Open main menu
This page is a translated version of a page Commons:Language policy and the translation is 75% complete. Changes to the translation template, respectively the source language can be submitted through Commons:Language policy and have to be approved by a translation administrator.

Other languages:
Boarisch • ‎Deutsch • ‎English • ‎Esperanto • ‎Lëtzebuergesch • ‎als • ‎brezhoneg • ‎català • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎sicilianu • ‎slovenščina • ‎башҡортса • ‎беларуская (тарашкевіца)‎ • ‎български • ‎македонски • ‎русский • ‎中文 • ‎中文(繁體)‎ • ‎日本語 • ‎한국어

Shortcut: COM:FAIRUSE · COM:FU · COM:FAIR

Ризницата е повеќејазичен проект. Оваа страница содржи правила за користење на повеќејазични содржини, и за тоа кои содржини треба да бидат на кој јазик.

  • Описите кај галериите, категориите и страниците за опис на податотеки можат да бидат на било кој јазик, но треба да се додадат и повеќе јазици.Се препорачува користење на јазични шаблони за да се намали бројот на непотребни информации и визуелен неред.
  • Имињата на галериите треба да бидат на локалниот јазик. Погледајте ја страницата Commons:Galleries за точни напатствија.
  • Називите на категориите начелно треба да бидат на англиски. Погледајте Commons:Categories за точни напатствија.
  • Creator names should be in form most commonly found in English literature.
  • Називите на податотеките можат да бидат на било кој јазик. Називот треба да биде описен. Погледајте Commons:File naming за точни напатствија.
  • Шаблоните можат да имаат содржина на било кој јазик. Кога текстот на шаблонот е достапен на повеќе јазици, тогаш англиската верзија е меродавна, и на неа треба да се засноваат другите верзии на шаблонот.

Нечелата и напатствијата треба да се пишуваат на англиски, и потоа да се преведуваат на други јазици. Англиската верзија на правилото или напатствието е меродавна, и на неа треба да се засноваат другите верзии на шаблонот.

History

Видете исто така