom fajlu? Ti si stavio pogresnu licensiju. (LAz17 (talk) 19:15, 6 June 2011 (UTC)).
Nemoj menjati licencu. Kad bolje razmislim to nije dobra ideja. Slike i stavljam u public domain da bi svi mogli slobodno da ih koriste i često vidim da se moje mape objavljuju u raznim novinama i knjigama (pre neki dan mi je jedna objavljena u Blicu). Ako promenim licencu, onda mape neće biti potpuno slobodne za korišćenje. Što se tiče one mape koju je napravio Direktor, pitanje korišćenja iste treba rešiti na engleskoj vikipediji. PANONIAN (talk) 19:22, 6 June 2011 (UTC)
Svi mogu isto da koriste mape ako se promeni licensija. Ali nemogu da ih menjaju. Dakle mislim da nebi bio problem da se promeni licensija.
Ako nesmeta, dal mozes da mi pokazes gde je koriscena ta mapa na blicu o kojoj pricas? (LAz17 (talk) 21:50, 6 June 2011 (UTC)).
Ok, razmisliću još o licencama, ali moram prvo detaljno proučiti šta koja licenca podrazumeva (što me trenutno mrzi). Inače u Blicu je pre neki dan objavljena mapa države cara Jovana Nenada kada su pisali o njemu, ali i razne druge mape koje sam radio su objavljivane po štampi i nekim knjigama - jednu sam video čak i na omotu za neki CD. PANONIAN (talk) 04:48, 8 June 2011 (UTC)
Ma lagano je, samo promenis i cisto zavrseno.
Slike se lagano brisu ako se nekoriste igde i ako nema izvor. Probaj i na taj nacin da ih brisess. Nedavno sam dao podrsku brisnaja nekoliko od stvari koje si ti ponudio. Sad je pitanje dal ces ti da uradis isto za mene, ili ces da opet kontriras brisanje problematicni mapa - pravila su da nesmes da stavljas mapu preko neke druge ako ima mnogo razlika. (LAz17 (talk) 16:59, 8 June 2011 (UTC)).
E sad. Ja tvoju podrsku kod brisanja tih mapa nisam trazio, a da li cu ja podrzati brisanje neke mape ili ne zavisi od same mape. Brisanje Cehinih mapa necu da podrzim iz principa, jer ne diram rad onih korisnika koji ne diraju moj rad (osim u slucaju kad njihov rad nije teska bolestina i zesca propaganda). Medjutim, kad su u pitanju problematicni korisnici kao direktor ili mladifilozof koji unistavaju moj rad, onda ni ja njihov rad ne cenim i ne postujem. PANONIAN (talk) 18:23, 8 June 2011 (UTC)
Pa pazi, ima trenutna mapa, hrvatske opstine u bih. Ceha je napravio mapu - iako imaju vec mape o tome. Sad, problem je sto je napravio mapu za izmisljenim opstinama. Mozes barem da das misljenje na to? Nije moguce da mozes da podrzis da to ostane. Nisi pre podrzao - ali nisi ni glasao protiv na zlao. (LAz17 (talk) 17:20, 9 June 2011 (UTC)).
Bilo bi dobro da promenis licensiju, da bi se izbrisala direktove kopije tvoji karti. Ali ipak, vidju ovo, [3], vidju kartice na stranici. Tvoje, zar ne? (LAz17 (talk) 12:30, 21 June 2011 (UTC))
Ma da, kazem ti mnogi to objavljuju. Nego, sto se tice licence, PD licenca je bolja, jer kod one druge nije zabranjeno kopiranje i menjanje slika, ali je obavezno da se navede ime autora. Posto ja ne volim da dajem svoje licne podatke na internetu, onda i ne zelim da navode moje ime (ili korisnicki nadimak). Ja zelim da mape koje napravim budu svima dostupne i potpuno slobodne za upotrebu i ovi problematicni korisnici kao sto je direktor koji se povremeno pojave ne bi trebalo da budu razlog zbog kojeg bi se slobodna upotreba tih mapa ogranicavala. PANONIAN (talk) 18:14, 21 June 2011 (UTC)
Mislim da mogu da koriste mape cak i ako ima ime - a nemora a bude pravo ime.
Inace, kazem ti, to sto dajes stvari djaba te pravi da izgledas ko komuninsta u oci neki amerikanaca! Evo ti libertariansi [4] (LAz17 (talk) 00:19, 22 June 2011 (UTC)).
Haha. Nije ni Somalija više kao u tom filmu, nema tamo više anarhije, već 6-7 državica koje međusobno ratuju. Meni mnogo znači da ja ne moram da plaćam da postavim svoj rad na Internet, pa ne vidim razlog ni da drugima ograničavam da ga upotrebljavaju. Znači, ne bih da menjam licence, a direktor, uostalom, i nije uništio moju mapu već je napravio svoju verziju. Moja mapa se ionako još uvek koristi na više Vikipedija nego njegova. Na engleskoj Vikipediji ne smem da imam revert war s njim da me ne bi blokirali, ali to na drugim Vikipedijama nije slučaj. PANONIAN (talk) 08:59, 22 June 2011 (UTC)

Archiving talk pagesEdit

Hi PANONIAN; Please read the guidance of COM:TALK#When_there_is_too_much_text.[5] Archiving talk pages can help others communicate with you. Thank you, Walter Siegmund (talk) 15:31, 6 June 2011 (UTC)

Well, I did not thought that something important could be seen in these old discussions, so I did not saw some good reason to keep them archived. It is just my personal private correspondence with other users and I do not think that someone would find that interesting for reading. :) PANONIAN (talk) 19:27, 6 June 2011 (UTC)

SastanakEdit

U nedelju (26. juna) će biti održan sastanak viki(m/p)edijanaca u Novom Sadu. Ranije si se interesovao za to, pa reko' da te obavestim. Ja ću možda da navratim samo na kratko jer sam prilično zauzet. Mislim da će biti najmanje desetak ljudi na sastanku, pa bi mogao i ti da dođeš :) Jesi li zainteresovan? mickit 14:13, 24 June 2011 (UTC)

Javiću ti detalje kasnije, jer još ne znam tačnu satnicu. mickit 17:26, 24 June 2011 (UTC)
Sastanak je u kafeu Giardino na vrhu robne kuće Bazar u 14h. Mislim da će trajati bar nekoliko sati (prošli put smo ostali do 19h) tako da imaš vremena da navratiš. Pozdrav! mickit 06:26, 26 June 2011 (UTC)
Nisam ni ja bio tamo. Pretpostavljam da se ulazi iz Bazara onim stepenicama unutra. Ako budeš imao problema pošalji mi sms na broj koji ću ti pustiti na mejl. mickit 10:35, 26 June 2011 (UTC)

skrozanyourimbododoEdit

Sta mislis, dal mozes da napravis ovaku mapu, [6] ? Malo je cudno, ali mislim da mozda nebi bilo lose da se ima takva mapa. Takodje, odose ovi kurci [7] [8] Nisam siguran, mislim da si imao jos jednu kreten-mapu za listanje. Daj link da vidimo sta mozemo uraditi. (LAz17 (talk) 23:19, 29 June 2011 (UTC)).

A za koji ti članak treba ta mapa vinskih regiona? Mogu je napraviti, ali tek kad nađem vremena za to jer trenutno imam neke druge stvari u planu. Bila je još jedna mapa za brisanje ali nisu još odlučili šta će s njom: http://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Deletion_requests/File:Greater_Serbia_claims_early_93.png PANONIAN (talk) 09:05, 2 July 2011 (UTC)

PreimenovanjeEdit

  Done Promenio sam naziv slike. Inače, taj problem sa prikazivanjem starije verzije je prijavio veliki broj korisnika u poslednjih nekoliko dana. Izgleda da je problem do servera. Neko je primetio da preimenovanje zapravo rešava ovaj problem. Naravno da nećemo to koristiti za sve slučajeve, ali se potrefilo da si tražio i preimenovanje ove slike, tako da je i taj problem sada rešen :) Pozdrav! mickit 11:33, 10 July 2011 (UTC)

odgovorEdit

Hm, pa mislim da nisu na censusu bili grkokatolici. Al kazi mi koja su to naselja? (Lilic (talk) 22:16, 19 July 2011 (UTC)).

