Open main menu

Discussion archives can be found here: User talk:Mr.Nostalgic/Archive


Welcome to Wikimedia Commons, Mr.Nostalgic!

-- 14:32, 3 January 2012 (UTC)

Contents

File:Nationale manifestatie van de Mobiele Brigade in Utrech begroeting tussen Prinse, Bestanddeelnr 911-3191.jpgEdit

Hallo Mr.Nostalgic wat doe ik met de beschrijving van deze afbeelding die duidelijk niet correct is? :) ~~

Noord-HollandsarchiefEdit

Beste Nostalgic, Noord-Hollands Archief heeft een perscollectie van fotoburo dee Boer die is vrijgegeven met inmiddels 10.727 resultaten. Ik upload nu enkele handmatig, maar moest je ANEFO-megaupload denken en wellicht vind je het wat om deze mee te nemen. --Hannolans (talk) 00:35, 31 March 2019 (UTC)

Beste@Hannolans:, bedankt voor de tip, ik zal kijken of ik er een script voor kan schrijven. Ik hou u op de hoogte!
Groetjes, Mr.Nostalgic (talk) 06:28, 31 March 2019 (UTC)
Zou mooi zijn, het dekt evenals ANEFO de periode 1945-1990, uiteraard wel wat lokaler, maar wel interessante tijdsbeelden en ook hier en daar bekende personen. --Hannolans (talk) 09:47, 31 March 2019 (UTC)
Hoi @Hannolans:,
Ik heb inmiddels een script geschreven en een kleine test van ongeveer 40 uploads gedaan.
Zou je morgen eens willen kijken of het je zo bevalt? Het script is niet zo flexibel dat ik er heel veel aan kan veranderen, maar mocht je opmerkingen hebben, dan zal ik kijken wat ik nog kan wijzigen en/of toevoegen.
Groetjes, Alf (alias Mr.Nostalgic)
Ziet er goed uit! Ik zie alleen dat de datum niet omgedraaid wordt 02-12-1970 ->1970-12-02 waardoor deze niet als datum herkend wordt. --Hannolans (talk) 06:39, 7 April 2019 (UTC)

Hoi @Hannolans:, Ik wil met een andere PC tegelijkertijd een andere Collectie uploaden. Weet jij een geschikte en is daar dan al een template voor? Groetjes, Mr.Nostalgic (talk) 16:28, 6 April 2019 (UTC)

Het Rijksmuseum voor Oudheden bijvoorbeeld? "Meer dan 70.000 voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden kunt u online bekijken via deze zoekpagina. ... Alle afbeeldingen kunt u downloaden en rechtenvrij gebruiken: het museum stelt ze beschikbaar onder de Creative Commons-licensie CC-BY" https://www.rmo.nl/collectie/collectiezoeker/ Er is nog geen template voor, maar die kan ik wel opzetten. --Hannolans (talk) 06:45, 7 April 2019 (UTC)
@Hannolans:, Bedankt, die zit wat ingewikkelder in elkaar, maar ga ik zeker nog doen. Ik bedoelde eigenlijk andere collecties van het Noord Hollands archief!
Ah, ik snap het. Niet met een licentie, dit hebben we na lang overleg voor elkaar gekregen. Ik zou ze wel kunnen vragen naar aanleiding hiervan of er meer grotere collecties zijn waarvan zij de rechten hebben. --Hannolans (talk) 06:38, 12 April 2019 (UTC)
Ik heb hen even gemaild. --Hannolans (talk) 07:18, 13 April 2019 (UTC)

Ondertussen, de volgende collectie zou al kunnen vanwege publiek domein:

Beschermd, maar vrijgegeven onder CC0:

Verder zeggen ze copyrighthouder te zijn van portretten gemeente Heemstede, maar ik durf mijn handen er niet voor in het vuur te steken dat de rechten op al deze foto's zijn overgedragen. Van Toon Vrenegoor zal ik nog even dubbelchecken --Hannolans (talk) 07:34, 13 April 2019 (UTC)

Hoi @Hannolans:, wil jij dan nog nieuwe template maken of moet ik iets invullen in de huidige template om aan te geven dat het een andere collectie is? Zo ja, kun je mij vertellen hoe dast moet?
Groetjes,
Alf
Even gecheckt, en ik zie dat Toon Vrenegoor overgedragen is vanuit Spaarnestad Photo toen de rest van de foto's naar het Nationaal Archief gingen. Dan is die CC0-licentie wel terecht. Ik ben daarvoor een speciaal template aan het aanmaken. Die publiek domeincollecties kunnen met bestaande templates voorzien --Hannolans (talk) 13:38, 13 April 2019 (UTC)

