Open main menu

Wikimedia Commons β

User talk:1Veertje

Notice Please be aware that the only reason I'm at the top of the list of administrators is because the list is ordered alphabetically.
Please consider the Help Desk first

Commons Conference projectEdit

Hello

I'm writing you as one of the most active Commons users right now. Since a while now, the idea of a dedicated Commons conference has been floating around. But since the last Wikimania concrete steps have been taken to actually make it happen next year. If you're interested in participation or maybe willing to help organize the first ever Commons Conference, I invite you to check out the project page and leave your comments; or just show your support for the idea, by signing up.

Cheers,

--Touzrimounir (talk) 20:07, 6 September 2017 (UTC)

Rijksmuseum TwentheEdit

Hoi Vera, op de website van Rijksmuseum Twenthe zijn wel wat aardige schilderijen te vinden die in het publiek domein zijn, zie [1] en [2]. Ze gebruiken memorix, zie bijvoorbeeld https://collectie.rijksmuseumtwenthe.nl/zoeken-in-de-collectie/detail/id/66b193f1-f56d-5f86-94fa-c587e5b5670b . Kan jij zien of de download link hetzelfde geeft als jouw tooltje? Wellicht zin om deze afbeeldingen naar Commons te uploaden? Ik ga de schilderijen denk ik binnenkort aan Wikidata toevoegen. Multichill (talk) 19:49, 18 September 2017 (UTC)

Hey, ja het RMT maakt ook gebruik van de Memorix Maior en dus met m'n scriptje in de max resolutie gedownload worden. Mijn scriptje gaat op zoek naar de link van de thumbnail.

Daarmee wordt er uit de API opgehaald wat de dimensies van de grootste versie kan worden opgehaald en de tegels van die versie aan elkaar kunnen worden geplakt:

for ($row=0; $row < $layer['rows']; $row++) { 
		for ($col=0; $col < $layer['cols']; $col++) { 
		 $url = 'http://images.memorix.nl/'.$institution.'/getpic/'.$id.'/';
			$url .= $layer['starttile']+$row*$layer['cols']+$col.'.jpg';
			$tile = imagecreatefromjpeg($url);
			imagecopy($image, $tile, $col * $tilewidth, $row * $tileheight, 0, 0, $tilewidth, $tileheight);
		}
	}

PHP is niet de handigste taal als je dit voor een hele groep afbeeldingen wil doen. In het verleden heb ik dit wel gedaan voor iMacros een macro te schrijven die het PHP scriptje voerde. Java zou beter zijn. Niet alleen voor dit, maar User:Hannolans heeft ook nog data op de plank liggen die ik van het nationaal fotomuseum waar hij de foto's die PD zijn uit zou gaan filteren.--Vera (talk) 13:47, 19 September 2017 (UTC)

Gebeurt het trouwens wel eens dat we eerst een set in commons plaatsen voorzien van de kant-en-klare thumbnails en daarna een botje draaien op commons om de highres toe te voegen? --Hannolans (talk) 13:55, 19 September 2017 (UTC)
Nee. Is ook niet direct makkelelijk automatisch te detecteren wanneer dat gebeurt.--Vera (talk) 14:11, 19 September 2017 (UTC)

File:Edit-a-thon-Haagse-Monumenten-02-Motion-Blur-Effect.pngEdit

Beste Vera,

Leuk je weer eens tegen te komen. Je Dememorixer blijft vreselijk handig! Wilde je het volgende laten weten, als je het al niet wist. Een Peruaan, Jsmura van Wiki loves monuments geloof ik, vond het leuk om vervormde foto's van edit-a-thons op te laden, zoals deze van jou en dan de auteursvermelding niet aan te passen. Heb net om verwijdering gevraagd voor een soortgelijke foto "van mij". Vriendelijke groet, Hansmuller (talk) 07:56, 19 September 2017 (UTC)

Hey, tja in principe kan je dit doen met werk dat een vrije licentie heeft, al kan men zich afvragen wat de het educatieve doeleind is van een afbeelding die een en al motion blur is. --Vera (talk) 13:51, 19 September 2017 (UTC)

Foto'sEdit

Hallo Vera, ik zie een aantal monumenten foto's die nog niet in de WLM2017 categorie staan. Is dit een bewuste keuze, of zal ik deze toevoegen? groetjes, Rudolphous (talk) 18:52, 1 October 2017 (UTC)

De foto's van Texel moest ik nog taggen en categorizeren. Dat heb jij al gedaan, en nu heb ik ze ook voor WLM nog even getagged. --Vera (talk) 20:02, 2 October 2017 (UTC)
Hierbij nog een lijstje foto's waarbij het monumentnummer mist. Ook kan het zijn dat het geen monumenten zijn. In dat geval staat de foto onterecht in de wlm categorie. [3] groeten, Rudolphous (talk) 13:59, 4 October 2017 (UTC)
Ik heb het recht gezet. Wist je trouwens dat je de coördinaten uit een categorie of pagina kan projecteren op OSM of Google Maps? Met {{GeoGroup}} kan je de links daarvoor aan een pagina toevoegen. Zelf heb ik ook een simpel formulier een keer gemaakt om het ook los te kunnen gebruiken. Zie bijvoorbeeld mijn foto's van maart 2015. Met Google MyMaps kan je een geëxporteert KML besetand aan je Google Drive toevoegen. Kaarten die je daar maakt kan je op je smart phone weer naar boven halen zoals ik bij Wiki Takes Leiden deed. --Vera (talk) 20:01, 4 October 2017 (UTC)
Hoi 1veertje, handig allemaal, dank daarvoor :-) Hierbij de map van WLM nederland 2017: [4]. Kennelijk heeft afgelopen jaar niemand de moeite genomen om foto's in zeeland te maken. Rudolphous (talk) 20:44, 4 October 2017 (UTC)

Beschrijving bij categoryEdit

Hallo 1Veertje, de beschrijving is nogal verwarrend. Kan je dit aanpassen en de respectievelijke links aanbrengen? :) Lotje (talk) 11:16, 6 October 2017 (UTC)

Ik bedoel te zeggen wat er staat: Er is een plaatsje wat Stroe heeft met een straat Stroeërweg waar een boerderij aan nr 39 is in zowel Gelderland als Noord-Holland. Wat ik me kan herinneren had ik al RCE afbeeldingen van de ene Stroe naar de andere Stroe verplaatst dus die lijken ook niet te weten in welke provincie hun fotograaf bezig is geweest. --Vera (talk) 13:15, 6 October 2017 (UTC)
De beschrijving heb ik aangepast zoals ik bedoelde. :) Lotje (talk) 13:33, 6 October 2017 (UTC)
Return to the user page of "1Veertje".