Imam vecu rezoluciju te 1961 karte. Neznam tacno gde je trenutno, ali je imam negde. Na nekom pipku/jumpdriveu mi je.
Dal mozda imas popis 1910 po naseljima? (Lilic (talk) 16:08, 22 July 2011 (UTC)).
Mozda znas na kojim su stranicama podatci za mesta u vojvodini? (Lilic (talk) 19:42, 22 July 2011 (UTC)).

Could you add the military German-Italian military demarcation line to the 1941-1943 map of the Independent State of Croatia?Edit

The map shown in the infobox of the Independent State of Croatia article for English Wikipedia is very good, however I think it should include the military demarcation line between German and Italian military forces that occupied those territories. Also a "split bar" shading of the Italian-occupied region and the German occupied region would be useful as well. What I mean by "split bar" shading is that it show both the colour used to represent the Independent State of Croatia in one bar of colour on the map followed beside by another bar of colour of the country of the occupation force, (Germany or Italy).--R-41 (talk) 12:50, 28 August 2011 (UTC)

Here's an idea for how to mark the demarcation line and both the German and Italian zones: have a thick outline in the general colours each used to represent Germany and Italy around each of the German and Italian-controlled regions, within the outline would remain the reddish colour used to represent the NDH. The text "Independent State of Croatia..." should appear right along the middle of the line between the two zones, essentially in the centre of the NDH so the viewer is not confused that it represents one of the two regions.--R-41 (talk) 00:39, 1 September 2011 (UTC)

Inaccurate map: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Great_Schism_1054_with_former_borders.pngEdit

Hello! I know you are an experineced wiki maps maker, so I'd like to make you a sort of request.

I've found on the page of the History Department of the University of Pisa this document [9] that containts the following paragraph:

<<Following the wide program of conversion, the Italian humanist chronicler Antonio Bonfini estimated that due to the joint effort of the king and the Church around 1380 more than a third of the kingdom “was part of the holy Church” . That is, almost half of Hungary’s inhabitants at that time were Catholic and this was the outcome of an unprecedented effort at proselytizing.>>


Consequently, at the time of the East-West Schism, Hungary wasn't for sure a predominantly a Catholic country, as it is represented in the map. Can you please make the necessary correction by presenting Hungary as a country with mixed religious confessions? If you have any questions, please contact me at d**********@yahoo.com (Iaaasi (talk) 09:42, 10 September 2011 (UTC))

Preimenovanje slikeEdit

Da ne bi nastao problem oko toga, pitao sam Direktora da potvrdi da se slaže sa preimenovanjem. Ukoliko se saglasi, slika će biti preimenovana bez odlaganja. U suprotnom, bolje je prvo prodiskutovati o nazivu (recimo na stranici za razgovor same slike) kako bi se izneli argumenti za i protiv i kako bi se izbegli nesporazumi. Pozdrav! mickit 18:51, 18 September 2011 (UTC)


  Hello, PANONIAN. You have new messages at Micki's talk page.
You may remove this notice at any time by removing the {{Talkback}} or {{Tb}} template.

Asturianu | Беларуская (тарашкевіца)‎ | Български | বাংলা | Català | Čeština | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | English | Español | Suomi | Français | Galego | हिन्दी | Magyar | Italiano | 日本語 | ქართული | Македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | Português | Română | Русский | Slovenščina | Svenska | Türkçe | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Donja PanonijaEdit

Molim za pregled ove karte: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pannonian_Slavic_Duchy-serb.png u vezi sa pravopisnim greškama. --Bostjan46 (talk) 17:46, 8 October 2011 (UTC)

PreimenovanjeEdit

  Done mickit 19:40, 10 December 2011 (UTC)

Lezgin mapEdit

Thanks for the advice. I just made the change. As you can see, all previous version did have the legend, but for some reason I didn't put the legend for that oen. I really appreciate your cooperation.--Yerevanci (talk) 20:50, 11 December 2011 (UTC)

IvanOSEdit

...Sada je aktivan na različitim wikipedijama. Na našoj (češkoj), poljskoj, italijanskoj, slovenačkoj i neznam već kakoj. Šta se tiče većih projekta, tamo ga revertiraju, samo na malim neznaju šta sa time ili to nisu već prepoznali. On se bavi stvarno budalaštinama (ubacuje turska i mađarska imena za srpske gradove i za te u Hrvatskoj gde Srbi žive izbacuje njihova imena u ćirilici). Smatram da on neće da raširi Wikipediju, nego nastavlja glupe i zaboravljene konflikte na našem projektu. Šta misliš o tome ti? --Aktron (talk) 17:59, 17 January 2012 (UTC)

Pa slažem se da je tu u pitanju veoma problematičan korisnik. Pokušao sam s njim da pričam o tome na engleskoj Vikipediji, ali ne vredi, dečko ima neke lične komplekse i tu nema nikakve pomoći. Valjda će mu takvo ponašanje dosaditi. Za sada ga možemo jedino revertovati tamo gde napravi veću glupost. PANONIAN (talk) 05:43, 18 January 2012 (UTC)
Ja sam isto pretražio njegovu domaću wikipediju (hr) da prepoznam bolje šta on tamo radi. Hrvatsku wikipediju je napustio zbog nekih "ličnih nesporazuma" ili bilo čega drugoga. Mislim da si u pravu sa ovim kompleksima, zbog toga mu nisam ništa pisao (to je bacanje mog vremena) ali upozorio koga sam mogao. Micki je rekao da će ga pratiti i to je bitno. Ako budem imao dovoljno vremena za to, pomoćiću mu. --Aktron (talk) 17:22, 18 January 2012 (UTC)

Lombard state 526.pngEdit

An identical svg map exists and that's why we have the vva tag for. Wikimedia Commons encourage the conversion from raster graphics to vector graphics (see Commons:Transition to SVG).--Rafy (talk) 21:27, 21 January 2012 (UTC)

No. Your SVG map is not identical to my PNG version. There are notable differences between the two and the "encouragement of conversion" is not same as "obligation of conversion". I do not mind that you link your map version in "Other versions" sections, but I absolutely disagree that PNG version is generally replaced with your SVG plagiate of poor quality. PANONIAN (talk) 22:26, 21 January 2012 (UTC)
You published the map under Cc-zero, that is: any one can modify and make derivatives of the map without even attributing it to the maker, which I did by the way. Any accusation of plagiarism is nonsense. Next time if you don't want to see your maps used elsewhere don't upload them to commons.--Rafy (talk) 00:25, 22 January 2012 (UTC)
No. I am accusing you for revert warring. Cc-zero license does not mean that you are free to revert war with me over inclusion of SVG tag. PANONIAN (talk) 08:46, 22 January 2012 (UTC)
Well you started the revert war here, you then accused me of plagiarism. The tag clearly says "It should be used in place of this raster image when superior" and is very justified. Just to remind you neither you or me own those images uploaded here.--Rafy (talk) 14:29, 22 January 2012 (UTC)
I opened discussion on image talk page, so please discuss the issue there. Personal issues are irrelevant. PANONIAN (talk) 15:26, 22 January 2012 (UTC)
@PANONIAN, Rafy: Re: your discussion about SVG files. Except for photographs, SVG is clearly preferred on Commons, not primarily because the editor software is open source, but mainly because the actual result, the SVG file is superior:
  • scalable without loss and without dithering
  • editable without distortion
  • usable for full quality derivatives
  • readable in the clear
If you don't bother trying Inkscape (or any other tool able to produce standards-conform SVG files), then this is your choice and noone will stop you from creating legacy PNG files. Note however that every time someone converts one of your PNG files to a high-quality SVG file, the SVG version will be preferred. Basically it's a shame you put so much effort into the creation of maps, and then don't use the superior format that will clearly be the future, if not already the present. How about taking a look at Help:SVG? It's not devil's work.
Regards, PanchoS (talk) 03:22, 15 December 2015 (UTC)

Request for Flag CreationEdit

Hi PANONIAN, I read your request to create SVG versions of the flag and arms of Serbian Vojvodina. Thanks for the compliment, but I'm not getting involved in any more Serbian vector flags/arms. Sorry, but after what happened to my last flag/arms (with first DIREKTOR stealing it, then TRAJAN stealing it and then nominating my original for deletion as a copy, I've had enough! On a plus note though I shall be continuing the series of WWII balkans admin maps. The one for Albania is 95% complete, but I cannot confirm a couple of details so won't publish it yet. For the others I am still researching better source data. Thanks again for your interest in my work and I hope you find another graphic designer for your flags. XrysD (talk) 00:07, 14 March 2012 (UTC)

About West Ukraine.pngEdit

3gpacBbime & Dobroden, Pannonian,

OK, I taked off the Soviet border (1940 in Bukovina, 1945 in Galicia & Transcarpathia) and drawed only the WUPR claims of 1918-19 since Meyer's Atlas & old maps (1919) of the Geographical Institute Library (Bibliothèque de l'Institut de Géographie, Université Paris IV-Sorbonne, 193 rue Saint-Jacques, 75005 Paris). The soviet border of 1940-1945 is generally not in concordance with the WUPR claims and included new towns (Chernivtsi) but not all the areas claimed in 1918 (Iza valley in Maramuresh, ruthenian areas in West-Galicia & Slovakia).