Hoi @Hannolans:, de upload van de categorie de Boer is klaar! Ik ben al bezig met de kaarten en ga tegelijkertijd beginnen aan nog een collectie! Groetjes, Alf

Hartelijk dank!!! Echt een mooie collectie. Kzarten en prenten, heel nuttig!.Over collectie Toon Vrenegoor heb ik enige twijfel of dat binnen scope van Commons valt omdat het straatportretten zijn. Wat denk jij? --Hannolans (talk) 20:11, 18 April 2019 (UTC)
Ah ik zie dat je CC0-licentie wegschrijft voor de prenten. Dat is incorrect omdat NHA niet de rechthebbende is maar er allaang geen rechten op zitten. Correctere licentie is PD-old-100-expired --Hannolans (talk) 20:23, 18 April 2019 (UTC)
Hoi @Hannolans:, ik heb de licenties gecorrigeerd en de door jouw opgegeven collecties zijn geupload. Als je afwijkingen in de totalen ziet, komt dat voornamelijk door het feit dat er nog steeds veel foto's niet beschikbaar zijn voor download. Over de collectie straatportretten weet ik ook niet wat we daarmee aan moeten. Persoonlijk vind ik dat ze gewoon geupload zouden moeten worden, het is ten slotte een beroemd fotograaf. Misschien moet de vraag eens gesteld worden in de villagepump of zo? Heb je al een nieuwe template voor Toon Vrenegoor?
Groetjes, Alf

Fotoburo de Boer categorisatieEdit

Hoi Mr.Nostalgic, leuk dat je de foto's van de Fotoburo de Boer aan het uploaden bent. Wat een fantastische collectie! Helaas zijn de foto's niet voorzien van een categorie. Kan je wat eerste categorisatie toepassen bij je upload of gewoon alle foto's in een uit te zoeken? Bijvoorbeeld Category:Images from fotoburo de Boer to sort out? Dan weten we zeker dat alle foto's een goed plaatsje krijgen. Multichill (talk) 07:23, 12 April 2019 (UTC)

Hi @Multichill:,
I will add the category! But they also are added to the "Category:Images from fotoburo de Boer" because it is inherent to the template that is included!
Maybe you now some other solution?
Regards, Mr.Nostalgic (talk) 08:33, 12 April 2019 (UTC)
Hoi Mr.Nostalgic, dat is een verborgen categorie die automatisch door een sjabloon wordt toegevoegd. Deze categorie geeft alleen maar waar het bestand vandaan komt, niet wat er te zien is. Als foto's niet in de normale categorieboom worden opgenomen dan zijn ze vrijwel onvindbaar. Zie Commons:Guide to batch uploading#Categories voor meer informatie. Ik laat een robot nu Category:Images from fotoburo de Boer to sort out toevoegen aan de foto's in Category:Images from fotoburo de Boer die verder geen categorie hebben. Dan kan dat gemakkelijk uitgezocht worden.
Jij loopt toch al wat langer rond op Commons? Heeft nooit iemand dit eerder tegen je gezegd? Het is echt zonde als je harde werk onvindbaar is. Multichill (talk) 08:41, 12 April 2019 (UTC)
Hoi @Multichill:,
Ik had even over het hoofd gezien dat het bericht in het nederlands was.
Ja ik loop alwat langer rond, maar dat net die templates is mij nog steeds niet duidelijk! Ook hoe je er eentje kunt maken!
Als ik ze gebruik, bestaan ze al en deze template is voor mij nog wat onduidelijk omdat het vanzelf in een (hidden) category komt of zo.
Groetjes, Alf.
Het is niet heel lastig. Je hebt een sjabloon ( {{Noord-Hollands Archief-de Boer}} ) en dit sjabloon voegt een verborgen categorie (Category:Images from fotoburo de Boer) toe om de bron aan te geven
Daarnaast voeg je een of meerdere categorieën toe voor wat er in de foto te zien is.
Ik zie dat je bij de laatste uploads Category:Images from fotoburo de Boer to sort out hebt toegevoegd. Dank daarvoor. Dat zal leuk zijn om uit te zoeken. Kan je een seintje geven als je klaar bent met deze upload? Multichill (talk) 09:38, 12 April 2019 (UTC)

Hoi @Multichill:, de upload van deze categorie is klaar! Groetjes, Alf9

DubbelEdit

Hoi Mr.Nostalgic, heel mooi dat er Noofd-Hollandse persfoto's op Commons komen (en bedankt voor je inzet daarvoor). Het viel me wel op dat er nog wel eens doublures zijn van dezelfde foto in verschillende resoluties zoals deze en deze. Is daar wat aan te doen? - Robotje (talk) 07:08, 18 April 2019 (UTC)

