Open main menu

Laman Utama

Wikimedia multilingual project main page in Malay

Imej

Bunyi

Video

Upload

Gambar Hari Ini
Palacio Aali Qapu, Isfahán, Irán, 2016-09-20, DD 60.jpg

Aali Qapu ("Great Gate") Palace, Isfahan, Iran. The name Great Gate was given to this place as it was right at the entrance to the Safavid palaces which stretched from the Naqsh e Jahan Square to the Chahar Baq Boulevard. The building, another wonderful Safavid edifice, was built by decree of Shah Abbas I in the early seventeenth century and is 40 metres (130 ft) high with six floors, each accessible by a difficult spiral staircase. It was here that the great monarch used to entertain noble visitors, and foreign ambassadors.
 

+/− (ms), +/− (en)Media Hari Ini
Magnify-clip (sans arrow).svg

Opalina ranarum from the intestines of a frog
 

+/− (ms), +/− (en)Penyertaan
 
Cabaran gambar
Generic Camera Icon.svg
Ambil beberapa gambar dan muat naiknya untuk memenuhi cabaran bertema bulanan kami, dapatkan inspirasi dan cuba subjek baru! Ketahui lebih lanjut mengenai cabaran!
POTY barnstar.svg Gambar Tahun Ini 2016
Jubilee dan Munin

Jubilee dan Munin, Burung Gagak Menara London.
Attribution: © Pengguna:Colin / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Jubilee menetas di Somerset pada tahun 2012 dan memakai gelang emas. Dia diberikan kepada Pemaisuri pada Jubli Berliannya. Munin menetas di North Uist pada tahun 1995 dan memakai gelang hijau muda. Dia adalah burung gagak tertua di menara.


Sorotan

Jika anda meninjau Commons untuk kali pertama, anda mungkin mahu bermula dengan Gambar Pilihan kami, yang telah dipilih oleh komuniti Commons dan khususnya dianggap berharga. Selain itu, terdapat juga kumpulan imej berkualiti dan imej bernilai.

Anda juga mungkin berminat untuk melihat beberapa hasil kerja yang dicipta oleh para penyumbang kami yang mahir di laman:


Kandungan
Wikimedia-logo.svg