Primary sources are the documents of the time when some event arrived. Secondary sources are later studies, books and maps about this events. Primary sources about WUPR claims ? I mean the Austrian-Hungarian military maps, printed 1911, where the WUPR claims (and other border claims and border changes) are drawed in 1919, maps conserved in the Cartothèque de l'Institut de Géographie de l'Université de Paris IV-Sorbonne, 193 rue St-Jacques, 75005 Paris (<http://www.univ-paris1.fr/bibliotheque/bibgeo/cartotheque/>), where I was a student, and a scholar. I'm sure this type of maps exist also in other universitary libraries, in the main towns of Europe. I think it's also possible to find reproductions on the web, for young people who knows the internet world. Today I don'l live in Paris, but if I return and if I'll have time, I can ask the exact referencies of these austrian maps. Wishes, --Spiridon Ion Cepleanu (talk) 20:27, 22 March 2012 (UTC)

About the year 1918 in BukovinaEdit

You misuderstand me : I'm not so stupid and lier you think, the austrian military maps are printed 1911 without WUPR claims, and in 1919-1920 the geographers of this time draw this claims on these austrian maps. Later (after WW2) this maps were provided in Paris. About the 1918 events in Chernivtsi, three commitees proclaimed in november 1918 their unifications : the "ruthenians" (Ruthener) with WUPR, the "wallachians" (Wlachen) or "moldovans" (Moldauer) with Romania, and the bolcheviks (some young students, polish, ukrainian or jews) with Soviet Russia. But only the cities of Zastavna, Vashkivtsi, Vizhnitza and Iablonivtsa were temporarely under the WUPR control, and the border draw by your main source and you between ukrainian northern Bukovina, and romanian southern Bukovina, are established by a soviet-romanian commission in july 1940. You can verify all this if you want, or not if you don't ; if yes, you will do this for yourself and for Ukraine's history, not for my pleasure. At end, in French the expression "pays baltes" (baltic lands) mean geographically "of the Baltic sea" and have not not linguistic sense (the linguistic sense concern only the expression "langues baltes"), and I wrote in the legend of this map : "Distribution géographique des langues dans les pays baltes : l'Estonien est finno-ougrien, les autres (actuelles ou éteintes) baltes. En outre un cinquième de la population en moyenne est constitué de colons russophones, surtout dans les villes" (you understand, isn't it?).

Don't be sorry, but please work WITH the other contributors, not AGAINST them, even if you don't like their affirmations ; the different POVs must be presented and sourced, but not inevitably by the same contributor who write ; the problem is not WHO write this or this other information, but IT's or ISN't TRUE ! In the Czernowitzer Allgemeine Zeitung, Thursday, Novembre 7, 1918, on Gemeinsame Kriegs-Ausgabe. Czernowitzer Allgemeine Zeitung / Tagblatt. Donnerstag, 7. November 1918, S. 1 and also in the books of Emanuel Turczynski (Geschichte der Bukowina in der Neuzeit. Zur Sozial- und Kulturgeschichte einer mitteleuropäisch geprägten Landschaft (=Studien der Forschungsstelle Ostmitteleuropa an der Universität Dortmund 14). Verlag Harrassowitz, Wiesbaden 1993, ISBN 3-447-03295-2) and Kurt Scharr (Die Landschaft Bukowina. Das Werden einer Region an der Peripherie 1774-1918. Böhlau Verlag, Wien/Köln/Weimar 2010, ISBN 3-205784-63-4) everybody can find the story of the events in Bukovina in 1918, and I insist, the soviet-romanian border of June 28, 1940, IS NOT the border claimed bu the WUPR in 1918, and the Bukovinian territory controlled by WUPR in Novembre 1918 IS NOT the northern Bukovina given to Ukraine by USSR in Juny 28, 1940. As a Wikipedian contributor, your duty is to verify this, not to denied my information taking pretext my "inverifiable" sources (today ALL is verifiable). Your source is verifiable, but about Bukovina it's WRONG, because it's a secondary, not a primary source. I'm not personnaly involved in this question, and i'm indifferent about the romanian or ukrainian POVs ; with time, the real FACTS at last ever rise to the surface ! Only is better for you, for your capacities as a scholar, a cartographer and a human being, if YOU search and do this yourself. Wishes again.

I speak about it because the border of West Ukraine Republic in your map IS, in Bukovina, IDENTIC with border of Soviet Ukraine institued Juny 28, 1940. This is not wrong because I say so : I say so because it's wrong, and if you want to be right, you must draw your black line of the claims around the ENTIRE Bucovina, because WUPR claimed "Bukovina" without details about the border. I'm an old teacher who loves BOOKS (in PAPER), my languages are French, Greek and Romanian, the english language and the "Web" aren't my world, I must ask help to my students, so, if you want to have goodwill, you can verify this LITTLE problem of the border in Bukovina, an not loose your time crossing your swords with me. The border of West Ukraine Republic in your map, in Bukovina, anticipating the 1940 border of Soviet Ukraine, have a name in history : this is an "Anachronism". So long, --Spiridon Ion Cepleanu (talk) 17:02, 23 March 2012 (UTC)

Well, we are in progress together. In 1918 "Bukovina", similary as Banat, were claimed by two ethnic groups living inside. Since the time sources, in the both territories, a tacite agreement exists, between the most moderate national leaders, about a taling and a border across the land. The situation in Banat was resolved, for the relative satisfaction of the two nations, by the international commission for borders. In Bukovina, the fall down of the WUPR under the polish and romanian offensives, give all the land to Romania, and all the Galicia to Poland (Ukrainians were not admitted at the Congress of Versailles for expose their claims and the "popular" aspect of WUPR feared the deciders : France, GB and USA). If you read english, sure you know A History of Ukraine, by P. R. Magocsi, University of Toronto Press (1996, ISBN 0-8020-0830), p. 420 about Bukovina. In Bukovina, the taling were realised only in 1940 in the context we know. So, you'll do what you want evidently, and for my part, I thing the better is to draw a dotted border as in your derivative version "West_ukraine_2.png", ant to upload this new map instead of the first, which is the starting point of our discussions. This is not a "claim", but a suggestion, OK ? "Don't worry, be happy" (Bob Marley), --Spiridon Ion Cepleanu (talk) 11:45, 24 March 2012 (UTC)