Hoi @Robotje:, helaas heb ik daar geen oplossing voor kunnen vinden! Maar misschien kun je gewoon een deletion request voor die uploads doen! Ik zal dat iig niet tegenhouden! Inmiddels ben ik met een upload van een andere collectie van hen bezig die waarschijnlijk geen dubbelen zal bevatten.
Groetjes, Mr.Nostalgic (talk) 15:50, 18 April 2019 (UTC)
Bedankt voor de snelle feedback. Ik zal bij doublures degene met de laagste resolutie voordragen voor verwijdering. Ik zal weer even moeten opzoeken hoe dat ook al weer ging. - Robotje (talk) 15:58, 18 April 2019 (UTC)


Arnoux?Edit

Zou je de gegevens van deze afbeelding willen controleren? Er zijn meerdere foto's rond het incident met Arnoux, maar deze lijkt daar niet bij te passen. Ronn (talk) 09:46, 26 April 2019 (UTC)

Ik bedacht nu pas dat ik natuurlijk zelf de bron kan bekijken. De gegevens zijn juist overgenomen, maar toch heb ik het gevoel dat de foto een andere context heeft. Ronn (talk) 13:14, 26 April 2019 (UTC)
Hoi @Ronn:, ik had ook al even gekeken, maar kan pas vanavond met ze chatten volgens hun website! Als ik meer weet zal ik jou dat laten weten. Groetjes, Mr.Nostalgic (talk) 13:28, 26 April 2019 (UTC)
Ik heb de juiste context gevonden, zie deze foto. Wil je die met de onjuiste gegevens laten verwijderen (heeft een lagere resolutie) of aanpassen? Gr. Ronn (talk) 08:07, 7 May 2019 (UTC)
De foto in de lage resolutie heb ik als dubbele voorgedragen. Vysotsky (talk) 09:42, 7 May 2019 (UTC)   Done
Ah, ik wist niet dat we daar een aparte template voor hadden. Weer wat geleerd. Ik zag al een paar keer dat bij de foto met de lagere resolutie meer informatie staat dan bij die met de hogere resolutie, dat is wel handig om even in de gaten te houden. Ronn (talk) 10:24, 7 May 2019 (UTC)
Handig template. En als de afbeelding met lagere resolutie in gebruik is in verschillende Wikipedia-taalversies, gaat de highres afbeelding "mee". Maar de gegevens bij de verwijderde lowres afbeelding (description, categories, license) gaan niet over, dus die moet je handmatig overzetten. Vysotsky (talk) 11:56, 7 May 2019 (UTC)

File:American Express en KLM gaan reizen naar Disneyland presentatie in Apollohotel , Bestanddeelnr 927-7633.jpgEdit

 
File:American Express en KLM gaan reizen naar Disneyland presentatie in Apollohotel , Bestanddeelnr 927-7633.jpg has been marked as a possible copyright violation. Wikimedia Commons only accepts free content—that is, images and other media files that can be used by anyone, for any purpose. Traditional copyright law does not grant these freedoms, and unless noted otherwise, everything you find on the web is copyrighted and not permitted here. For details on what is acceptable, please read Commons:Licensing. You may also find Commons:Copyright rules useful, or you can ask questions about Commons policies at the Commons:Help desk.

The file you added may soon be deleted. If you believe this file is not a copyright violation, you may replace the copyvio tag with a regular deletion request.


  • This file is a copyright violation for the following reason: © The Walt Disney Company. This picture mainly focused on Disney-copyrighted animation chracters, and the relevant content is not used de minimis.
Wikimedia Commons takes copyright violations very seriously and persistent violators will be blocked from editing.

Afrikaans | العربية | asturianu | azərbaycanca | беларуская (тарашкевіца)‎ | български | বাংলা | català | čeština | dansk | Deutsch | Deutsch (Sie-Form)‎ | Zazaki | Ελληνικά | English | español | euskara | فارسی | suomi | français | galego | עברית | hrvatski | magyar | Հայերեն | Bahasa Indonesia | italiano | 日本語 | 한국어 | Lëtzebuergesch | македонски | മലയാളം | Bahasa Melayu | Malti | မြန်မာဘာသာ | Plattdüütsch | Nederlands | norsk nynorsk | norsk | polski | português | português do Brasil | română | русский | sicilianu | slovenčina | slovenščina | српски | svenska | тоҷикӣ | ไทย | Türkçe | українська | Tiếng Việt | 中文(简体)‎ | 中文(繁體)‎ | +/−

WQL (talk) 05:17, 15 May 2019 (UTC)

Return to the user page of "Mr.Nostalgic".