 
West Ukraine possible claims
Sorry to intervene here, but I would like to know how comes that the W.U.P.R. claimed-territory in Bukovina perfectly matches the 1940 Soviet-Romanian frontier? The 1940 border was to a large degree a straight line which didn't follow the existing local administrative limits in Bukovina. So, if the W.U.P.R. claimed certain villages near the 1940 frontier, the 1918 claimed limit should have been a lot more "fuzzier", something like this:
P.S. Actually I only intended to let PANNONIAN know that I created an updated version of his ethnic map of Mures, Harghita and Covasna counties containing the 2011 census results: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Szekely04.png
Regards, Andrein 19:55, 23 March 2012 (EET)
Thank you for your reply.
Well, my issue with the 1918 claim limit is that it is 100% impossible to be the same or simillar with the 1940 frontier. For example, the village of Shepit/Sipotele Sucevei (http://ru.wikipedia.org/wiki/Шепот_(Ивано-Франковская_область), with a 90% Ukrainian population was cut in 2 by the 1940 border. Likewise the Romanian villages of Straja and Vicovu de Sus were left without their forested land, which fell to the north of the new border.
Now, if the WUPR claimed the village of Shepit, the border should have included the southern part of the village, which was renamed as Izvoarele Sucevei within Romania in 1940 or 1941. Simillarly, if the Ukrainian claim did not include the villages of Straja and Vicovu de Sus, the border should have been about 10-15 km. north of the 1940 frontier.
The idea is that you have to follow the internal (cadstral) administrative limits of Bukovina because it is highly unlikely that the WUPR claimed half-villages and uninhabitad land parcels. In the case of the post-1918 Romanian-Hungarian and Romanian-Yugoslav borders, the new frontier, with very few exceptions strictly followed the former Austro-Hungarian local administrative limits. In case you can't find a list of the claimed settlements, I suggest you to go after the ethnic boundary (something simillar to this: http://www.royaltombs.dk/ukraina/ukraina_hist1.gif).
My map is just an example of a possible Ukrainian claim. I left the administrative territory of Shepit and Seletin in Ukraine, but returned the northern parts of Straja and Vicovu de Sus to Romania.
The Mures, Harghita and Covasna ethnic map was based on the preliminary census results, available on the websites of the county statistical directions: http://www.bistrita.insse.ro/main.php?page=_judete The final results (which will not differ very significantly from the preliminary results) will be published somewhere this summer or autumn.
Andrein 20:51, 23 March 2012 (EET)

I was trying to be helpful, not to push you over Wiki policies. When I said to go after the ethnic border, I had in mind exactly 2 or 3 maps from your reference list.

Again, I must question you how on Earth is it possible that a highly approximate and questionable border claim can be identical or nearly identical to the 1940 frontier? Do you have any sources saying that the 1940 border was based on the 1918 WUPR claim? If you don't, than your border and your map are Original Research and should not be used for any wiki articles.

In the end you should decide if you want to depict the Ukrainian claim or the Ukrainian area of control. In the first case you should include Bukovina in its entirely, while in the second case you ought to limit the border to the northern and north-western stretch of Bukovina.

Andrein 22:06, 23 March 2012 (EET)

Fine, if you trust your selected sources and believe this is how the southern border of the WUPR should be depicted, than I won't continue arguing with you anymore. Best wishes. Andrein 22:50, 23 March 2012 (EET)

SvgEdit

Nisam ja toliko vest. Ali mozes probati ovde Commons:Graphic Lab/Illustration workshop -- Bojan  Talk  19:47, 5 April 2012 (UTC)

Malo onako spamuj onaj tvoj zahtev, pre ce ljudi primetiti. Recimo dodaj sta pise ispod orla ili tako nesto. Nego mozes li da prevedes na naski clanke o svim kvartovima Novog Sada, napravio sam lep sablon, specijalno za NS i BG. -- Bojan  Talk  06:14, 9 April 2012 (UTC)

Mozda bi moglo da prodje, posto je to slika dvodimenzionalnog predmeta koji je star vise od 150 godina. -- Bojan  Talk  21:00, 9 April 2012 (UTC)

Pa PD-OLD vazi u ovom slucaju. Taj grb je nastao 1848, a njegov tvorac sigurno nije poziveo do 1. januara 1954. A jos preciznije je {{PD-Art|PD-old-70}} -- Bojan  Talk  20:47, 13 April 2012 (UTC)

Ne ynam stavrno. Moyda ce se to vremenom ispraviti. Najbitnije je da se poslednji fajl prikayuje u clancima. -- Bojan  Talk  01:52, 17 May 2012 (UTC)

FotosiEdit

Poslao sam nešto od onih fotki koje si tražio. Svetlo nije bilo baš najbolje, ali mogu proći. micki 19:31, 3 June 2012 (UTC)

OK, ubacio sam ih u članke. Hvala na saradnji. :) PANONIAN (talk) 04:41, 4 June 2012 (UTC)

InvitationEdit

Hi! Would you like to participate at the discussion regarding the main map on Central Europe article? http://commons.wikimedia.org/wiki/File_talk:CentralEurope.png . By your opinion, which areas should be colored in dark green and which one in light green? Iaaasi (talk) 17:09, 18 June 2012 (UTC)

MapaEdit

Mogę w każdej chwili poprawić mapę, jeśli będzie to merytorycznie uzasadnione, posiadam oryginalny plik wektorowy. Z tej dyskusji nie bardzo rozumiem o jaką datę chodzi. Mogę prosić o dokładniejsze wyjaśnienie o jaką zmianę chodzi? Jednocześnie z góry uprzedzam, iż nie będę przedstawiał żadnych koncepcji "Wielkich Węgier" nie mających jakiegokolwiek oparcia w polskich źródłach. Pozdrawiam Poznaniak (dyskusja) 18:59, 19 June 2012 (UTC)


File:Ahtum sermon01.pngEdit

  File:Ahtum sermon01.png has been listed at Commons:Deletion requests so that the community can discuss whether it should be kept or not. We would appreciate it if you could go to voice your opinion about this at its entry.

If you created this file, please note that the fact that it has been proposed for deletion does not necessarily mean that we do not value your kind contribution. It simply means that one person believes that there is some specific problem with it, such as a copyright issue.
Please remember to respond to and – if appropriate – contradict the arguments supporting deletion. Arguments which focus on the nominator will not affect the result of the nomination. Thank you!


Afrikaans | العربية | Български | বাংলা | Беларуская (тарашкевіца)‎ | Català | Čeština | Dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Zazaki | Ελληνικά | English | Esperanto | Español | Eesti | فارسی | Suomi | Français | Galego | עברית | Magyar | Bahasa Indonesia | Íslenska | Italiano | 日本語 | 한국어 | Македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | Norsk nynorsk | Norsk bokmål | Occitan | Polski | Português | Português do Brasil | Română | Русский | Slovenčina | Slovenščina | Shqip | Српски / srpski | Svenska | Türkçe | українська | Tiếng Việt | 中文 | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Zoupan (talk) 21:10, 16 August 2012 (UTC)

File:Crimea republic map.pngEdit

Hi!

Thank you for your work, but, please, note that actual borders of Sevastopol municipality are differen from those, you have drawn on your map. You can see actual borders here. Don Alessandro (talk) 22:13, 5 September 2012 (UTC)

However, please clarify something for me: did borders of Sevastopol changed recently?
No. Borders, that are very close to current ones were set in 1957. Since than they were changed slightly in late 1980s (1988 or 1989, I don't know exactly) when two villages of neighbour Bakhchisaray raion were given to Sevastopol municipality. Don Alessandro (talk) 15:36, 6 September 2012 (UTC)

Serbia Maps sort_keysEdit

Hi Panonian. I reverted the sort_keys that you added to my maps as they were badly formed. Somehow they had your versions of the map in them. I can't see any reason to add them anyway as the maps already appear in the category you list and the order is unimportant. So please do not try and add them again. XrysD (talk) 19:08, 11 September 2012 (UTC)

If you are so keen to group the maps together in the category you can simply add a sort_key to your version that references mine. That way they will all appear together, and the original (mine) will be listed first not the derivative (yours). XrysD (talk) 19:37, 11 September 2012 (UTC)

Kingdom of PrilepEdit

Hello, I will try to make the SVG version of the the new map sometime this week if I have the time. Regards.--Rowanwindwhistler (talk) 07:17, 1 October 2012 (UTC)

Done!--Rowanwindwhistler (talk) 16:31, 11 October 2012 (UTC)
Thank you! If you want to give SVG a try (I must say I am no expert), I would suggest you take a look at inkscape. I find it rather easy to use...--Rowanwindwhistler (talk) 10:51, 12 October 2012 (UTC)
I suppose it is a question of habit... By the way, the new version of the second map is now in place.--Rowanwindwhistler (talk) 21:35, 15 October 2012 (UTC)

JLicencaEdit

Ja mislim da je to public domain jer je obljavljeno pre 1923. vidi Template:PD-1923. Naravno, najbolje bi bilo kada bi je ti nacrtao, posto umes dobro da crtas, samo koliko imas vremena, to je problem. -- Bojan  Talk  05:38, 6 October 2012 (UTC)

useful link, banat uprisingEdit

Štokavski dijalektiEdit

Zdravo, dugo nismo pričali :). Pogledom na demografski kartu BiH, kod opštine Livno zapaža se na zapadu srpsko stanovništvo (plava boja), pa sam na osnovu toga ispravio istočno-hercegovački dijalekat. Takođe, obuhvatio sam i kninsko selo Strmicu u Hrvatskoj koja je takođe naseljeno srpkim stanovništvom. Ako sam pogrešio, molim te za odgovor. Pozdrav, --Pokrajac (talk) 08:24, 20 November 2012 (UTC)

OK, hvala. --Pokrajac (talk) 12:04, 21 November 2012 (UTC)

Your license tag on the Italian Social Republic map indicates it is free for people to modify without asking for permissionEdit

I provided sources for the material, included the sources on the info section, and you have reverted it on the grounds that it should be uploaded separately. That will cause needless duplication of images. And as noted above, your license tag on the image clearly states "The person who associated a work with this deed has dedicated the work to the public domain by waiving all of his or her rights to the work worldwide under copyright law, including all related and neighboring rights, to the extent allowed by law. You can copy, modify, distribute and perform the work, even for commercial purposes, all without asking permission.". So if you are reneging your license agreement on the image, I suggest that you replace the license tag with one that says that your permission is required to change the file.--R-41 (talk) 22:58, 2 December 2012 (UTC)

Why do you disagree with the modifications?--R-41 (talk) 23:13, 2 December 2012 (UTC)

Pitanje u vezi karte "Srpske zemlje u 9. veku"Edit

Poštovani, zanima me na osnovu kog izvora ste izradili kartu "Srpske zemlje u 9. veku"? Naime, počeo sam sa uređivanjem teksta u vezi Duklje i primetio da je postavljena vaša karta. Međutim, nameravam da je uklonim iz prostog razloga zato što u 9. veku nisu zabeležene navedene zemlje, već u 10. veku, tako da karta najviše nalikuje opisu Porfirogenitovog DAI. Potom, ono što najviše bode oči jeste nepostojeća zemlja "Panonska Hrvatska". Tu zemlju niko nikada nije zabeležio, već je ona plod mašte nekih hrvatskih istoričara (na osnovu jednog pomena Porfirogenita o odlasku jednog dela Hrvata u Panoniju), koja se, na žalost, specifičnom propagandom premestila i u udžbenike i knjige mnogih drugih stranih autora. Čak i neki vodeći hrvatski stručnjaci za srednji vek, poput Nade Klaić, osporavaju postojanje bilo kakve "Panonske Hrvatske". U prvoj polovini 9. veka, u Ajnhardovim "Analima", pominje se Ljudevit, koji je knez Donje Panonije (postojale su provincije Gornja i Donja Panonija u to vreme, koje su zauzete od strane Franaka). Pozdrav. --Zmaj Vretanijski (talk) 20:48, 11 January 2013 (UTC)

InvitationEdit

HelpEdit

The editor Borsoka is contesting one your maps, please make some clarifications here http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Romania_in_the_Early_Middle_Ages. Thanks in advance TheDacian (talk) 14:23, 21 January 2013 (UTC)

Request for helpEdit

Hello! I'd like to draw a map starting from this http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/550061_589363957744688_637566076_n.jpg. Can you help me? What program should I use? Iaaasi (talk) 10:31, 28 January 2013 (UTC)


Šumadija unutar SrbijeEdit

Bog!

s obziron da si već napravi ovu kartu:http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sumadija_region.png

onda bi li moga da se vidi unutar granica Srbije -bar otprilike??

na osnovu ovakve karte npr:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/47/Serbia_Varvarin.png

Poput ove di se vidi koji dio Njemačke spada pod Švabiju http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Modern_Swabia-map Quahadi Añtó 09:23, 1 February 2013 (UTC)


Ova karta je OK ali samo dilomično. Ne vidi se uopće koji gradovi spadaju tamo. Bar oni veći. I ni jasno na toj karti je li to zemljopisno-kulturna razdioba ili na nikoj drugoj osnovi (upravna, jezična)Quahadi Añtó 09:34, 18 March 2013 (UTC)

Serbian Vojvodina - illustration request completeEdit

Hi, I've completed your Illustration Workshop request. Please check if everything is all right. Thanks!

--Jembezmamy (talk) 12:50, 3 February 2013 (UTC)

February 2013Edit

A thread has been posted on COM:AN/U concerning your recent conduct. Regards --DIREKTOR (TALK) 21:54, 16 February 2013 (UTC)

E ja yaboravio na ono. Prebacio sam. -- Bojan  Talk  05:31, 7 March 2013 (UTC)

Re: Belgrade MapEdit

  Done, thanks for informing me:-) --باسم (talk) 20:44, 1 April 2013 (UTC)

Belgrád kerületeiEdit

Zdravo! Samo stari grad nije dobro, to je Óváros. Község se žnači općina ili selo, kerület je engleski district. Pozdrav.   Szajci pošta 15:55, 5 April 2013 (UTC)

Hm, imam jednu novu ideju. Pitaj mađarske novine u Vojvodini. Oni znaju sve. Novi Beograd je na mađarskom Novi Beograd. Da opštine Beograda je "Belgrád község".   Szajci pošta 17:43, 6 April 2013 (UTC)

File:Kretanje snaga jvuo 1945.pngEdit

G'day PANONIAN, Any chance you'd do an English version of this map for use on en WP? Cheers, Peacemaker67 (talk) 03:56, 6 May 2013 (UTC)

Chetnik liberated mapEdit

Panonian, user Peacemaker67 is questioning the map as unsourced. See this discussion... FkpCascais (talk) 02:03, 18 May 2013 (UTC)

Sorry, I cannot help there, I left en wikipedia. PANONIAN (talk) 09:50, 18 May 2013 (UTC)
Anyway, my main source was a map from a book named "Ravnogorska istorija", which is same as this map: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sh/7/77/Četničko_ostrvo_slobode.jpg I hope this helps. PANONIAN (talk) 09:51, 18 May 2013 (UTC)

Јој моја грешка, извини --НиколаБ (talk) 15:18, 30 November 2013 (UTC)


Не разумем шта хоћеш и не разумем зашто то хоћеш. Име фајла лепо каже File:Location map of Sandzak within Serbia and Montenegro.png и мапа то треба и да приказује. Nikola (talk) 12:14, 3 December 2013 (UTC)

Дупликати могу бити обрисани за више година, ако их ико примети. И даље нејасно зашто би ова слика са Косовом стајала под оним именом а не под овим. Таман да Србија сутра призна Косово, у доба СЦГ Косово није било независно те на мапи мора бити и Косово. Nikola (talk) 17:54, 3 December 2013 (UTC)

Dear PANONIAN. Happy New Year! It is nice, that you like our historicsl maps. You have two ways to get more informations: 1) open this map https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Historical_map_of_Iran_328_BC.svg and click on it in order to get better image and description. 2) you can go to my web-site and find all my maps, including maps of Iran http://www.lena-dvorkina.narod.ru/_tbkp/ASIA/Iran/G_875_Iran.html Best regards, Istkart

Category:Maps_of_the_history_of_Nagorno-Karabakh_RepublicEdit

PM (talk) 22:07, 10 January 2014 (UTC)

slavonia and ...Edit

Sorry, but the politics-demo situatione during past time in this region is more confuse as you think. Camyllae, 7.02.14

File:Crimea republic map.pngEdit

Hallo PANONIAN, I can understand that you "save" your graphic, but I worked in compliance with the official guidelines Commons:CROP and Commons:Exif. The white border and the caption belong not in the picture. I see no improvement in the original version from you. Greetings --Ras67 (talk) 23:58, 3 March 2014 (UTC)

Files nominated for deletionEdit

Hi! CAn you please take a look here https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Deletion_requests/Files_uploaded_by_Iaaasi ? I need some opinions regarding licenses Iaaasi (talk) 18:45, 17 March 2014 (UTC)

Category:Great_SchismEdit

Jonund (talk) 10:27, 18 June 2014 (UTC)

File:Welcome to sajmiste.jpgEdit

 
File:Welcome to sajmiste.jpg has been marked as a possible copyright violation. Wikimedia Commons only accepts free content—that is, images and other media files that can be used by anyone, for any purpose. Traditional copyright law does not grant these freedoms, and unless noted otherwise, everything you find on the web is copyrighted and not permitted here. For details on what is acceptable, please read Commons:Licensing. You may also find Commons:Copyright rules useful, or you can ask questions about Commons policies at the Commons:Help desk.

The file you added has been deleted. If you believe that the deletion was not in accordance with policy, you may request undeletion.

Wikimedia Commons takes copyright violations very seriously and persistent violators will be blocked from editing.


Afrikaans | العربية | Asturianu | Azərbaycanca | Беларуская (тарашкевіца)‎ | Български | বাংলা‎ | Català | Čeština | Dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Zazaki | Ελληνικά | English | Español | فارسی | Suomi | Français | Galego | עברית | Magyar | Հայերեն | Bahasa Indonesia | Italiano | 日本語 | 한국어 | Luxembourgish | Македонски | മലയാളം | Bahasa Melayu | Malti | မြန်မာဘာသာ | Plattdüütsch | Nederlands | Norsk nynorsk | Norsk bokmål | Polski | Português | Português do Brasil | Română | Русский | Slovenčina | Slovenščina | Svenska | ไทย | Türkçe | Українська | Tiếng Việt | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Vera (talk) 13:16, 6 September 2014 (UTC)

File:Welcome to novo naselje02.jpgEdit

 
File:Welcome to novo naselje02.jpg has been marked as a possible copyright violation. Wikimedia Commons only accepts free content—that is, images and other media files that can be used by anyone, for any purpose. Traditional copyright law does not grant these freedoms, and unless noted otherwise, everything you find on the web is copyrighted and not permitted here. For details on what is acceptable, please read Commons:Licensing. You may also find Commons:Copyright rules useful, or you can ask questions about Commons policies at the Commons:Help desk.

The file you added has been deleted. If you believe that the deletion was not in accordance with policy, you may request undeletion.

Wikimedia Commons takes copyright violations very seriously and persistent violators will be blocked from editing.


Afrikaans | العربية | Asturianu | Azərbaycanca | Беларуская (тарашкевіца)‎ | Български | বাংলা‎ | Català | Čeština | Dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Zazaki | Ελληνικά | English | Español | فارسی | Suomi | Français | Galego | עברית | Magyar | Հայերեն | Bahasa Indonesia | Italiano | 日本語 | 한국어 | Luxembourgish | Македонски | മലയാളം | Bahasa Melayu | Malti | မြန်မာဘာသာ | Plattdüütsch | Nederlands | Norsk nynorsk | Norsk bokmål | Polski | Português | Português do Brasil | Română | Русский | Slovenčina | Slovenščina | Svenska | ไทย | Türkçe | Українська | Tiếng Việt | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Vera (talk) 13:16, 6 September 2014 (UTC)


  Hello, PANONIAN. You have new messages at Ellin Beltz's talk page.
You may remove this notice at any time by removing the {{Talkback}} or {{Tb}} template.

Asturianu | Беларуская (тарашкевіца)‎ | Български | বাংলা | Català | Čeština | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | English | Español | Suomi | Français | Galego | हिन्दी | Magyar | Italiano | 日本語 | ქართული | Македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | Português | Română | Русский | Slovenščina | Svenska | Türkçe | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

RequestsEdit

Hello PANONIAN. Thank you for your work on (Iraqi) Kurdistan maps. Can you...

Thank you.--Çalak talk 12:50, 8 November 2014 (UTC)

Kumanovo UprisingEdit

Hi! Is there any chance you would want to help making a map of the Kumanovo Uprising?--Zoupan (talk) 22:36, 18 December 2014 (UTC)

Stvarno nemam ni jedan takav izvor. I don't have such sources.--Zoupan (talk) 02:06, 11 February 2015 (UTC)

File:Sremsko vojvodstvo 1527-1530. i današnji ZVO.pngEdit

  File:Sremsko vojvodstvo 1527-1530. i današnji ZVO.png has been listed at Commons:Deletion requests so that the community can discuss whether it should be kept or not. We would appreciate it if you could go to voice your opinion about this at its entry.

If you created this file, please note that the fact that it has been proposed for deletion does not necessarily mean that we do not value your kind contribution. It simply means that one person believes that there is some specific problem with it, such as a copyright issue.
Please remember to respond to and – if appropriate – contradict the arguments supporting deletion. Arguments which focus on the nominator will not affect the result of the nomination. Thank you!


Afrikaans | العربية | Български | বাংলা | Беларуская (тарашкевіца)‎ | Català | Čeština | Dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Zazaki | Ελληνικά | English | Esperanto | Español | Eesti | فارسی | Suomi | Français | Galego | עברית | Magyar | Bahasa Indonesia | Íslenska | Italiano | 日本語 | 한국어 | Македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | Norsk nynorsk | Norsk bokmål | Occitan | Polski | Português | Português do Brasil | Română | Русский | Slovenčina | Slovenščina | Shqip | Српски / srpski | Svenska | Türkçe | українська | Tiếng Việt | 中文 | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Zoupan (talk) 17:50, 27 January 2015 (UTC)

Đurađ Branković's possessions in HungaryEdit

Đurađ Branković's possessions (underlined) in Hungary.--Zoupan (talk) 22:19, 28 February 2015 (UTC)

File:Banatski ustanak.pngEdit

Is there a possibility that you could line the administrative borders in the image? It would be constructive. Thank you, keep up the good work!--Zoupan (talk) 03:43, 7 May 2015 (UTC)

File:Pagania Zahumlje Travunia Duklja.pngEdit

It seems that Ceha (talk · contribs) disputes your map, having uploaded his own version.--Zoupan (talk) 01:26, 10 May 2015 (UTC)

File:Kosovo03.pngEdit

Sanjak of Novi Pazar was under Austro-Hungarian occupation, which should be noted in the image (dual colours, pink/yellow). You have uploaded this map of the sanjak.--Zoupan (talk) 16:01, 12 May 2015 (UTC)

PaganijaEdit

Sorry, radio sam drugu kartu (onu dijalektalnu), pa sam ti dao krivi link. Ovo sam ti mislio dati http://free-zg.t-com.hr/Andelko/Slike/DAIzupanije.jpg . Avojevska granica kod Imotskog nasred Imotskog polja nema smisla, a lokalne vlasti; http://bolji-ljubuski.com/tragom-proslosti/item/824-srednjovjekovni-grad-ljubuski.html https://hr.wikipedia.org/wiki/Drinovci Tvrde da se hr. prostirala da Neretve. https://hr.wikipedia.org/wiki/Imota Ona prva karta (po kojoj si kasnije mijenjao kartu) je starije gledište hr povjesničara... --Čeha (talk) 19:57, 15 May 2015 (UTC)

p.s. evo ti još par karata na tu temu; Klaićkina karta s hrvatskom do Konjica;
http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://img.photobucket.com/albums/v690/krilnik/Klaic-PHursv.jpg&imgrefurl=http://www.forum.hr/showthread.php?p%3D3933433&h=405&w=508&tbnid=EsbQsgTYHFfb-M:&zoom=1&docid=eYnY_DgaRQTdaM&itg=1&ei=tlBWVaWNGceuswGvrYCwDQ&tbm=isch&ved=0CBoQMygSMBI4rAI
Karte koje govore o početku 9.st-a, mislim da su korištene u dokumentarcu hr. kraljevi (bitna su Liburnija i Dalmacija na Neretvi)
http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://cro-eu.com/galerija-fotografija/albums/userpics/10001/Sl_%2525201_%252520Liburnija%252520i%252520Dalmacija%252520u%252520doba%252520Borne.jpg&imgrefurl=http://www.forum.hr/showthread.php?p%3D52079344&h=1255&w=1416&tbnid=hhVcA67Cwby0aM:&zoom=1&docid=i--dMmZgP2hO1M&ei=2lFWVZO7OeGiyAOo1oDwCA&tbm=isch&ved=0CHcQMyhWMFY
Geografski profil Imotskog polja;
http://asimkamber.com/wp-content/uploads/2014/06/geografske-karta.jpg
Kasnije karte tog područja;
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/a/a0/Kre%C5%A1imirova_Hrvatska_1070.jpg
Biskupijske granice;
http://www.vrilo-mudrosti.hr/razno/vm-karta-crkva%20uoci%20turskih%20osvajanja.jpg

--Čeha (talk) 20:17, 15 May 2015 (UTC)

Ova zadnja karta koju si dao je (ako se ne varam) goldsteinovo djelo. Karta je poprilično neprecizna, što se i vidi na primjeru Bosne.
Uglavnom, noviji trend je micanje granica Hrvatske do Neretve, što bi bilo više u skladu s DAIem, a uostalom, tako se slažu i sa srpskim izvorima o granicama Zahumlja... Mislim da je prvenstveni razlog tomu teren...
Ili hrvatski povjesničari kopiraju srpske :)

--Čeha (talk) 20:40, 15 May 2015 (UTC)

Nešto ovog tipa ? http://oi62.tinypic.com/i2k611.jpg
Ma problem je da se većina povjesničara slaže da je granica Zahumlja bila na Neretvi, zato sam dao i ovaj izvor koji je korišten u hr. kraljevima http://cro-eu.com/galerija-fotografija/albums/userpics/10001/Sl_%201_%20Liburnija%20i%20Dalmacija%20u%20doba%20Borne.jpg

A to je početak 9.st-a. Rekao bi da Klaićka pretjeruje. A kombinacija bi bila još gora; http://oi59.tinypic.com/2rg25j9.jpg

Također, kao što se primjećuje kod Golsteina, http://cro-eu.com/galerija-fotografija/albums/userpics/10001/Sl_%202_%20Zupe%20Lika,%20Gacka%20i%20Krbava%20u%20srednjem%20vijeku.jpg Biokovo je granica Neretve, ona nejde skoro da Rame...
Dakle karta je kombinacija tri izvora;
Originalne karte iz hr. povijesnih zemljovida; http://www.croatia-in-english.com/images/maps/tomislav.jpg
Širenja granica hr. do rijeke Neretve, kao što je prikazano u hr.kraljevima; http://cro-eu.com/galerija-fotografija/albums/userpics/10001/Sl_%201_%20Liburnija%20i%20Dalmacija%20u%20doba%20Borne.jpg
Smanjivanja Paganije/Neretve do Biokova, čime se bavi Goldstein i srpski izvori; http://cro-eu.com/galerija-fotografija/albums/userpics/10001/Sl_%202_%20Zupe%20Lika,%20Gacka%20i%20Krbava%20u%20srednjem%20vijeku.jpg

--Čeha (talk) 23:49, 16 May 2015 (UTC)

Ove 3 verzije su ok. Ako hoćeš, napravi još i Goldsteinovu verziju.
Ovo je karta iz kasne antike http://cro-eu.com/galerija-fotografija/albums/userpics/10001/Sl_%201_%20Liburnija%20i%20Dalmacija%20u%20doba%20Borne.jpg , ali se koristi u dokumentarcu hr. kraljevi u opisu područja kojima vlada Borna (knez Dalmacije i Liburnije)... --Čeha (talk) 16:23, 17 May 2015 (UTC)
Super, tnx. --Čeha (talk) 22:12, 21 May 2015 (UTC)

Image requestsEdit

*Map of Western Balkans according to the Treaty of London (1915) (Londonski ugovor). Map here and here.--Zoupan (talk) 21:25, 27 May 2015 (UTC)

odgovorEdit

Odgovrio sam na mojoj stranici. (Lilic (talk) 15:10, 9 July 2015 (UTC)).

File:Albanian rulers 1360.pngEdit

File:Albanian rulers 1360.png, John Spata seems to have been erranously (perhaps due to folklore) called "Gjin Bua Shpata". The Spata family was not kin (blood relatives) with the later Bua family. It would be good if you changed the name to John Spata in the map. Thank you!--Zoupan (talk) 01:30, 21 July 2015 (UTC)

Wonderful!Edit

Hi! I'd like to "congratulate" to destroy your own quality maps with questionable and erroneous modifications...  ;) Pech, Pechwarad etc. you can be proud of yourself... All the best, Norden1990 (talk) 19:20, 3 August 2015 (UTC)

There were no "official languages" in the Middle Ages, Latin was used everywhere in the Western Christian countries. For instance, "Pechwarad" is a contemporary form of Hungarian "Pécsvárad", according to then spelling rules of the Hungarian language, so it is not the Latin-language version. Furthermore, several towns' names were mentioned differently in different charters and documents (e.g. Győr had lot of names in different medieval texts...). Pécs' Latin name was Quinque Ecclesiae in medieval times, "Pech" is the Hungarian form in Latin texts. So, in fact, you used the former Hungarian spelling of towns and not Latin equivalents. But these maps are yours, they were made yourself (so you are the copyright owner), thus you don't need to explain your motivations. But I'd like to note, you do not consider necessary to also change the Serbian/Croatian town names to contemporary ones. --Norden1990 (talk) 16:05, 4 August 2015 (UTC)

Category:Maps_of_the_White_SerbiaEdit

Zoupan (talk) 08:38, 22 November 2015 (UTC)


File:Helebce governorate 2015.pngEdit

  File:Helebce governorate 2015.png has been listed at Commons:Deletion requests so that the community can discuss whether it should be kept or not. We would appreciate it if you could go to voice your opinion about this at its entry.

If you created this file, please note that the fact that it has been proposed for deletion does not necessarily mean that we do not value your kind contribution. It simply means that one person believes that there is some specific problem with it, such as a copyright issue.
Please remember to respond to and – if appropriate – contradict the arguments supporting deletion. Arguments which focus on the nominator will not affect the result of the nomination. Thank you!


Afrikaans | العربية | Български | বাংলা | Беларуская (тарашкевіца)‎ | Català | Čeština | Dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Zazaki | Ελληνικά | English | Esperanto | Español | Eesti | فارسی | Suomi | Français | Galego | עברית | Magyar | Bahasa Indonesia | Íslenska | Italiano | 日本語 | 한국어 | Македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | Norsk nynorsk | Norsk bokmål | Occitan | Polski | Português | Português do Brasil | Română | Русский | Slovenčina | Slovenščina | Shqip | Српски / srpski | Svenska | Türkçe | українська | Tiếng Việt | 中文 | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

PanchoS (talk) 00:13, 15 December 2015 (UTC)

Discussion about geographic mapsEdit

Hi Panonian. I have a discussion about geographical maps here. I know that you had a similar in the 2011. I would be very happy if you could tell your opinion on this topic. Thank you very much. Best regards, --DenghiùComm (talk) 00:01, 22 December 2015 (UTC)

Braslav, Duke of Lower PannoniaEdit

Are you interested in making a simple map showing the polity of Braslav, Duke of Lower Pannonia (Lower Pannonia), based on this Gesta Hungarorum-map?--Zoupan (talk) 13:43, 30 December 2015 (UTC)

Halabja Governorate boundariesEdit

Wikipedia have 3 different maps of Halabja Governorate and I am confused now which is the correct map.

One map of Halabja Governorate includes the districts Halabja, Sharazur, Said Sadiq and Penjwin. https://en.wikipedia.org/wiki/File:Helebce_governorate_2015.png

Another map just includes the districts of Halabja, Said Sadiq and Penjwin. https://de.wikipedia.org/wiki/Halabdscha_(Gouvernement)#/media/File:Halabja_map.svg

And the last map from you just includes Halabja district. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sulaymaniyah_Governorate#/media/File%3AKurdistan_governorates_2015.png

Can you tell me how many districts Halabja now really have and do you have a source? Whats the real boundaries of Halabja, which is the correct map? BaranKurd (talk) 15:45, 17 January 2016 (UTC)

Annazid dynastyEdit

Hello Panonian, how you are? Could you please try to make a map of en:Annazids like this? The region which was controlled by the dynasty is writen on English Wikipedia as following: en:Kermanshah, Dinavar (nowadays en:Sahneh), Hulwan (nowadays en:Sarpol-e Zahab), en:Ilam, Iran , en:Mandali, Iraq, en:Khanaqin, en:An Numaniyah, en:Hillah, en:Daquq, Shahrizor (nowadayds between en:Sulaymaniyah and en:Darbandikhan). This is around 1038 at time of the ruler Abul-Shawk. Unfortunately, we don't have further sources for a map.Regards!--Gomada (talk) 20:14, 8 February 2016 (UTC)

Category:Maps_of_the_politics_of_SerbiaEdit

Zoupan (talk) 17:52, 21 February 2016 (UTC)

Category:Maps_of_the_economy_of_SerbiaEdit

Zoupan (talk) 17:52, 21 February 2016 (UTC)

File tagging File:Hungarian autonomous province02.pngEdit

Беларуская (тарашкевіца)‎ | Català | Čeština | Dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Ελληνικά | English | Español | فارسی | Suomi | Français | Galego | עברית | Hrvatski | Magyar | Հայերեն | Italiano | 日本語 | 한국어 | Lietuvių | Македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | Norsk bokmål | Polski | Português | Română | Русский | Sicilianu | Slovenčina | Slovenščina | Svenska | Türkçe | Українська | اردو | Tiếng Việt | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−
 
This media may be deleted.
Thanks for uploading File:Hungarian autonomous province02.png. This media is missing permission information. A source is given, but there is no proof that the author or copyright holder agreed to license the file under the given license. Please provide a link to an appropriate webpage with license information, or send an email with copy of a written permission to OTRS (permissions-commons@wikimedia.org). This also applies if you are the author yourself.

Please see this page for more information on how to confirm permission, and Commons:Permission if you would like to understand why we ask for permission when uploading work that is not your own.

Unless the permission information is given, the image may be deleted after seven days. Thank you.

Mlpearc (open channel) 04:00, 6 September 2016 (UTC)

File tagging File:Szekely03 original map.pngEdit

Беларуская (тарашкевіца)‎ | Català | Čeština | Dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Ελληνικά | English | Español | فارسی | Suomi | Français | Galego | עברית | Hrvatski | Magyar | Հայերեն | Italiano | 日本語 | 한국어 | Lietuvių | Македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | Norsk bokmål | Polski | Português | Română | Русский | Sicilianu | Slovenčina | Slovenščina | Svenska | Türkçe | Українська | اردو | Tiếng Việt | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−
 
This media may be deleted.
Thanks for uploading File:Szekely03 original map.png. This media is missing permission information. A source is given, but there is no proof that the author or copyright holder agreed to license the file under the given license. Please provide a link to an appropriate webpage with license information, or send an email with copy of a written permission to OTRS (permissions-commons@wikimedia.org). This also applies if you are the author yourself.

Please see this page for more information on how to confirm permission, and Commons:Permission if you would like to understand why we ask for permission when uploading work that is not your own.

Unless the permission information is given, the image may be deleted after seven days. Thank you.

Mlpearc (open channel) 04:01, 6 September 2016 (UTC)

File tagging File:Szekely03.pngEdit

Беларуская (тарашкевіца)‎ | Català | Čeština | Dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Ελληνικά | English | Español | فارسی | Suomi | Français | Galego | עברית | Hrvatski | Magyar | Հայերեն | Italiano | 日本語 | 한국어 | Lietuvių | Македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | Norsk bokmål | Polski | Português | Română | Русский | Sicilianu | Slovenčina | Slovenščina | Svenska | Türkçe | Українська | اردو | Tiếng Việt | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−
 
This media may be deleted.
Thanks for uploading File:Szekely03.png. This media is missing permission information. A source is given, but there is no proof that the author or copyright holder agreed to license the file under the given license. Please provide a link to an appropriate webpage with license information, or send an email with copy of a written permission to OTRS (permissions-commons@wikimedia.org). This also applies if you are the author yourself.

Please see this page for more information on how to confirm permission, and Commons:Permission if you would like to understand why we ask for permission when uploading work that is not your own.

Unless the permission information is given, the image may be deleted after seven days. Thank you.

Mlpearc (open channel) 04:02, 6 September 2016 (UTC)

Projection used for Ancient balkans 4thcentury.png & Pannonia01.png ?Edit

Hello PANONIAN. I am considering creating SVG versions of these maps of yours: Ancient balkans 4thcentury.png & Pannonia01.png. In order to make the SVG copy as close as possible to your original maps, I would need to know which projections were used for them (I use Qgis to create the base map and the SVG map it creates changes with the projection). Would you be so kind as to tell me which projections were used? Thank you in advance.--Rowanwindwhistler (talk) 09:18, 25 September 2016 (UTC)

Thank you for answering back. By projections I meant this, a way to represent the 3D Earth on a flat 2D surface (the map). I guess the base maps you used to create these 2 maps did not say whether they were using Mercator, Lambert Conformal Conic or any other? Thank you again.--Rowanwindwhistler (talk) 06:20, 26 September 2016 (UTC)

File:Kurdish states 1835.pngEdit

  File:Kurdish states 1835.png has been listed at Commons:Deletion requests so that the community can discuss whether it should be kept or not. We would appreciate it if you could go to voice your opinion about this at its entry.

If you created this file, please note that the fact that it has been proposed for deletion does not necessarily mean that we do not value your kind contribution. It simply means that one person believes that there is some specific problem with it, such as a copyright issue.
Please remember to respond to and – if appropriate – contradict the arguments supporting deletion. Arguments which focus on the nominator will not affect the result of the nomination. Thank you!


Afrikaans | العربية | Български | বাংলা | Беларуская (тарашкевіца)‎ | Català | Čeština | Dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Zazaki | Ελληνικά | English | Esperanto | Español | Eesti | فارسی | Suomi | Français | Galego | עברית | Magyar | Bahasa Indonesia | Íslenska | Italiano | 日本語 | 한국어 | Македонски | മലയാളം | Plattdüütsch | Nederlands | Norsk nynorsk | Norsk bokmål | Occitan | Polski | Português | Português do Brasil | Română | Русский | Slovenčina | Slovenščina | Shqip | Српски / srpski | Svenska | Türkçe | українська | Tiếng Việt | 中文 | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

Ellin Beltz (talk) 18:15, 6 December 2016 (UTC)

Category:Maps_of_the_history_of_the_Ottoman_BalkansEdit

Zoupan (talk) 11:04, 30 January 2017 (UTC)

File:CzechoslovakiaEdit

Sorry, I tried earlier to load the file under different filename without success. A message was: this file exists under the filename Czechoslovakia. Now I made it again and OK. Kelvin (talk) 08:29, 13 February 2017 (UTC)

Nacionalistički ispad?Edit

Ako misliš staviti fact na svaku hr. kartu, samo naprijed. Većina hr. karata na wikipediji je iz Povijesnih zemljovida, što je neki izvor...
A ti budi realan. Kartu si nacrtao ti, nema jednog izvora, samo tvoja shvaćanja. Ako možeš dati neku službenu kartu, koja pokazuje stvari baš ovako kako si ti napisao, samo naprijed... Inače bi taj fact trebao ostati, jer je to samo tvoje osobno istraživanje... --Čeha (talk) 12:16, 4 June 2017 (UTC)

Ok, moja isprika, zbilja nisam mislio da je tvoja karta ono što uči službena srpska historiografija. Na starim izvorima je zbilja bilo svega (čas granica na Drini, čas na Bosni, čas na Ukrini...). Stavi ove izvore na kartu i sve 5, fact je nepotreban. --Čeha (talk) 17:09, 5 June 2017 (UTC)
Ma sve ok, još jednom sorry. One karte koje su bile navedene kao izvori su bile šarene (granice u raznim varijantama), pa sam zato napravio što sam napravio. Karta s ovim što si stavio, ima dobre izvore i kao takva zadovoljava wikipedijinu politiku, nije personal research. Sve u svemu, zanimljivo, nisam znao je vaša historiografija to promijenila 90ih. Tnx na infu. --Čeha (talk) 18:19, 13 June 2017 (UTC)

Independent MacedoniaEdit

Hi, I have a qestion here - File talk:Macedonia 1944 en.png. Thank you, --Simin (talk) 18:07, 15 October 2017 (UTC)

Return to the user page of "PANONIAN".